4 fős családok (2felnőtt, 2 gyerek) mennyi megy el havonta élelmiszerre nektek?
Az volt a célkitűzésem, hogy havi 120 ezer forinton belül tartom a kajapénzt úgy, hogy normálisan, egészségesen is együnk, de feladtam. Havi 150 ezer megy el jellemzően (ebben benne a wc-papír meg 1-2 aprósag kaján kivül, de nem sok).
Menüt tervezünk, bevásárló listaval járunk, figyeljük az akciokat, ha valami jo aron van, veszünk belőle többet a kamrába, igyekszünk főleg idényzöldségeket használni. Nincs üdìtő, csak vizet iszunk. Nasi minimális, a gyerekeknek napi 1 valami, a ferjemmel nem eszünk mindennap, nem vagyunk edes szájúak. Néha 1 üveg bor, sör, de ez sen tényező.
Ja, és kizárolag itthon főzök, néha a pékarut is sütöm, de nem gyakran, talán kéthetente egyszer. Ennyi.
A nagy amugy ovis, bent eszik, de reggel bekao pár falatot, ha hazajön, akkor is, plusz vacsora, gyümölcs.
Szerettem volna spórolni, hogy a házat hamarabb befejezzük, de enn lejjebb nem megy, mert nem paprikás krumplin meg tesztan akarunk elni.
Ti mennyit költötök?
120 a vicckategória. Akkor reális, ha az egyik még anyatejes csecsemő.
Nálunk nagycsoportos és iskolás van, 300 alaphangon, plusz az intézményi étkezés 40 és efelett az extra (rendelések, ünneplések...).
De a 300 az alapétkezés, amiből csak "minőségi éhezéssel" tudnék húzni.
Mindkét gyerek vékony, nincs káros szenvedélyünk, szemetet nem eszünk. Inni csak víz, tea.
Nem érzem, hogy minőségileg éhezünk.
Ezen a héten lesz füstölt húsos bableves, besameles rakott brokkoli, répafasírt tortillaval és zöldsalátával meg joghutos mártogatóssal, edes-savanyú szószos csirkemell, sült csirkeszárny franciasalátaval rozmaringos krumplival. Plusz mindennap van gyümölcs, igen, van, hogy csak alma van itthon, mint most, mert nem megyek a boltba éppen.
Ebből amúgy én sem akarok már lejjebb adni, szoktam olcsóbb kaját ia csinálni persze, szeretjük pl. a lebbencslevest vagy van néha zöldborsóleves káposztás kockával, de alapvetően azt gondolom, nem ehezünk minöségileg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!