Hány órát engeditek gyerekeiteket a gép elé? Gyerek
életkorját írjátok!
A nagylányomnak külön laptopja van, annyit gépezik, amennyit szeretne. Reggeltől általában késő délutánig, utána programozik a barátnőivel, hazajön este 10-kor, még egy órát gépezik, aztán lefekszik aludni. Természetesen iskolaidőben ez másként megy, akkor már 10-kor ágyban a helye, és amíg nem tanult meg, addig nem gépezhet délutánonként.
15 éves lányom van.
2009. aug. 26. 17:03
Van olyan, hogy napokig eszébe sem jut számítógépezni, pl.: akár egy hétig sem kérdezi, hogy ideülhet-e. Ha olyan kedve van, akkor napi max. 2 óra, van, hogy részletekben, közben kitalálja, hogy most mással is játszana.( 9 éves lány.) Nyár elején volt egy olyan periódus, hogy már szinte betege volt a netnek, egyfolytában azt leste, hogy be van-e kapcsolva a gép, aztán kitaláltam, hogy ahány percet olvas, gyakorol, annyi percet ülhet itt. Eleinte ment is a dolog, tetszett neki, de aztán elszállt a lelkesedés:)
2009. aug. 26. 17:04
Na az én öcsém más. 8 éves a gyerek egyfolytában a gép előtt ül és játszik.Ezt 4 éves kora óta, akkoriban az autos játékok mentek, most a mesterlövészes, meg a COD4.Felkel leül a gép elé ott ül egész nap olyan délután 5ig, közbe eszik persze a gép elott, néha néz tvt, 1-2 musort 1 nap
aztán mgint gép.5kor hazaér anyám megfürdeti, beszélnek kicsit, aztán még 8 ig ott ül, utánna tv és alvás.Én ezt kicsit durvának találom, mert ahol nincs gép vagy tévé oda nem is megy....:(
Elég szomoru, hogy igy nevelték, de nem tudok mit tenni ellene sajnos..
2009. aug. 26. 17:17
Az én fiam 10 éves. Most hogy szünet van szinte minden nap játszik körülbelül 2 órát. Iskola időben csak hétvégén játszhat.
2009. aug. 26. 18:50
Az én fiam 7 éves és 2 naponta játszhat, de akkor ki is használja rendesen és kb. 3 órát ül a gép előtt meg-meg szakítva más játék vagy evés miatt.
2009. aug. 26. 21:29
6/10 A kérdező kommentje:
Az én fiam 11 éves és 5 órát van naponta a gép előtt még iskola időben is! De nem bánom mert 4 órát játszik, 1 órát javítja a rendszert önszántából (töredezettség mentesítés, fölös programok letörlése, ideiglenes fájlok letörlése, vírusírtás! De ő nagyon okos ebben a témakörben mert többet tud mint az apja, és ő csinálta meg sokszor a gépet, van nyomtatója ami szkennel,fénymásol,nyomtat, van webcamerája, és most fog kapni egy LCD monitort! És sokszor szokott nekem nyomtatni fényképeket, de előtte megszerkeszti Photoshoppal! És kiváló hacker!
Akkor pontosan mire is voltál kíváncsi? Nekem úgy tűnik csak el akartál dicsekedni hogy a te fiad milyen profin ért a számítógépekhez!! Az 5 óra szerintem nagyon sok iskolaidőben és mikor tanul? Vagy az már nem is lényeg csak a számítógép a fontos?
Lehet lepontozni nem érdekel.
2009. aug. 27. 08:42
8/10 A kérdező kommentje:
Csak kíváncsi voltam hogy másoknál hogy megy, amúgy szokott tanulni eleget, és sokat segít is nekem, le is foglak pontozni!
Miért mert leírtam nálunk hogy megy és hogy mi a véleményem? Akkor még sem erre voltál kíváncsi?
Amúgy már korában írtam egy választ és én írtam a napi 2 órát.
2009. aug. 27. 13:32
Az én fiam 12 éves. Annyit ül a gép előtt, amennyit megengedünk. Ő is nagyon ügyes és sok olyan dolgot tud, amit a szülei nem. Sajnos vagy szerencsére ez már generációs sajátosság. Ha nem engedem, kicikizik az osztálytársak, hogy nem naprakész a tudása/ismerete. Közben persze kitűnő tanuló. ha hoz néha egy-egy roszabb jegyet, azonnal letiltom a gépezésről. Ez nálunk nagyon bejött. Perzse, közben arra is ügyelek, hogy legyen eleget levegőn, sportoljon. De még így is napi több óra marad a számítógépezésre.
2009. aug. 29. 09:55
Kapcsolódó kérdések: