Gyes mellett dolgozni?
Szerintem nincs igaza az elsőnek. GYES alatt (jobban mondva a gyermek 3 éves koráig, míg a fizetés nélküli szabidat töltöd a főállásodban) minden további nélkül vállalhatsz más cégnél munkát. Ha itt sikerül 6 órában megállapodni, akkor természetesen továbbra is kapod a GYES-t (értelemszerűen a főállásodban továbbra is fizetés nélküli szabin vagy).
Ha betöltötte a gyermeked a 3 éves kort, el kell döntened, hogy melyik állásban (pláne, ha a mellékállás is 8 órás) maradsz munkaviszonyban. Azaz, valamelyiket fel kell mondanod. Illetve: Azt sajnos nem tudom, hogy 8 órás munka mellett 6 órásat is, vagy csak 4 órás mellékállást lehet vállalni (de hangsúlyozom, ez csak akkor kérdés, ha már nem vagy fizetés nélküli szabin a főállásodban, azaz elmúlt 3 éves a gyermeked). Ennek majd kérdezz utána akkor, ha aktuális lesz, hiszen előfordulhat, hogy mind a főállásodban, mind a mellékállásodban tudsz majd ténylegesen is, párhuzamosan dolgozni, ami anyagilag gondolom nem mindegy. Valahonnan az rémlik, hogy 8 órás főállás mellett csak 4 órás mellékállást lehet vállalni, de ebben nem vagyok biztos. De hangsúlyozom, ez csak akkor érdekes, ha a főállásodban már nem vagy fizetés nélküli szabin, azaz ténylegesen dolgozol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!