Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Más se volt saját szabadságon...

Más se volt saját szabadságon mióta gyereke van? (Önmaga egyedül így értem)

Figyelt kérdés

Az összes szabim a szünetek vagy betegségek viszik el, vagy ha ügyintéznem kell sos hivatali dolgokat.

Soha az életben nem vagyok szabad 365 ből semmit, ami csak kizárolag magamra menne.

Most csak én élek ilyen fullasztóan? Vagy ez természetes miután vki szülő lesz?

#1 nap sincs egyedül
ma 09:15
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
Nem tudom elképzelni, hogy ennyire senkire nem számíthatsz+egy iskolás gyerek már nem annyira kicsi, simán elvan bárkivel, barátnál is akár, nem csak veled. Itt arról van szó, amit le is írtál sokféleképpen, hogy TE nem tudod őt kicsit sem elengedni, felfogni, hogy már nem kisbaba. Nonszensz, hogy nem mersz kimenni boltba, meg ilyenek. Sajnos a pszichológusod tényleg nem jó, keress egy megfelelő szakembert, a te és a gyereked erdekeben is.
ma 15:33
 22/24 anonim ***** válasza:

Hasonló nálunk is, csak 2 gyerek van. Nekem van 29 napom, a férjemnek 30, még ha a 2 hónapos nyári szünetet nem számoljuk, akkor se tudjuk lefedni az őszi-téli-tavaszi szünetet, plusz az esetleges betegségeket, nevelés nélküli munkanapokat, tanári továbbképzéseket, stb. Ebből adódóan olyan sincs, hogy egyszerre szabizunk a férjemmel, mert az is luxus. Ahogy a "csak úgy", pihenésképpen kivett szabi se fér bele. Nyáron jó esetben egy hetet otthon vagyunk mind a négyen, aztán ennyi. Vagy hát nem otthon, akkor elmegyünk valahova.

És mi még nem is panaszkodhatunk, mert van nagyszülő, és szívesen is vigyáz rájuk, így pl nyáron nem kell vakarnunk a fejünket, hogy hogy oldjuk meg. Nem megy rá a gatyánk, hogy folyamatosan táborokban vagy éppen fizetett segítséggel legyen az iskolás, nem kell az ovisnak egész nyáron ügyeletbe járnia, már ez is nagy segítség, de azért állandóan nem sózhatjuk rájuk őket. 9 és 5 évesek, tehát ahhoz még a nagyobbik is kicsi, hogy napi 8-9 órát egyedül legyen otthon, a kisebbik meg pláne.

Hát ez van, majd egyszer önjáróak lesznek, aztán akkor szabizunk, amikor akarunk :D

ma 15:47
 23/24 anonim ***** válasza:
50%

Mar kértem a céget pl hogy legyen már inkább határozott szerzodesem hogy nyaranta ne dolgozzak, mert a táborokban csak züllik a gyerek es teljesen visszaesik agyilag is meg mindenhogy. Es azert fizetem a tábort is hogy dolgozhassak es szoval még én fizetek azert, hogy dolgozhassak...Es nyaralni se vagyunk sehol soha. Mert ilyen hetekre értelmét se látom semminek. Pl nyelvet is nulla lenne 1 hétig tanulni, de sulira se tudnám felzárkoztatni se.

Pl kivinném kulfoldre nyaralni hogy tanulja a nyelvet hát 1 hét sz.rt se érne.

És miből élnél nyaranta? Mert gondolom akkor a férjednek se kellene dolgoznia nyaranta

ma 16:50
 24/24 anonim ***** válasza:
#23 Már miért ne kéne? Mintha ez valami büntetés lenne. Magamból kiindulva ha a férjem nyár elején közölné, hogy akkor most ő 2 hónapig nem dolgozik, hanem otthon lesz a gyerekekkel, akkor én lennék a legboldogabb, hogy csak annyi a dolgom, hogy reggel felkeljek és elmenjek munkába. Ahelyett, hogy hajnalban kell keltenem minden nap a 2 gyereket is, leszállítanom őket a város másik végén lakó mamához, és közben remélni, hogy nem kések el nagyon... Eszembe nem jutna azon nyígni, hogy nekem miért kell dolgozni, ha neki nem kell. Pontosan tudom, hogy jóval fárasztóbb két gyerekkel otthon lenni.
ma 20:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!