Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Az miért jó, ha csak 30 órát...

Az miért jó, ha csak 30 órát lehet majd gyes mellett dolgozni?

Figyelt kérdés

Gyesbő kevesen élnek meg. Bölcsi kevés van.

Ettől majd lesz részmunkaidős foglalkoztatás?

Vagy lemond anyuka/apuka a gyesről és egy hónap múlva már ki is rúghatják?

Aki nem tud úgy mahinálni, hogy papíron dolgozik 6 órát, igaziból 8-at azzal mi lesz így vajh?

2010. nov. 8. 12:49
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
77%
Spórolás.De miért a gyerekeken kell spórolni könyörgöm????A legnagyobb befektetése a nemzetnek a gyermek.Nálunk nincs állami bölcsi, mehet a Csanába a gyerek 40 eFt/hó.Tökmindegy hogy 6 vagy 8 órában dolgozom.Na ennek a felét fedezte volna a gyesem, ami most már nem lesz...Vennék el a sok cigánytól és ingyenélőtől a segélyt,nem pedig a gyerekektől....Vagy biztosítson állami bölcsődét minden babának!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Aki ezzel a húzásukkal egyetért, annak vagy nem számít a pénz, vagy kiöregedett a kisgyerekes korból!!!!A közösbe tevésről meg az a véleményem, hogy akkor én minek fizessek nyugdíjjárulékot????Kipurcanok mire nyugdíjas lehetnék,a pénz az ablakban, vagyis a mostani nyugdíjasoknál.Nem sajnálom tőlük, de ne az én gyerekemen spórolják meg a nyugdíjemelést!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2010. nov. 8. 14:37
 22/29 A kérdező kommentje:

Azok a munkatársaim, akiknek szabad 8órát dolgozniuk gyes mellett:

kötelező volt őket visszavenni, így megmamaradt a munkájuk, nem rúghatták ki őket ( amit amúgy, ha csak 3 éves korban mennek vissza simán megtesznek, de így rá voltak szorítva arra, hogy munkát adjanak neki).....ha a fizujukhoz hozzákapták a gyest, be tudták íratni a gyereket családi napközibe...amire csak a gyesből csak a fizuból nem tehettek volna meg...állami bölcsibe nincs hely,így marad a fizetős csana, vagy az otthonlét...

ha normál fizu+gyes van, akkor van adófizető állampolgár, sőt van családi napis néninek is munkája, mert be tudják iratni a gyerekeket, ő is adózik...

2010. nov. 8. 14:39
 23/29 anonim ***** válasza:
Ja és most tudtam meg, hogy a családi napköziben járó gyerekre is ad az állam/önkormányzat támogatást(már a családi napközinek), de csak ha anyuka vagy apuka gyest kap.Milyen kitekert logika ez???Szóval lehet hogy még a csana árát is emelni fogják, vagy bezárnak, mert nem éri majd meg működtetni őket....Ezt az ökörséget is csak férfiak találhatták ki....Ültessenek már abba a bársonyszékbe egy kisgyerekes anyukát!!!
2010. nov. 8. 14:50
 24/29 anonim ***** válasza:

13:23-nak!

Én februárban megyek vissza dolgozni, addig szabin vagyok. Eddig nem volt gond a főnökömmel, de ha beállítok a 30 órás munkahéttel, hát akkor kerekedni fog a szeme!

Nem tudom, a rendőrségnél hogy lehetne megoldani a 30 órát!

Én mielőtt megszültem a gyermekeimet, végigdolgoztam jó pár évet! Nem könnyű a munkám, soha nem tettek különbséget közte és a férfiak között, ebben a munkában nem is lehet! Nem kíméltek se éjjel, se hétvégén, sosem szóltam érte! Én igenis megdolgoztam azért, hogy kapjak GYED-et, s úgy érzem, jogom van a GYES-hez, legalább annyira, mint annak, aki sosem dolgozott!

2010. nov. 8. 15:26
 25/29 A kérdező kommentje:

kizáró ok, a munka :)

azt büntetik, aki dolgozik :)

így van ez mindig, mert csak azt lehet elérni, aki bejelentve dolgozik

aki másképp, vagy sehogy, azt nem :(

2010. nov. 8. 15:34
 26/29 anonim ***** válasza:
Én még nem hallottam erről.Már biztos hogy bevezetik?Mikortól?
2010. nov. 8. 20:54
 27/29 anonim ***** válasza:

A részmunkaidős foglalkoztatás akkor lesz elterjedt, amikor a munkaadók felfogják végre, hogy nekik is jobb 2 anyuka 4-4 órában, mint egy dekoncentrált 8 órában. És nem minden munkát lehet részidőben ellátni, netán otthonról.

A gyessel kapcsolatban az a véleményem, hogy aki otthon van gyesen, az ne dolgozzon, vagy legfeljebb 4 órában és kész. A gyes ugyanis azért jár, mert elvileg otthon van a gyerekkel anyuka.

Azt meg végképp nem értem, mi a fenéért nem lehet a gyest levenni 1 évre, a gyedet meg kinyújtani, netán megemelni 3 évre (attól függően előtte ki mennyit dolgozott és fizetett), mert így most mindenkinek sír a szája, hogy nem lesz gyes a munka mellett. Én meg kénytelen vagyok gyes nélkül visszamenni dolgozni, mert az állam a sokéves munkaviszonyom ellenére is csak 2 évig ad valami fizetés-szerűnek csúfolt valamit.

Szóval inkább az itt a kérdés, hogy miért megint a munkaviszony nélküliek ülhetnek otthon a gyessel, aki meg dolgozott, ergo nem fog megélni a gyedből, pláne nem a gyesből, az miért kényszerül két év után vissza a melóba.

2010. nov. 9. 11:18
 28/29 anonim ***** válasza:
Itt a probléma az, hogy mivel volt lehetőség, illetve még mindig van lehetőség 8 órában dolgozni gyes mellett sokan éltek vele, én is. Erre hirtelen megszüntetik, mintha a munkahelyen lehetne csak úgy ugrálni. Én is családi napközibe írattam a fiam, aminek a költségét fedezte a gyes + családi, így viszont már nem éri meg dolgozni, mert a fizumból kell kifizetni a 40.000 Ft-ot. Ja, és gyedről mentem vissza dolgozni. Mert most volt rá lehetőségem, később már nem lett volna. És ne mondja senki, hogy ingyenélősködni akarok, mert én le is dolgoztam szülés előtt néhány évet. Meg úgy csinálnak, hogy azért ha nem 6, hanem 8 órában dolgozik valaki, hú, de mennyivel kevesebbet tud foglalkozni a gyerekével, hát persze, attól a napi 2 órától függ, hogy valaki milyen jó anya...
2010. nov. 20. 12:48
 29/29 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok, még annyit, hogy ok, ne adják a gyest, de akkor építsenek bölcsit, mert hát sok helyen nincs. Én sem viccből vállaltam a családi napközit.
2010. nov. 20. 13:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!