Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nem tartjátok felháborítónak,...

Nem tartjátok felháborítónak, hogy pl. közétkeztetésben az 1 vagy 2 gyerekes családok semmi támogatást nem kapnak, 3, vagy több gyerekeseknek meg szinte alig fizetnek?

Figyelt kérdés
szept. 10. 14:15
1 2
 1/18 babyboom567 ***** válasza:
82%
Nem csak a közétkeztetésben érnek többet a 3(vagy több) gyerekesek gyerekei,hanem mindenhol.
szept. 10. 14:26
 2/18 anonim ***** válasza:
54%
Nem
szept. 10. 14:34
 3/18 anonim ***** válasza:
43%
Az ingyen étkezést nem támogatom, mert könnyen pazarláshoz vezet, de az 50%-os árat nem sajnálom. 3+ gyerek mellett sokat számít, esélyes, hogy az anya nem tud egy jó darabig jól fizető munkahelyen dolgozni a gyerekek mellett. 1-2 gyereknél még van esélye, bár jóval kevesebb, mint ha egyáltalán nem lenne (és nem lenne fiatal nő ;)).
szept. 10. 14:38
 4/18 anonim ***** válasza:
60%

Dem most nem kötekedésből...

3as. Írod, mert anyuka nem tud jódarabig jól fizető munkahelyen dolgozni.

Senki nem mondta neki, hogy vállaljon 3 gyereket. Annak tudatában kellene amúgy is gyereket vállalni, hogy míg 1gyerek 1szer x költség, 3 gyerek 3szor x költség.

Nekem 2 gyerekem van, nekem is nehéz volt munkát találnom. A kutyát nem érdekelte.

szóval de, én felháborítónak tartom, de nem csak ezen, hanem minden gyerekek számával kapcsolatos támogatással kapcsolatban.

szept. 10. 14:49
 5/18 anonim ***** válasza:
67%
Ez nem csak attól függ hány gyereked van… egyrészről minden fele dologgal lehet szociális támogatást kapni ha ugy érzed szükséged van rá. Másrészről nekem egy gyerekem van… ingyen étkezik mert egyedül álló vagyok és kevés a fizetésem egy főre jutva. Ha úgy érzed anyagilag nem bírod fizetni kérdezd meg az intézménybe hogy milyen lehetőségeid vannak bár tapasztalatom szerint aki tényleg rászorul az tudja, aki meg így felháborodik mint te az igazából nincs rá szorulva csak jobban esne azt a pár tíz ezret másra költeni.
szept. 10. 14:53
 6/18 A kérdező kommentje:
Én a környezetemben úgy látom (tisztelet a nagyon kevés kivételnek), hogy a 3 vagy több gyerekes anyukáknak eszük ágában nincsen dolgozni menni...
szept. 10. 14:54
 7/18 anonim ***** válasza:
74%
Ezt miből gondolod? Tudod milyen sok családbarát munkahely van? Elárulom! Nem sok sajnos. Én összeteszem a 2 kezem, hogy 8-tól 4-ig dolgozom, ebédidőt se kell ledolgozni de szinte mindig az én gyerekem volt a bölcsiben az utolsó pedig 4:20 körül ott voltam érte. Nem is tudom, hogy oldanám meg ha műszakozni kellene. Hozni-vinni őket. Ráadásul majd csak iskolába fognak együtt járni.
szept. 10. 15:02
 8/18 anonim ***** válasza:
95%

Szerintem normális bérek kellenének, amiből a szülők ki tudják fizetni a menzát. Akkor nem kéne könyöradományt osztogatni. Ha meg mégis adják, kapja olyan, aki tényleg rászorul, de ezt ne a gyerekei száma határozza meg.

Plusz legyen az alapélelmiszereken alacsonyabb ÁFA, ami MINDENKINEK annyi. Akkor máris spórolna annyit a család egy hónapban, hogy nem okozna gondot a menza kifizetése.

szept. 10. 15:27
 9/18 anonim ***** válasza:
90%

Azt igen, hogyha 3 gyereke van és több milliós bevétele akkor is ingyen kapja.

Ahogy azt is ha valakinek van 10 lakása a 11.-re is felveheti a csok-ot.

szept. 10. 17:00
 10/18 anonim ***** válasza:
50%

4: " Annak tudatában kellene amúgy is gyereket vállalni, hogy míg 1gyerek 1szer x költség, 3 gyerek 3szor x költség."

Ezt te tudod 18+ évre előre? Mert akkor emelem kalapom! 4-en vagyunk, a szüleim elég jól eltervezték a munkát, anyagiakat (mondjuk a szocpolt önhibájukon kívül jól megszívták, de megoldották), csak hogy jött a rendszerváltás. Anyunak megszűnt a munkahelye, ahová az 1. és a 2. gyerek után is vissza tudott menni, munkahelyi bölcsivel, miegyebekkel, apám hajtott ezerrel. Ismerős történet? Na, így tervezzen az ember. Nem véletlenül nem mertük a CSOK-ot és barátait felvenni a férjemmel. Emellett a matek sem stimmel: nem tudhatod előre, hogy mennyibe fog kerülni a gyereked. Ha bármilyen fejlesztés, diéta stb. kell neki, megszívtad! Valamennyi támogatást a tartósan beteg gyerekek után is adnak... Tőlük is sajnálod? Ha a több gyerekeseket támogatod, ideális esetben vissza fog jönni a pénz az ő adójuk formájában. Ha a mi '90-es évekbeli 50%-os menzatérítésünket sajnálod, nyugi, már rég visszafizettük állambácsinak. Sarkítva, de az állam fejős teheneket nevel: plusz egy gyerek, plusz egy potenciális adófizető.

szept. 10. 17:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!