Gyes mellett dolgozni?

Figyelt kérdés
Az a helyzet,hogy jelenleg gyesen vagyok,fenn áll a munkaviszonyom ahonnan gyedre jöttem, de oda jelenleg nem tudok vissza menni dolgozni.Hogyan tudok máshol munkát vállalni 6 órában, úgy, hogy a másik munkaviszonyom is fent marad.Másodállásban, vagy , hogy szokták ezt ilyenkor?
2011. okt. 5. 07:29
 1/6 Disi ***** válasza:
74%
Sehogy. Szerintem max 6 órában dolgozhatsz, ha nem akarod elveszíteni a Gyes-t, tehát az eredeti munkahelyeddel is számolni kell, úgyhogy nem hiszem hogy tudsz másodállást vállalni. Ott felmondasz és máshol akkor dolgozhatsz 6 órában.
2011. okt. 5. 08:21
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszi a választ.Azt tudom,hogy max. csak hat órában lehet dolgozni a gyes mellett.De az eredeti munkahelyemre nem tudnak visszavenni dolgozni, de szeretném fent tartani a munkaviszonyt amíg csak lehet, és amíg nem megyek vissza dogozni addig elvileg nem tudnak elküldeni , legalábbis szerintem.Csak azt nem tudom,hogyha az a munkaviszony fennáll akkor ,hogy tudok máshol munkát vállalni,természetesen csak napi hat órában,hogy még a gyest is megkapjam.
2011. okt. 5. 08:29
 3/6 anonim ***** válasza:

Szerintem nincs igaza az elsőnek. GYES alatt (jobban mondva a gyermek 3 éves koráig, míg a fizetés nélküli szabidat töltöd a főállásodban) minden további nélkül vállalhatsz más cégnél munkát. Ha itt sikerül 6 órában megállapodni, akkor természetesen továbbra is kapod a GYES-t (értelemszerűen a főállásodban továbbra is fizetés nélküli szabin vagy).

Ha betöltötte a gyermeked a 3 éves kort, el kell döntened, hogy melyik állásban (pláne, ha a mellékállás is 8 órás) maradsz munkaviszonyban. Azaz, valamelyiket fel kell mondanod. Illetve: Azt sajnos nem tudom, hogy 8 órás munka mellett 6 órásat is, vagy csak 4 órás mellékállást lehet vállalni (de hangsúlyozom, ez csak akkor kérdés, ha már nem vagy fizetés nélküli szabin a főállásodban, azaz elmúlt 3 éves a gyermeked). Ennek majd kérdezz utána akkor, ha aktuális lesz, hiszen előfordulhat, hogy mind a főállásodban, mind a mellékállásodban tudsz majd ténylegesen is, párhuzamosan dolgozni, ami anyagilag gondolom nem mindegy. Valahonnan az rémlik, hogy 8 órás főállás mellett csak 4 órás mellékállást lehet vállalni, de ebben nem vagyok biztos. De hangsúlyozom, ez csak akkor érdekes, ha a főállásodban már nem vagy fizetés nélküli szabin, azaz ténylegesen dolgozol.

2011. okt. 5. 08:45
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy tudom, nyugodtan vállalhatsz munkát máshol, mint az előző munkahelyed, méghozzá anélkül, hogy ott felmondanál vagy szólni kellene nekik vagy bármi más. Így fennmarad a védettséged. Egyébként hasznos infókat itt olvashatsz (én ebből művelódtem ki, mindenkinek csak ajánlani tudom): [link]
2011. okt. 5. 08:47
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat.
2011. okt. 5. 08:56
 6/6 Disi ***** válasza:
100%
Bocsánat igazatok van, fizetés nélküli szabival megoldható.
2011. okt. 6. 20:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!