Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szülés után meddig nem éltetek...

Szülés után meddig nem éltetek házas életet?

Figyelt kérdés
4 hete szültem természetes úton. Gátvédelemmel, tehát még csak vágásom sincs. Úgy érzem felkészültem rá. De nem lesz baj, ha nem várjuk meg a 6 hetet?
2010. nov. 23. 12:52
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

valamiért kitalálták azt a 6 hetet,nem?Pl hogy az orvos megvizsgáljon,és azt mondhassa,igen,szépen visszahúzódott a méhe.

az első szülésem után(vacummal szültem,kívül belül varrtak)én jóval a 8.hét után kezdtem a házaséletet.Persze nem volt semmi extra,pedig nagyon "ijesztgettek".

a másodiknál már 5.héten voltam dokinál,és ő mindent rendben talált.Csak időhiány van :-)

2010. nov. 23. 12:58
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Én is gátvédelemmel szültem, repedés nélkül de kivártuk a 6 hetet.

Ugyanis a 6 hetet nem azért mondják az orvosok, mert fáj a gátad, vagy a hüvelyed behatoláskor, hanem azért, mert a méhlepény helyén a méhfalon egy nagy seb van, aminek a gyógyulásához ennyi idő kell.

Én nem mertem megkockáztatni, hogy begyulladjon a méhem, az a 6 hét nem egy örökkévalóság.

A fertőzésveszély lehet, hogy csak 15%, de ha pont beleesek, és valami kacifántos gyulladás okán neadjisten leveszítem a méhem, az nekem nem érte volna meg egy szexért.

Szerintem várjatok ti, is, mert bár valószínű, hogy semmi bajod nem lesz, minek kockáztatni?

Ha meg végképp nem bírjátok, akkor menj vissza a dokidhoz, mondja ő ki az áment, hiszen mi nem látjuk a méhed állapotát:)

2010. nov. 23. 13:10
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
A 6 hetet kivártuk, utána kezdtük újra! Nekem volt gátmetszésem ezért egy ideig kellemetlen volt...
2010. nov. 23. 13:15
 4/10 anonim ***** válasza:

En szules utan negy hettel voltam kontrollon, akkor a doki azt mondta, hogy mar nyugodtan egyutt lehetunk.

Ugy szultem, mint te, gatvedelemmel, sem vagas, sem szakadas nem volt, a verzesem hamar elmult.

Hozzateszem, hogy ez nem Magyarorszagon volt, ott nincs hat hetes megkotes, annyit mondanak, hogy ameddig tart a gyermekagyi verzes addig tilos (ha ez tortenetesen 8 het, akkor 8 hetig tilos), illetve amig barmilyen fizikai, vagy lelki kellemetlenseget erzunk, addig sem szabad.

Masodik szules utan 5 hettel voltunk egyutt (ez is olyan volt, mint az elso, gatvedelmes, verzes csupan 1 hetig volt, mert szules utan volt egeszsegugyi kuret). A dokihoz 6 hetesen mentem vissza kontrollra es mar a bejaratnal kerdezte, hogy volt-e mar proba. Mondtam, hogy igen, megkerdezte, hogy minden rendben ment, mondtam hogy igen, azt mondta, hogy helyes. Tehat nem kapott agyverzest, sot, ugy tunt, hogy akkor lepodott volna meg, ha azt mondom, hogy meg nem voltunk egyutt. Es ez mar Magyarorszagon volt.

Ahogy erzed.

2010. nov. 23. 13:16
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Én mindháromszor megvártam a 6 hetes vizsgálatot (nekem sem volt vágásom, sebem), így voltam nyugodt.
2010. nov. 23. 13:18
 6/10 anonim ***** válasza:
Szia! Mi 5 hetet vártunk meg.
2010. nov. 23. 13:19
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
mindkét gyerekemmel császáros voltam. megvártam a 6 hetet, és csak akkor kezdtük el, amikor a doki szerint is felkészült a szervezetem. az első pár hónapban kicsit féltem a fájdalomtól, így ritkábban szertkeztünk, aztán visszaállt minden a normális kerékvágásba.
2010. nov. 23. 13:39
 8/10 anonim ***** válasza:
55%
Én is gátvédelemmel szültem mind a kétszer, sosem vártam meg a 6 hetet, pont 4 hetes voltam mind a kettőnél. De az nagyon fontos, hogy már ne vérezzél.
2010. nov. 23. 14:10
 9/10 anonim ***** válasza:
55%
mi 5 hetet vártunk, császáros voltam. A dokim szerint a 6 hét a szélsőséges megoldás, tiltás azoknak, akik esetleg nem teljesen „steril” körülmények között vannak együtt, pl. napközben, és nem este, az intim testrészek mosása után.
2010. nov. 23. 14:21
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Legalább 6 hétig.
2010. nov. 23. 14:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!