Csak én vagyok egyedül, aki nincs oda a tanuló kutyusért és egyéb hasonló játékokért?
Konkrétan azzal van bajom, hogy olyan dolgokat "akar" tanítani egy babának, amire semmi szüksége. Az, hogy zenél,villog jópofa, de minek kéne az abc-t és a számokat tanítani egy kicsinek? Úgysem így fogja ezeket elsajátítani. Szerintem csak szülőbolondítás, ennyi pénzért sokkal értelmesebb, valódi, igényes fejlesztő játékokat lehetne venni, csak azoknak nincs akkora reklámja, mint a FP-nak.
Számítok a lehurrogásra, de kíváncsi vagyok, van-e más is hasonló véleménnyel.
Osztom a nézetedet!
egy antiFP-s anyuka
Szia
Nekünk sincs semmilyen FP tanuló állatunk, és nem is lesz. Megnéztük, de úgy gondoltam, ennyi pénzért inkább mást veszek a fiamnak.
Szia!
Én is így gondolom, mint te. Egy egy-két éves gyereknek szerintem nem az a cél, hogy tudja az abc-t, hanem, hogy tudjon meséket, dalokat, mondókákat... Aztán a szülők majd fogják a fejüket, hogy ha harmadikban-negyedikben romlik a gyerek tanulmányi eredménye, mert addigra már hozzászokott a semmi-tanuláshoz.
Van amiben teljesen ihazad van, szerintem sem ebből tanulja a gyermek az abc-t meg számokat, én sem tudom miért pont ezeket "adták a szájába" at állatkáknak :) Mindenesetre olyan szempontból hasznos hogy megtanulják az ok-okozatot (megnyomok egy gombot és hangot fogok hallani), vidám színesek (ami ugye leköt egy gyermeket) nagyon kedves az ábrázatuk (amit szintén szeretnek), és végülis a mondókáknak, daloknak van jelentősége hiszen oly mindegy hogy az ábécét énekli a babának vagy egyéb butácska gyermekdalt, hiszen érteni még sokáig úgysem érti, akkor meg úgyis mindegy :)
Nekünk is van, egy kacsánk, és amilyen funkcióból megvettük, azt teljesíti: leköti a gyereket, aranyos, énekel (fiam nagyon muzikáls, imádja a dalolást, zenét pár hetes kora óta), ennyi :) Tudom más játék is tesz ilyeneket, ami kevésbé drága, de az ember mindenfélét kipróbál, sosem lehet tudni mi lesz a gyerkőc kedvence :)
14.57. vagyok, nem tudom nekem szólt-e, ha igen akkor a válaszom hogy van neki kockája, mindenféle játéka, fajáték, textiljáték, stb.... az én fiam sokmindennel eljátszik, ennek én csak örülök. Ugyanúgy mosolyog a villogó csodaállatnak mint egy tetrapelusnak :)
Ja, és mindig együtt játszunk, nem egyedül ücsörög. Én megranultam (nem volt nehéz ...:)) a kacsa dalocskáit és éneklem neki mert szereti a dallamát.
Sosem lehet tudni mi tetszik meg egy gyermeknek. Van ismerősöm aki kijelentette hogy nem vesz a gyermekének Micimackós cuccot mert bárgyú. Nem vagyunk egyformák :)
Egyetértek! Ma a Tescóban véletlenül elmentem egy Sütifaló kincsesbödön mellett, gondoltam megnézem miért olyan nagy szám, miért isteníti mindenki. Hát a hideg kirázott azoktól a nyafogós hangoktól, amiket kiadott, nem is bírtam sokáig hallgatni. És az, hogy hangosan mondja a formák nevét, szerintem felesleges, anyuka is ugyanúgy el tudja mondani, ha leül a gyerekkel játszani. Szóval tényleg felesleges ez a fajta "fejlesztése" a gyereknek, sokkal hasznosabbak az egyszerű, tényleg gondolkodásra késztető játékok.
Igazság szerint nekünk is van egy FP játékunk, egy farmos teherautó, ami zenél, ha megnyomjuk rajta a tehenet. Hát a fiam sosem zenélteti, csak tologatja körbe, mint más egyszerű autót...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!