2-3 gyerekes anyukák, hogy bírjátok anyagilag a család etetését? Mit főztök, esztek?
Nem kell nekem állni, minek szültem, ha nam tudom etetni sem őket, nem rólam szól a kérdés, csak olvastam egy posztot és kíváncsi lettem (amúgy mi is 2 gyerekesek vagyunk, de nálunk még picik a gyerekek).
Szóval, mennyire megterhelő a családi kasszának az étkezés, mióta ilyen mértékben elszálltak az élelmiszerárak? Lejjebb kellett adnotok, pl. kevesebb gyumölcsöt esztek, több a lisztes-krumplis étel vagy ilyesmi?
Mennyire bírjàtok finanszírozni a normális, egészséges étkezést, ha 2-3 gyerek, esetleg kamasz is van? Változtak az étkezési szokásaitok?
Mi is megérezzük, de még nincs hál isten amiről le kellett volna mondanunk.
Mondjuk mi sokat termelünk, teszünk el.
Vannak gyümölcsfáink, veteményesünk.
Pl répát, almát, (savanyú) uborkát, paradicsompürét, tojást, lekvárt, befőtteket stb nem kell vennem.
A húst sem a bolba vesszük.
Mivel a disznó minden "alkatrészét" megesszük kb, igy mi évente 2x veszünk egy disznót, feldaraboljuk, feldolgozzuk, megy a fagyasztóba.
Rengeteget lehet spórolni ezekkel
De mi eszünk lisztes-krumplis ételeket is. Nem értem mi a probléma velük.
Főleg a krumplival....
2 gyerekünk van, mind a 2 nagyétkű, ovis korú.
Anyámék 5en élnek. 3 tesóm még otthon lakik. Egy 20 és egy 13éves kamasz fiúk, illetve a fényevő 15éves húgommal.
Anya nem dolgozik, vagyis csak dolgozgat. Így 1 fizetésből élnek konkrétan.
Na ők nem tudom hogy csinálják.
Ráadásul minden nap villás reggeli (úgy értem sültkolbász, hurka...), és ebédre és vacsorára is főtt étel. Így anya egy nap 2x főz.
Náluk annyi kaja elmegy 1 héten, mint itt 1 hónapban.
2 gyerek kicsik,mindent megveszünk nekik a 2éves rengeteg gyümölcsöt megeszik.
Nagyon sok pénz elmegy kajára..úgyhogy hús van itthon 2naponta 5-10ezer.
Az elott sem ettunk "draga"eteleket,mielott jott ez a brutal aremelkedes.
Most is ugyanazokat esszuk,mint akkor,sőt most mar talan valtozatosabban is fozok
Ket gyermekem van.9 eves,es 14 honapos.
A 9 eves alig eszik valamit,ez miatt kulomben nagyon ideges is vagyok.
A kicsi ugyanazt eszi amit mink,nem kell neki kulon foznom
Aremelkedes ide vagy oda,en nem vagyok hajlando az evesrol,nagybevasarlasrol lemondani
Enni kell,es ha mar eszek egyek normalis kajat,olyat amit szeretek is,ne olyat amit muszájbol főzök...
Nem mondom,hogy olcso az etkezes,de mint mondtam enni kell..
Egy 11 és egy 13 éves gyerekem van. Sokat esznek, főleg a nagy, aki fiú. Tegnapig a nagyszülőkkel nyaraltak, és teljesen ledöbbentem, hogy érezni lehetett a családi kasszán, hogy nem mi etetjük őket. Ilyen eddig nem volt, gondolom, ők is kevesebbet ettek, és az árak se voltak ilyen magasan.
A gyümölcsöt imádják, azon nem spórolok. Inkább annyi, hogy itthon főzök, nagyon ritkán van, hogy házon kívül eszünk vagy rendelünk, pedig szeretnék. Igyekszem őket változatosan, egészségesen etetni, de a kicsi még elég válogatós. A nagy is az volt, de kinőtte.
A mai menü gulyásleves, túrógombóc, holnap lencsefőzelék, holnapután rántott csirke rizzsel és majonézes kukoricával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!