Egy öttagú család (2 szülő + 3 gyerek) meg tud élni havi nettó 1,2 - 1,3 millióból manapság Magyarországon?
Fixen 200 ezer forint lenne a lakástörlesztő + kb havi 100 ezer lenne az autó fenntartása, tehát maradna 900 ezer ételre, rezsire, ruházkodásra, iskoláztatásra, menzára, sportra, szakkörökre, biztosításokra stb.-re
Nem tudom, ez Magyarországon elég?
Jelenleg külföldön élünk, Magyarországon kb. ennyit keresnénk a családi pótlékkal és adókedvezményekkel együtt. (Férj főállásban, Feleség részmunkaidőben dolgozna) A gyerekek 3, 5 és 8 évesek.
Természetesen nem szűkölködés a cél.

14-es vagyok:
Nézd meg a numbeo.com-ot és ott hasonlítsd össze azzal, ahol most laksz. Elég pontos árak vannak Budapestre (is).

Nagyon szűkösen. Külön órák, sport már nem fog beleférni. Néha egy étterem vagy utazás felejtős.
Egy gyerekünk van, picivel több a bevétel, hitel nincs, autó céges, tehát ingyen van. Épp, hogy kijővünk.

Miért írjátok le, hogy márpedig nem fognak dolgok beleférni?
Én írtam, hogy 650 ezerből élünk most 4en (én gyeden vagyok).
Mi ebből havonta félreteszünk, és a maradékból nem csak ételre meg számlákra költünk, hanem tankolunk, nijden hónapban veszünk ezt-azt a házba vagy kertbe (most rendeltünk pl. 40 ezerért gyeptrágyát, fűmagot meg tápoldatot a kertbe tavaszra, nekünk a kertépítes a hobbi), és már be van fizetve az idei 4 napos belföldi nyaralás, tavaly is voltunk.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!