Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Elengedjem a lányom, már...

Elengedjem a lányom, már többször összefeszülés van emiatt?

Figyelt kérdés

A lányom 4.osztályos, 10 éves lesz. Az osztályba, már bőven 2.osztálytól tartanak egyik-másik kislánynál ottalvós bulikat/szülinapi bulikat.

Őszintén nem szívesen engedem el, nem vagyok ennek a híve.

Még a szülinapi bulira csak csak, de ezek az ottalvósak. Ismerem a szülőket, de annyira nem hogy ezt megengedjem.

A lányom pedig egyre jobban ki van ezen akadva, hogy mindenki mehet csak én vagyok az egyetlen aki ezt nem engedi.

A vitából egyre jobban elegem van. Nem tudom mit csináljak, tényleg szőrös szívű vagyok hogy nem engedem el?

ma 09:49
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
79%

Mitől félsz?

Megalázzák? Megszégyenítik? Megverik? Zaklatják szexuálisan? Megfullad náluk, mert nem tudják ellátni? Kínos lesz a gyereked valamelyik megnyilvánulása? Sírni fog este, mert hiányzol neki?

Komolyan érdekel, és komolyan érdemes lenne erről beszélned a lányoddal, illetve vinnie telefont.

ma 09:55
 2/28 anonim ***** válasza:
79%
Őszintén szólva én se szerettem soha az ott alvos bulikat, felnőttként sem értem, mi a jó benne. De a gyerekem szerette, ezért mindig mehetett és ő is tarthatott. Ovisként is ott alhatott néha q baratnojenel és q kislány is alhatott nálunk. Nem igazán értem, hogy miért nem mehet a tiéd.
ma 09:57
 3/28 anonim ***** válasza:
70%

Én nem értelek. Mi baja lenne a lányodnak?

Az én anyám is ilyen antiszoc, szigorú volt, utáltam is érte, 18 évesen menekültem otthonról, nyilván nem csak emiatt, de ez a túlzott kontrollmánia is szerepet játszott benne.

Tök jó élménytöl fosztod meg a gyereket. Inkább örülj, hogy vannak barátai, szociális. Majd amikor jön haza sírva meg a kezeit vagdosva 12 évesen, mert cseszegetik amiatt, hogy csak ő nem mehet, meg milyen anyja van, akkor az lesz a baj

ma 09:58
 4/28 anonim ***** válasza:
91%
Miért nem engeded el? Csak mert nem vagy ennek a híve?
ma 10:13
 5/28 anonim ***** válasza:
84%

Természetesen elengedtem mindegyik gyereket, ha neki erre igénye támadt, és nem kifejezetten valami szerintem életveszélyes körülmény van a fogadó családnál.

Van a lányomnak egy barátnője a négyesfogatban, ott anyuka így gondolkodik, mint te, marha kínos volt már 10 évesen is, hogy őt nem engedik sehol ottmaradni. A leggázabb az volt, hogy a nyáron, hétvégén este 8-ig tartó buliból 6-kor hazavitték.

ma 10:15
 6/28 anonim ***** válasza:
88%
10 éves, nem kisbaba már. Ebben a korban simán el lehet már engedni szerintem. de te tudod!
ma 10:19
 7/28 anonim ***** válasza:
18%
Apuka mit mond?
ma 10:26
 8/28 anonim ***** válasza:
74%

Nálunk kicsit specko volt a helyzet mert pavor alvó illetve alvajáró volt de ez máshol sosem jött ki rajta csak itthon

De mindig ha ment akkor anyukával megbeszéltük a teendőket és bármikor mehetett.

2-3 helyen szokott lenni pizsi parti, ha jól emlékszem 2. osztályosak voltak amikor először volt.

Annyi hogy egy helyen nem aludhatott ahol 4. emeleten laktak és erkély is volt de megértették.

Miért ne lehetne? Ő is megy, hozzánk is jönnek. Tök jó buli volt gyermekkoromban is!

ma 10:37
 9/28 anonim ***** válasza:
63%
De miért nem alhat sehol? Gondolom a barátainál lenne, ott vannak 3-4-en lányok, szülővel, mi történhet? Nem egy iskolai tábor és nem több hétről van szó. Nyilván mindent egyeztetni kell a másik szülővel, telefont éjjel is hangerőn hagyni, és biztosítani kell a lányodat is, hogy ha valami gond van, nem akar mégse maradni, szól, és azonnal mentek érte.
ma 10:39
 10/28 anonim ***** válasza:
57%

Szegény gyerek...

Az ilyenekből lesznek azok, akik amint betöltik a 18-at csomagolnak és a szülőktől minél messzebb költöznek.

ma 10:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!