Egy öttagú család (2 szülő + 3 gyerek) meg tud élni havi nettó 1,2 - 1,3 millióból manapság Magyarországon?
Fixen 200 ezer forint lenne a lakástörlesztő + kb havi 100 ezer lenne az autó fenntartása, tehát maradna 900 ezer ételre, rezsire, ruházkodásra, iskoláztatásra, menzára, sportra, szakkörökre, biztosításokra stb.-re
Nem tudom, ez Magyarországon elég?
Jelenleg külföldön élünk, Magyarországon kb. ennyit keresnénk a családi pótlékkal és adókedvezményekkel együtt. (Férj főállásban, Feleség részmunkaidőben dolgozna) A gyerekek 3, 5 és 8 évesek.
Természetesen nem szűkölködés a cél.
Az én szüleimnek nem telt ilyen különórákra, sem arra, hogy lakást adjanak. Nyaralni se voltunk soha.
De itt ülve a saját családi házamban, a két alvó kicsi gyerekemmel a másik szobában, nem érzem azt, hogy meg sem kellett volna születnem, mert ezek nem jutottak ki nekem gyerekként.
Hát, én olvasni imádtam, nekem az volt a hobbim. Oké, szívesen megtanultam volna zongorázni, de nem volt trauma, hogy erre nem telt.
Most ilyen alapon a te gyereked meg momdhatná, hogy jó lenne olyan milliárdosok gyerekének lenni, akiknek nem kell dolgozni és neki se kell soha az életben. Mindennél van jobb.
Én nem szeretnék nem dolgozni.
Szerintem, ha egy gyerek bármit tanulni akar, arra lehetőséget kell biztosítani.
Fiamnak egy időbe tervben volt a jazz tanszak. De végül gimibe akar menni, mert a zene mellett van egy másiknak nagy vágya, és úgy döntött inkább arra megy, de zenélni is szeretne, csak nem, mint megélhetési forrás.
39# Feltételeztem, hogy legalább hétvégén nyugalma van a gyereknek, ezek szerint rosszul.
Ebben is megmutatkozik, hogy felfogásban is abszolút különböznek emberek, mi is.
Az én nagyobb lányom is imád fuvolázni, táncolni, korcsolyázni, sakkozni és valami küzdősportot is szeretne, de nem engedem. Nálunk az irányelv a kezdetektől az, hogy 2 foglalkozás lehet, ami jellemzően egy zene, egy sport. A többi napon legyenek csak gyerekek bakker. Hétvégén pláne.
Tökre nem alap, szükséges és nélkülözhetetlen, hogy egy átlag család százezreket fizessen ki különórákra.
Te tényleg kérdeznél ilyet egy gyerektől, hogy nem akarna élni? Normális vagy?
Többször felvetettem neki, hogy valamelyiket tegyük le. Hallani sem akar róla.
48, nem kérdezném meg, de érted a lémyeget. Szerinted ha a gyereked nem tudna dobolni meg szakkörökre járni, azt mondaná, kár volt ezert megszületnie, mert milyen sz*r az élete.
Akkor ilyen dolgokon túl semmi mast nem tudtok nyújtani neki, amiérr azt érezni, erdemes élni, jó, hogy vállaltatok?
Ismetlem: nem értek egyet azzal, ha valaki nélkülözésbe szül, de te meg átesel a lo túloldalára? Te jartal különórákra meg magániskolába? Ha nem, igy erzed, megszületned is kar volt?
Amikor én suliba kezdtem járni még nem voltak magániskolák.
Szertonára jártam és zongorazni és úszni.
A zene az élete. Itthon is egésznap zenét hallgat és, zenél hozzá. Azon van a legtöbb vitánk, hogy a sulira is kell tanulni, nem lehet mindig zenélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!