Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mennyit vártok el a gyerek...

Mennyit vártok el a gyerek apjától ilyen értelemben?

Figyelt kérdés

Szerintem (eddig úgy gondoltam) teljesen alap, hogy egy apa tudja a következőket:

- Mikor van gyerek szülinapja (mindjárt kifejtem)

-Melyik iskolába jár

-Ki a gyerekorvos (és/vagy védőnő)

-Hány grammal és centivel született a gyerek

-Hány órakor született (ne keverjük ide az ezotériát)

-Mi a ruhamérete

-Mikor állt fel először, mi volt az első szava

-Mikor bújt ki az első fogacska

-Tudja, hogyan zajlik a hozzátáplálás, hol tartotok és ő maga is tud készíteni bármilyen segítség nélkül egy "menüt" a babának, mert tudja, mi van már bevezetve és mi nincs

Azt hittem, magától értetődő, hogy egy férfi is tisztában van ezekkel a saját gyerekével kapcsolatban. Nyilván a gyerek pici korában, mert szerintem nincs az a férfi, aki 20 év múlva is emlékszik rá, mennyivel született a gyerek...

Épp láttam egy népszerű mém videót facebookon, ami arról szól, hogy az apuka nem tudja megmondani az orvosnál, mikor született a gyerek, csak zavarban van és leveri a víz a kérdéstől...

Az ihlette a kérdést, hogy meglepően sok anyuka nevetve megjegyezte, hogy ez milyen igaz.

Engem zavarna és csalódott lennék. Én gondolom rosszul, és le kell nyelni ilyen apróságokat?

A kérdést nem vitaindítónak szánom, szeretnék egy reális képet kialakítani arról, hogy pl egy átlagférfi mennyire van tisztában ezekkel.

Tudom, hogy vannak olyan anyukák, akik szintén nem tulajdonítanak nagy jelentőséget annak hogy pl mikor bújt ki az első foga, de elsősorban olyan anyukákhoz szól a kérdésem, akiknek szintén fontosak ezek a kérdések.

tegnap 12:43
1 2 3
 21/24 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat, nyomtam mindenkinek egy zöldet (60%) :)
tegnap 21:04
 22/24 anonim ***** válasza:

#20 nem mindenki jegyzi meg a datumokat, no 😄

Mi a férjemmel a házassági évfordulónkat is rosszul tudjuk.

Én 16-ot mondok, ő 14-et, de végül egyik sem, mert 17.(Minden évben tesómtól kérdezem mi a helyes 🤣. Jó, mondjuk március 4.-en jöttünk össze, 15 éve, házasok meg csak 6 éve vagyunk ☺️)

tegnap 21:27
 23/24 anonim ***** válasza:

#22! Te máris előrébb jársz barátnőmnél. Ő az se tudta, mióta vannak együtt, nem hogy dátumot 🤣 Azt mondta, olyan 10 év körül.7?10?12?Ki számolja azt már? Talán a házasság jobban menne, mert az terhesen volt, de a dátum ott is esélytelen szerintem.

tegnap 23:04
 24/24 anonim ***** válasza:

10 hónapos a fiunk, nézzük:

- Mikor van gyerek szülinapja - tudja, nem tudom elképzelni, hogy 5 vagy 10 vagy 15 év múlva ne tudná :D

- Melyik iskolába jár - ez még nem aktuális, de elképzelni nem tudom, hogy ne tudná

-Ki a gyerekorvos (és/vagy védőnő) - ezt is furcsállnám, hogy ne tudja, 2 nevet azért nem olyan egetverően nehéz megjegyezni, most pedig még van hogy együtt is megyünk pl. a kötelező oltásokra, ha épp itthonról dolgozik és ráér + a védőnő házhoz is jön néha, szóval őt is ismeri

-Hány grammal és centivel született a gyerek - ezt tudja, és valószínűleg ő fog emlékezni rá 10 év múlva is, én viszont iszonyat gyorsan elfelejtek ilyen adatokat

- Hány órakor született (ne keverjük ide az ezotériát) - ezt valószínűleg azért nem felejtjük majd el, mert 20.35-kor született, tehát arra hogy este fél 9-kor, arra emlékezni fogunk (ha 20.18 perckor született volna akkor én valszeg elfelejteném a pontos percet egy idő után, arra emlékeznék hogy este 8 körül:D

- Mi a ruhamérete - tudja, vásárolt is már a gyereknek ruhát egyedül, szerintem később is tudni fogja legalább kb. (plusz-mínusz egy méret) - azért erről sem gondolnám, hogy olyan nagy feladat fejben tartani egy-két számot (vagy felírni egy cetlire)

- Mikor állt fel először, mi volt az első szava - azt, hogy hány hónaposan állt fel először fogjuk tudni, valszeg az első szavára is fogunk emlékezni

- Mikor bújt ki az első fogacska - erre is fogunk emlékezni, hogy hány hónaposan történt

- Tudja, hogyan zajlik a hozzátáplálás, hol tartotok és ő maga is tud készíteni bármilyen segítség nélkül egy "menüt" a babának, mert tudja, mi van már bevezetve és mi nincs - Teljes mértékben, de hozzátenném, hogy mi BLW-ztünk és a dietetikus sógornőm segítségével vezettük be az ételek, ami ma már egyáltalán nem jelent olyan kötöttséget, szigorú sorrendet, mint régen. Nagyjából meg van, hogy mikkel érdemes kezdeni az első 1-2 hónapban (könnyű emészthetőség, jellemzően nem allergén), majd a következő 1-2 hónapban mik jöhetnek hozzá, és mostanra kb. mindent eszik, amit mi, egy-két kivétel van, szóval azért nem úgy volt, hogy étkezésről-étkezésre lebontott haditerv szerint kellett haladni. Egyébként pedig nem volt még 6 hetes a gyerek, amikor én is újra beszálltam a kutyasétáltatós rutinba, úgyhogy azóta minden nap vagy a reggeli, vagy az esti rutin a gyerekkel a férjemé, mivel én akkor kutyázok 1-1,5 órát.

tegnap 23:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!