Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Felelőtlenség albérletben...

Felelőtlenség albérletben élve gyermekek vállalni?

Figyelt kérdés

27 éves nő vagyok, a párom pedig 29. 9 éve vagyunk együtt, szeretnénk már családot alapítani.

A legfőbb gond, hogy nincsen saját ingatlanunk, így csak albérletbe tudnék szülni. Párom egyke, ő majd örökölni fog egy háromszintes felújított családi házat (természetesen azt reméljük, hogy ez minél később következik be, nem kívánjuk a szülők halálát).

Jelenleg ragaszkodunk Budapesthez, így nem opció, hogy a szüleinél lakjunk, illetve a függetlenségünk sem utolsó szempont.

Stabil munkahellyel rendelkezünk, én pedagógus vagyok, párom is diplomás munkakörben dolgozik.

Felelőtlenség így gyermeket vállalni?

tegnap 13:52
1 2 3 4 5 6
 41/59 anonim ***** válasza:
100%
Oké! Spórolunk a lakásra. Önerőre, majd fizetjük a hitelt, közben nyalogatjuk a főnök golyóit, hogy nehogy kirúgjon, és bedőljön a hitel. És egy nap, jön a levél a banktól, hogy miénk a lakás. É még csak 50+ évesek vagyunk. Most már élhetünk! Sportkocsi, motor, utazá..., naB+..., lakás kell a gyereknek, a másik meg tanulna, egyetemen,... :( nem baj! Még 30 év, és majd akkor élünk! Ugye?
ma 10:45
 42/59 anonim ***** válasza:
28%

41, de ha nem hitelt fizetsz, akkor legalábn ugyanannyit berleti díjra. Sőt, a törleeztő elinflálódik, a berleti díj nem.

Akkor még annyira sem tudsz élni, sőt, akkor 50 èves korod után sem.

ma 11:09
 43/59 anonim ***** válasza:
0%

Én azt nem fogom soha megérteni, hogy manapság, mikor még a WC-re is el lehet menni autópályán, annyi épült, ráadásul vannak gyors, 4X4-es kocsik, miért akar mindenki Budapesten élni?

És ne gyere azzal, hogy mert ott minden szórakozás van! 100-ból 99 ismerősöm sehova nem jár, mert az drága, fáradt meló után, nincs kivel, ott a gyerek, csaja nem engedi,...

Meló? Manapság, mikor itt a Gyakorin olvasom, hogy rajtam kívül mindenki hómofiszos, IT szakértőmilliárdos. Azaz otthonról is melózhatsz.

ma 11:20
 44/59 anonim ***** válasza:
100%

43-as, ilyen autó és benzinárak mellett azért számold össze, mennyibe kerül mindennap beingázni Budapestre, ha ott dolgoznak.

Kell mondjuk 2 autó, mert nem egy idöben járnak, azt a 2 autót ugye meg kell venni és mondjuk 15 év múlva lecserélni (számold ki honapra leosztva, mennyit kell erre félretenni), a benzin, adó, szerelési költség....basszus, simán kitesz egy komolyabb lakáshitelt.

ma 11:31
 45/59 anonim ***** válasza:
0%
44. Kocsit manapság sok cég ad. Ráadásul elég egy 3-4M-es használt is. 2 sem feltétlen kell.
ma 11:34
 46/59 anonim ***** válasza:
0%

"Nem tudom, hogyan mered semmirevalónak nevezni a szüleimet, úgy, hogy semmit nem tudsz róluk"

De, tudjuk róluk, hogy két felelőtlen ember, akik a putris mélyszegénységbe, a semmire vállaltak gyereket ugy, hogy még az alapokat se tudják megadni neki, hanem a gyereknek kell 14 évey kora óta eljárni dolgozni, hogy teljen dolgokra meg neki kell eltartani két felnőtt ember, miközben a saját életére kellene spórolnia.

Akik még a minimumot se kepesek megadni a gyereküknek és lejmolják is pénzzel felnőtt korában, azok igenis semmirekellőek. N

De vidd tovabb a mintát, vállalj gyereket alberletbe, akkor majd 20 év múlva legalább te sem tudos segíteni elindulni az életben semmivel, és irhatja ide rólatok is, hogy mit csináljanak?

ma 11:35
 47/59 anonim ***** válasza:
100%

45, de a kérdezőék feltehetően nincsenek ilyen helyzetben, nekik nem ad a cég kocsit. És két 4 millios kocsi az 8 millio forint. 15 év múlva megint 8 millio forint (mai értéken).

És akkor törlesztő ugyanugy kell fizetni mellette, mert Pesttől 30 kmre sem 10 millió egy ingatlan.

ma 11:40
 48/59 anonim ***** válasza:
0%

41, de miért állítjátok be mindig úgy a lakáshitelt, mintha annak hiányában nem kellene a lakhatasert fizetni?

Nem értem.

Albérleti díjat ugyanúgy kell fizerni, és ja, míg most 180 ezer törlesztő sok, 20 év múlva elinflálódik, esetleg le is nullázódik, ha kifizetik, a mostani 180 ezres bérleti díj viszont nem ugyanúgy kib*szott nagy kiadás lesz.

ma 11:42
 49/59 anonim ***** válasza:
34%

Kérdező, te meg ne sértődj meg, de tényleg lehetnél kritikusabb a szüleiddel szemben, én biztos nem pénzelném őket, miközben a saját feladatukat, a te normális ellátasod nem teljesítették.

Inkább a leendő gyerekedtől veszed el a pénzt? Ne kövesd a példájukat ezzel a rossz pénzügyi kultúrával, amit most csináltok, majdnem 30 éves korotokra azért már némi önerőt tényleg összeszedhettetek volna.

ma 11:44
 50/59 anonim ***** válasza:
100%
Segítenétek a matekban? Hány éves korára lesz egy embernek önerője egy lakásra? (NEM diákmelóval is már milliókat kereső ember, és NEM luxus lakás!) Mert érdekes, hogy sok csaj már 2X évesektől elvárja.
ma 11:45
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!