Az miért jó, ha csak 30 órát lehet majd gyes mellett dolgozni?
Gyesbő kevesen élnek meg. Bölcsi kevés van.
Ettől majd lesz részmunkaidős foglalkoztatás?
Vagy lemond anyuka/apuka a gyesről és egy hónap múlva már ki is rúghatják?
Aki nem tud úgy mahinálni, hogy papíron dolgozik 6 órát, igaziból 8-at azzal mi lesz így vajh?
Azok a munkatársaim, akiknek szabad 8órát dolgozniuk gyes mellett:
kötelező volt őket visszavenni, így megmamaradt a munkájuk, nem rúghatták ki őket ( amit amúgy, ha csak 3 éves korban mennek vissza simán megtesznek, de így rá voltak szorítva arra, hogy munkát adjanak neki).....ha a fizujukhoz hozzákapták a gyest, be tudták íratni a gyereket családi napközibe...amire csak a gyesből csak a fizuból nem tehettek volna meg...állami bölcsibe nincs hely,így marad a fizetős csana, vagy az otthonlét...
ha normál fizu+gyes van, akkor van adófizető állampolgár, sőt van családi napis néninek is munkája, mert be tudják iratni a gyerekeket, ő is adózik...
13:23-nak!
Én februárban megyek vissza dolgozni, addig szabin vagyok. Eddig nem volt gond a főnökömmel, de ha beállítok a 30 órás munkahéttel, hát akkor kerekedni fog a szeme!
Nem tudom, a rendőrségnél hogy lehetne megoldani a 30 órát!
Én mielőtt megszültem a gyermekeimet, végigdolgoztam jó pár évet! Nem könnyű a munkám, soha nem tettek különbséget közte és a férfiak között, ebben a munkában nem is lehet! Nem kíméltek se éjjel, se hétvégén, sosem szóltam érte! Én igenis megdolgoztam azért, hogy kapjak GYED-et, s úgy érzem, jogom van a GYES-hez, legalább annyira, mint annak, aki sosem dolgozott!
kizáró ok, a munka :)
azt büntetik, aki dolgozik :)
így van ez mindig, mert csak azt lehet elérni, aki bejelentve dolgozik
aki másképp, vagy sehogy, azt nem :(
A részmunkaidős foglalkoztatás akkor lesz elterjedt, amikor a munkaadók felfogják végre, hogy nekik is jobb 2 anyuka 4-4 órában, mint egy dekoncentrált 8 órában. És nem minden munkát lehet részidőben ellátni, netán otthonról.
A gyessel kapcsolatban az a véleményem, hogy aki otthon van gyesen, az ne dolgozzon, vagy legfeljebb 4 órában és kész. A gyes ugyanis azért jár, mert elvileg otthon van a gyerekkel anyuka.
Azt meg végképp nem értem, mi a fenéért nem lehet a gyest levenni 1 évre, a gyedet meg kinyújtani, netán megemelni 3 évre (attól függően előtte ki mennyit dolgozott és fizetett), mert így most mindenkinek sír a szája, hogy nem lesz gyes a munka mellett. Én meg kénytelen vagyok gyes nélkül visszamenni dolgozni, mert az állam a sokéves munkaviszonyom ellenére is csak 2 évig ad valami fizetés-szerűnek csúfolt valamit.
Szóval inkább az itt a kérdés, hogy miért megint a munkaviszony nélküliek ülhetnek otthon a gyessel, aki meg dolgozott, ergo nem fog megélni a gyedből, pláne nem a gyesből, az miért kényszerül két év után vissza a melóba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!