Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 20 hónapos gyerekem velem...

20 hónapos gyerekem velem többször hisztizik napkozben.Ha más vigyaz rá szépen eljátszik,egy mukkja nincs. Amint megjelenek,azonnal jön oda hozzám, jönne ölbe, hisztizik, ordít. Ez mitől van. Olyan, mintha ez csak nekem szólna. De miért csinálja ezt?

Figyelt kérdés
aug. 1. 15:19
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Benned bízik a legjobban, nálad jön ki a feszültség.
aug. 1. 15:35
 2/13 A kérdező kommentje:
Mindig ölben lenne, ha leteszem ordít. Ez normális? Már egy éves kora után volt ilyen orditos időszaka. Most ismét előjott, már kb egy hónapja tart.
aug. 1. 16:05
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen normális, hogy vannak ilyen időszakok. 2,3,4 éves dackorszak, mindegyik más és egyre durvább :D

Nekem egy 3,5 éves fiam van, 2 évesen elviselhetetlen volt, 3 évesen ink1bb azzal veri ki a biztosítékot, hogy mindenre nemet mondd. 4 évesen már feleselni fog (tesóméknál pont most jött el ez az időszak).

aug. 1. 16:17
 4/13 A kérdező kommentje:
Oh jaj, nagyon kemény ez egyébként. Te hogy bírod?
aug. 1. 16:20
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Muszáj. Vannak jobb, rosszabb napok.

Az, hogy csak nálad csinálja az is normális. Te vagy vele a legtöbbet. Nálad feszegeti a határokat.

A hisztikkel következetes vagyok. Amire azt mondom először, hogy nem, akkor később se változtatok, hiszen akkor eléri amit akar és máskor is hisztizni fog.

Amikor 2 éves volt akkor sokkal inkább mérges voltam, az idegrendszerem nem bírta. Most megpróbál túljárni az eszemen, kidumálja magát, néha olyanokat mondd, hogy meggyőzzön valamiről, hogy csak lesek.

aug. 1. 16:50
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a szeparációs szorongása is erősödik. Meg a dackorszak ugye... ez normális amúgy, hogy nálad tombol.
aug. 1. 16:51
 7/13 anonim ***** válasza:
74%

Tudja, hogy nálad megteheti, mert nincs következménye és akkor is szereted, ha hisztizik.

Másokat nem ismer olyan jól, nem tudja hol a határ.

Ez jellemző az ovira is. Ott jól viselkedik, önállóan csinál mindent. Otthon meg visszababásodik és hisztizik.

Még egy jó pàr évig ilyen lesz...

aug. 1. 17:10
 8/13 A kérdező kommentje:

Az én idegrendszerem sem bírja 😅

Itt nem valami tárgyért, vagy tiltásért hisztizik, hanem jönne olbe, de még az sem mindegy,hogy hogyan van ölben, mert vele mászkálni kell, ha leulok vele akkor is ordít.

aug. 1. 18:07
 9/13 anonim ***** válasza:
61%
Oh ez semmi. Ennel 100x rosszabb lesz a 3 es 4 eves,mikor eltanuljak a nagyoktol a karomkodas, kopdosnek (oviban mindenki) neked megy vagy megrug, beled vag es mar 5 evesen annyi ereje van a fiamnak,hogy mar fakadtam tobbszor sirva. A 2 eves hiszti is brutal, de ez.... a lanyomnal 0 ilyen volt, a fiuk mashogy vannak bekotve. Vadabbak sokkal. Erre en sem szamitottam.
aug. 1. 21:25
 10/13 A kérdező kommentje:
Sajnálom,hogy ilyen nehéz a fiaddal. Igen, hallottam ismerősöktol, hogy a fiúk nehezebb esetek. Nem egy leanyalom akkor ez az időszak, és jó hosszan is tart. Az tuti, hogy én ilyen stresszes soha nem voltam, mint most.
aug. 1. 21:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!