Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 2 gyerekes szülők? Csak a...

2 gyerekes szülők? Csak a valóságot?

Figyelt kérdés

Sziasztok. A napokban teszteltem pozitívat. Van egy 3.5éves gyerkőcünk. A kérdésem az lenne, hogy mennyire nehéz 2 gyerekkel? 😅 őszintén mondom egy kicsit be vagyok sz.rva 😅 4éves elmúlik az első mire megszületik a tesó, de én egy kicsit parázok🫣😅

Akinek 2gyerek van kis korkülönbséggel leirnatok nektek hogy alakult?😅 csak a valóságot legyszi 😅 párom egyébként 3műszakban nyomja a melót plusz hétvégén maszek tehát nem sokat látjuk 😅 Az elsőnél is nagyon sokat segített, meg segít a mai napig ha bármi van mindig úgy rendezi, hogy jó legyen tehát ettől a részről nem félek 😅😊

febr. 8. 06:20
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
90%

5-ös, miért szuperanyucizna le valaki?

Egyébként, mint mások is írtak, nem az eleje a nehéz. Oh, mikor 2 hónapos volt a kicsi, az nagyon könnyű volt.

8-10 honapos kor utan indul be a buli, mikor már elindul, venné el a játékot a nagytól, rombol, nem vár türelmesen.

febr. 8. 08:42
 12/29 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk 2,5 év van a gyerekek között. Nekem pont az eleje volt nehezebb, amíg totál mások voltak az igényeik, a picinek nem volt kialakult napirendje, de a nagy is itthon volt, stb. Nekem könnyebb lett, amikor ugyanarra kellett már terelgetni mindkettejüket. Nyilván az sem könnyű, amikor ketten futnak két irányba és egyedül vagy rájuk, vagy amikor duplán dacolnak, de én ezt már jobban viseltem.
febr. 8. 08:55
 13/29 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk 3 év van közöttük (kislány-kisfiú). Sokkal nehezebb kettővel. Mondom ezt úgy, hogy egyáltalán nem problémásak a gyerekeim.

Nehéz volt a különböző igényeiket összehangolni. Amikor már a kicsi kúszott-mászott, a nagy játékainak egy része potenciálisan veszélyes volt rá; és persze mindig volt itt-ott egy-egy ilyen darab. Hiába mondtam, hiába figyeltem amennyire csak tudtam; a legváratlanabb helyzetekben ezek mégis ott voltak.

Amikor már a kicsi is ügyesebb lett, akkor a nagy féltékeny. Nem akart osztozni a figyelmen, a dicséreten, hogy már nem csak Ő az ügyes, és már meg kelk hogy nézzük, meg kell hogy hallgassuk az Öcsit is.

Féltékeny volt azért is mert az öccse otthon van velem, neki meg oviba kell járnia.

Amikor a kicsi is öntudatára talált, akkor megkezdődtek a veszekedések: enyém-tiéd, nem én voltam- ő volt az, nem én kezdtem, elrontotta, nem játszik, játszik, de nem akarom...stb. vannak napok, amikor már zsong a fejem ezektől, és imádkozom csak 5 perc csendért.

A kicsi példaképe lett a nagy. Mindenben utánozza, ugyanazt mondja, időnként nehéz eldöntem, hogy valójában mi van vele: pl. a nagy mondja, hogy fáj a torka, akkor neki is; ha a nagy épp nem szeret oviba járni, akkor a kicsi se, ha nagy ebéd közben eltolja a levest, hogy nem kér többet,akkor a kicsi se...

Szóval nem könnyű. Időnként nagyon próbára tudnak tenni, és ők még nagyon jó gyerekek máskülönben: értelmesek, többnyire szófogadóak, nincs semmilyen szélsőséges viselkedésük.

febr. 8. 09:08
 14/29 anonim ***** válasza:
83%
5# Két hónapos még. :D Hű mennyi tapasztalat van.
febr. 8. 09:23
 15/29 anonim ***** válasza:
89%

Én is az 5-ös válaszolónak írom: a kicsi kb. 1 éves koráig nálunk is szép, és jó volt minden. A kicsi kezdettől átaludta az éjszakákat, az elején csak evett-aludt, tudtam a naggyal úgy foglalkozni közben, ahogy a 'nagykönyvben meg van írva'...stb.

Két hónap az tényleg semmi! Nem akarlak elkeseríteni, de tapasztalatból írom: lesz ez még így se...

febr. 8. 09:32
 16/29 anonim ***** válasza:
66%
Ez a gyerekeken múlik. Nekünk a kisebb olyan észrevehetetlen általában, hogy nem oszt nen szoroz hogy van, a nagyobb miatt úgyis marha nehéz az élet
febr. 8. 10:13
 17/29 anonim ***** válasza:
70%
Igen. Nalunk az álom kisfiú baba is 1 évesen indult be. Támadta a nagyot, csípte,nem engedte fel az ölembe. Féltékeny volt, ki akart sajáitítani. 5 éves most is tart. 2 éves kora óta ütik verik egymást a nagylánnyal. Borzasztó. Én nem szültem volna másodikat,ha tudom előre, dehát nem tudtam hogy ez lesz. :/ most már mindegy, túl kell élni. Minden hétvége, ünnepnap cirkusz együtt összezárva, nagyszülők nincsenek. 0 segítséggel őrülünk meg tőlük. Majd ha az ovis iskolás lesz, remélem kicsit okosodik. Eddig az óvodáskor a legrosszabb,nekem az első 1 év álom volt. Evett,ivott,aludt,nézelődött.
febr. 8. 15:08
 18/29 anonim válasza:
78%
Kérlek többet ne használj ennyi emojit, zavaró nagyon és a válaszaidban sem kell! Bocsi, hogy off de baromi zavaró...főleg a sok nevetős emoji azt kelti, hogy nem komoly a dolog / kérdés.
febr. 8. 17:14
 19/29 anonim válasza:
34%

😅😊😅😊

hahahaha😅😊

😅😊😅😊hahahhaha

nagyon vicci 2 gyerek😅😊

😅😊napokban pozitív teszt😅😊

hahahahaah nagyon mókás😅😊

😅😊

febr. 8. 17:30
 20/29 anonim ***** válasza:
29%
Inkább azt kelti, hogy full bamba marha ez a nő. 😅😆🤣😂😂 jujj most mi lesz, két gyerek hihi haha jajj de buksi vagyok 😄😃🤣🤣🤣
febr. 8. 18:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!