2-3 gyerekes anyukák, hogy bírjátok anyagilag a család etetését? Mit főztök, esztek?
Nem kell nekem állni, minek szültem, ha nam tudom etetni sem őket, nem rólam szól a kérdés, csak olvastam egy posztot és kíváncsi lettem (amúgy mi is 2 gyerekesek vagyunk, de nálunk még picik a gyerekek).
Szóval, mennyire megterhelő a családi kasszának az étkezés, mióta ilyen mértékben elszálltak az élelmiszerárak? Lejjebb kellett adnotok, pl. kevesebb gyumölcsöt esztek, több a lisztes-krumplis étel vagy ilyesmi?
Mennyire bírjàtok finanszírozni a normális, egészséges étkezést, ha 2-3 gyerek, esetleg kamasz is van? Változtak az étkezési szokásaitok?
Megérzi a kassza rendesen. Most hogy nyári szünet van, főleg!
Ha nem tudnak kimenni (esik vagy nagyon tűz a nap) akkor esznek
Sokat! 8 éves lányom és 3 éves ikreink vannak.
Amiből visdzavettünk az a saját élvezeti cikkeink. szerettem a gyümis söröket, a férjem a kólát. Ezek már egy ideje nincsenek. Kevesebbszer veszek félkész kaját (pizza, sztrapacska, panírozott hal/hús)
Sajna ott tartunk hogy már nem tudok miből visszavenni
A gyerekek eddig se voltak édességesek. Gyümölcsöt ettek mindig "nasinak"
Örülök neki hogy szeretik a salátákat stb. Nem szeretném elrontani ezt.
Próbálok spórolbi amin csak tudok. Most kevesebbet járok autóval (nem kell őket vinnem ugye oviba/sulibal) A férjem meg hazafelé útba ejti a boltot.
Nálunk az intézményi étkezés igen kedvező a 3 gyereknek,így a főtt étel hétközben nagyjából megvan,bár az egyik körülményes gyerek az étkezés szempontjából.Amúgy épp olyan korszakjuk van hogy tészta kechup sajt és mindenki boldog. Vacsira szivesen esznek pizzát, reggelire tejbegrízt,pirítóst vajjal,mézzel,szalámiból kedvenc a parizer.A százazkenyérből kivaló kenyérpuding készülhet, és hasonló trükkök. Gyümölcs mindig van az asztalon és vásárláskor mindenkinek kell választani egy gyümölcsöt és egy zöldséget amit megenne. Naponta csomagolok nekik gyümölcsöt a suliba is. Amin sporolok az inkább a saját nasim,ennek amúgy vannak jó hatásai :D Amit levettem a listáról az az olajos magvak,mogyoró,kesudió.De néha azért veszek és a kertünkben van dió. Ha teheted faluban hazaknál olcsóbban kapod a tojást, zöldséget, gyümölcsöt, sőtt van ahol felpucolt csirkét is tudsz venni. Ami még praktika az a nagy tétel. Pl ha úgy is tésztát esznek folyton megveszem a nagy csomagot. Van már 3-5kg-os is.Szalámit szintén rúdban és otthon szeletlővel gusztusosan fel lehet szeletelni.
Ami nagyobb kiadás (hónapra összeadva) az a tízórai kekszek, olyasmik amiket pluszban visznek enni (aztán elosztogatják :D ).
Fagyit megvesszük a családi kiszerelést, ha akarnak tölcsért is, és kigombócozom nekik,így nem 500ft/gombóc hanem törtedéke.
Nyaraláskor reggel megsütöm a palacsintát és levisszük a strandra. Főttkukorica ugyanúgy.Vagy ledagasztom a pizzatésztát és együtt ízesítjük. Ezt szeretik is csinálni.
De mi eddig is így csináltuk. Csak most inkább többször kis adagokat szedünk nekik hogy ne legyen maradék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!