Fiatal anyukák vagy minkanélküliek, ti most miből és mennyi pénzből tartjátok el a gyerekeiteket?
250 ezer nem nagy lábon élés?
Mi kb 140 ezerből kijövünk ketten +a két kutya ami min 10ezer havonta és ebből még 50 az albérlet és 40 a rezsi.
Ilyen sokba kerül egy gyerek mostanság? Azért ezt nagyon sokallom
Nálunk a férjem dolgozik. Így az én baba után járó pénzemmel együtt 180-ból élünk. Középszinten. Nekünk megfelel egyelöre.
22/L
Ó,ha ennyi pénzem lenne... a fejem sem fájna! 2 gyerekkel. igaz,társsal,és melóból jöttem szülni,de ez az én havi össz 72 ezrem és a párom "keresete", összességében is szép kevés a megélhetéshez- a nagynak egy harisnyát, egy törülközőt nem tok megvenni,a kicsinek papucs, a páromnak pizsi,és alsó, nekem cipő kellene. Gyümölcsöt csak a nagy eszik minden nap az oviban,egyébként hetente sincs gyümi itthon. Nem dohányzunk,nem iszunk...
24 évesen idáig jutottam. Szerencsére a hivataltől (mint egyedül álló szülő) megkaptam a gyermekvédelmit,-sokat jelent,hogy a kajáját a nagynak nem kell kifizetnem az oviban- . Benyújtottam a kérelmet a lakásfenntartási támogatásra,és megkísérlem az ovodáztatási támogatást is. Fél évente kapunk eu-s segélycsomagot (liszt,tészta mindig van benne, általában háztartási keksz és tej.) Nem sok,de mégis sokat számít. Segítenek,ha kéred:)
Én vagyok a kb. 250ezres, az én gyedem-ből és a csp-ből kifizetjük a rezsit, elmegyek körmöshöz, veszek pár apróságot, pl. tusfürdő, akár egy péksüti+kávé, egy harisnya a kínaiban, ilyenek és elmegy a maradék pénzem. A párom keresetéből vásárolunk a boltban, gyógyszertárban és hónap végére elfogy a pénzünk. Heti 15-20 ezer elmegy a Tesco-ban, vagy a Corában. Eddig mindig kellett valamit venni a kisfiunknak is, pl. etetőszék, ami nagyobb tétel és símán elmegy a pénz, sőt még kevés is.
A terhességem előtt sokkal többet tudtam vásárolgatni a lakásba (kaspó, mécsestartó,...) is és magamnak is, de ne nagy összegekre gondoljatok, de most ilyenre nem futja.
Nem is emlékszem,mikor ettem utoljára péksütit.
Erre mondják azt,hogy mindenkinek más a norma. Vannak emberek,akik akkor mondják azt,hogy nincs pénzük,ha hó végén "csak" 30 ezer marad a zsebükben. És vannak akiknek hó elején,miután kifizették a csekkeket,és 1x 20 ezerért bevásárolnak,marad napi szinten 500-600 forintjuk költeni úgy, hogy a hó elei bevásárlásban nincs péksüti,és más nyalánkságok.
Nagyon tudom sajnálni,akinek havi 250-ből kell eltengődnie! Körmös... ugyan,jó nekem a saját körömreszelőm...
Csóró 24 éves voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!