Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Egy öttagú család (2 szülő +...

Egy öttagú család (2 szülő + 3 gyerek) meg tud élni havi nettó 1,2 - 1,3 millióból manapság Magyarországon?

Figyelt kérdés

Fixen 200 ezer forint lenne a lakástörlesztő + kb havi 100 ezer lenne az autó fenntartása, tehát maradna 900 ezer ételre, rezsire, ruházkodásra, iskoláztatásra, menzára, sportra, szakkörökre, biztosításokra stb.-re

Nem tudom, ez Magyarországon elég?

Jelenleg külföldön élünk, Magyarországon kb. ennyit keresnénk a családi pótlékkal és adókedvezményekkel együtt. (Férj főállásban, Feleség részmunkaidőben dolgozna) A gyerekek 3, 5 és 8 évesek.

Természetesen nem szűkölködés a cél.

jan. 22. 14:18
1 2 3 4 5
 11/50 anonim ***** válasza:
49%
Ezek a kérdések sose valódiak, nem hiszem, hogy van, aki erre nem tudja a választ. unatkozik, várja, hogy egymásnak ugorjon a nép.
jan. 22. 16:07
 12/50 anonim ***** válasza:
90%
11: ha egy ideje külföldön él - és a mai áremelkedések mellett ehhez elég 2 év is - nem biztos h jól meg tudja ítélni. Sztem tök reális h megkérdezi.
jan. 22. 16:21
 13/50 A kérdező kommentje:
#11: külföldön élünk néhány éve, bár szoktunk hazajárni és látjuk az árakat a boltban, de más az ha csak néhány napot, 1-1 hetet vagyunk itt évente 4 alkalommal vagy folyamatosan itt élünk. Meg ugye nemcsak élelmiszerre kell költenie egy családnak. Próbálunk minden fórumon tájékozódni: Gyakori, Reddit, Ismerősök. Több szem többet lát ugye :)
jan. 22. 17:17
 14/50 anonim ***** válasza:
77%
Persze, ebből nyaralni és félretenni is lehet simán.
jan. 22. 20:10
 15/50 anonim ***** válasza:
83%

14-es vagyok:

Nézd meg a numbeo.com-ot és ott hasonlítsd össze azzal, ahol most laksz. Elég pontos árak vannak Budapestre (is).

jan. 22. 20:11
 16/50 anonim ***** válasza:
33%

Nagyon szűkösen. Külön órák, sport már nem fog beleférni. Néha egy étterem vagy utazás felejtős.

Egy gyerekünk van, picivel több a bevétel, hitel nincs, autó céges, tehát ingyen van. Épp, hogy kijővünk.

jan. 22. 20:12
 17/50 anonim ***** válasza:
73%

Miért írjátok le, hogy márpedig nem fognak dolgok beleférni?

Én írtam, hogy 650 ezerből élünk most 4en (én gyeden vagyok).

Mi ebből havonta félreteszünk, és a maradékból nem csak ételre meg számlákra költünk, hanem tankolunk, nijden hónapban veszünk ezt-azt a házba vagy kertbe (most rendeltünk pl. 40 ezerért gyeptrágyát, fűmagot meg tápoldatot a kertbe tavaszra, nekünk a kertépítes a hobbi), és már be van fizetve az idei 4 napos belföldi nyaralás, tavaly is voltunk.

jan. 22. 20:46
 18/50 anonim ***** válasza:
70%
Csak az a kérdésem, miért akartok Európa legelmaradottabb országában élni?
jan. 22. 20:53
 19/50 anonim ***** válasza:
86%
#17 mindenki máshogy él, mi is simán elvagyunk négyen kb 550 ezerből, félre is teszünk és sajnos így is tudok túl sokat költeni
jan. 22. 20:57
 20/50 anonim ***** válasza:
78%
19, nyilván, csak azt nem értem, miért irják le ilyen tényszerűen, hogy márpedig XY dolog nem fog beleférni, miközben nem igaz.
jan. 22. 21:01
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!