Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 4 fős családok (2felnőtt, 2...

4 fős családok (2felnőtt, 2 gyerek) mennyi megy el havonta élelmiszerre nektek?

Figyelt kérdés

Az volt a célkitűzésem, hogy havi 120 ezer forinton belül tartom a kajapénzt úgy, hogy normálisan, egészségesen is együnk, de feladtam. Havi 150 ezer megy el jellemzően (ebben benne a wc-papír meg 1-2 aprósag kaján kivül, de nem sok).

Menüt tervezünk, bevásárló listaval járunk, figyeljük az akciokat, ha valami jo aron van, veszünk belőle többet a kamrába, igyekszünk főleg idényzöldségeket használni. Nincs üdìtő, csak vizet iszunk. Nasi minimális, a gyerekeknek napi 1 valami, a ferjemmel nem eszünk mindennap, nem vagyunk edes szájúak. Néha 1 üveg bor, sör, de ez sen tényező.

Ja, és kizárolag itthon főzök, néha a pékarut is sütöm, de nem gyakran, talán kéthetente egyszer. Ennyi.

A nagy amugy ovis, bent eszik, de reggel bekao pár falatot, ha hazajön, akkor is, plusz vacsora, gyümölcs.

Szerettem volna spórolni, hogy a házat hamarabb befejezzük, de enn lejjebb nem megy, mert nem paprikás krumplin meg tesztan akarunk elni.

Ti mennyit költötök?

ma 11:32
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
83%

120 a vicckategória. Akkor reális, ha az egyik még anyatejes csecsemő.

Nálunk nagycsoportos és iskolás van, 300 alaphangon, plusz az intézményi étkezés 40 és efelett az extra (rendelések, ünneplések...).

De a 300 az alapétkezés, amiből csak "minőségi éhezéssel" tudnék húzni.

Mindkét gyerek vékony, nincs káros szenvedélyünk, szemetet nem eszünk. Inni csak víz, tea.

ma 13:06
 12/17 A kérdező kommentje:

Nem érzem, hogy minőségileg éhezünk.

Ezen a héten lesz füstölt húsos bableves, besameles rakott brokkoli, répafasírt tortillaval és zöldsalátával meg joghutos mártogatóssal, edes-savanyú szószos csirkemell, sült csirkeszárny franciasalátaval rozmaringos krumplival. Plusz mindennap van gyümölcs, igen, van, hogy csak alma van itthon, mint most, mert nem megyek a boltba éppen.

Ebből amúgy én sem akarok már lejjebb adni, szoktam olcsóbb kaját ia csinálni persze, szeretjük pl. a lebbencslevest vagy van néha zöldborsóleves káposztás kockával, de alapvetően azt gondolom, nem ehezünk minöségileg.

ma 13:11
 13/17 anonim ***** válasza:
0%
Hát igen, most megteheted hogy füstölt hús helyett csirkecombot teszel a levesbe, rakott brokkoli helyett zöldbabot, tortilla helyett pirítós (bár ha te sütöd a tortillát, akkor már nem tudsz így spórolni), édes-savanyú szósz helyett ha készen veszed akkor valami házi szósz. Picivel olcsóbb lesz, egészségesnek ugyanannyira egészséges, de megéri? Lehet hogy megéri, lehet hogy nem, te látod, mi a fontosabb nektek.
ma 14:00
 14/17 anonim ***** válasza:
68%

13!

Csirkecombos bableves? Biztos finom :D

ma 14:16
 15/17 anonim ***** válasza:
Nem szoktam tételesen írni, mire mennyit költünk, így én sem tudom, külön mennyi a kaja. Nagyjából wc papírral, zsepivel, tusfurdovel, szóval mindennel, amit el tudsz képzelni, hogy kell egy háztartásba, elmegy vagy 2-300 alsó hangon biztos. De ebben benne vannak az élvezeti cikkek is, mint bor, sor, csoki, chips, stb stb. Persze ezek nem minden nap, de gyakran. Ja, és ez úgy, hogy férjem nagyobbik fia nem is velünk él, csak a közös gyerekünk. A nagy, amikor úgy gondoljuk, vagy kedve van, eljön (szerencsére azért ez nem ritka), de nyilván így az ő kajaja nem állandó kiadás, mondjuk persze ott a gyerektartás is, de nyilván az természetesen jár neki.
ma 15:21
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
Hetente minimum 60 ezer megy el a boltban. Pedig semmi luxus, többnyire akciós termékek.
ma 15:52
 17/17 anonim ***** válasza:
Egy gyerekünk van. Nem számolom, de 300-400 eFt körül lehet.
ma 17:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!