Mit gondoltok erről?
Mi is sokat agyalunk mi lrsz, hogy lesz.
Mi nem rég költöztünk be a saját házunkba. Majdnem 5 évünk ment rá, hogy belül teljesen átépítsük.
Be kellene még bútoroznunk apránként teljesen - férjem most akar(t) asztalos felszereléseket megvenni, hogy megcsinálja a bútorok javát, de így most hogyan? Kívűlről még vissza van a teljes tatarozás, a melléképűletek és még az udvar is.
De emellett itt van 3 gyerek, mindhárman lányok, a nagy most megy iskolába, fejlesztésekre kell vinni a 2 nagyot..
Én sem tudom min spóroljunk még, vagy hogyan..
Mindig azzal nyugtatom magam, hogy legalább hitelem nincs, aminek felmenjen a törlesztője így a házat nem tudják a fejem felől elvenni.
Hárman vagyunk, kisfiam másfél éves. Ugye a kaját nem vehetem el magunktól, nasit már hónapok óta nem veszünk magunknak, gyereknek muszáj a gyümölcs, joghurtok tízóraira, uzsira. Nem főzök semmi extrát, sokat segít, hogy heti menüt állítok össze és mindent megveszek egyszerre ami kell hozzá, így hétközbe csak apróságokért kell bemennem az üzletbe.
A szórakozásunk kimerül a netflix meg gamepass előfizetésben illetve megengedek magamnak havi egy körmözést. Ennyi. Nem nyaralunk, nem éttermezünk, nem mozizunk, nem járunk sehova, nem vettünk magunknak új ruhát hónapok óta (nyílván a gyereknek legyen meg minden), szeretek főzni de semmi extrát nem készítek egy ideje ami drágább lenne. Ennél több mindent nem tudok spórolni.
Eddig volt tartalék de az infláció meg minden elvitte, mostmár az utolsó pár tízezer forintot éljük fel. Szeptemberre nem lesz mihez nyúlni.
Ez a rezsi téma is olyan, hogy ha a s*ggem a földhöz verem akkor se fogok tudni kifizetni 200ezer forintot egy havi gázra. Márpedig fűteni kell és eddig se 25fok volt bent télen hanem 21-22. A gyerek nem fázhat.
Nincs több lyuk azon a bizonyos nadrágszíjjon így sodródunk az árral. Lesz valahogy, próbálunk nem beleőrülni az aggódásba.
Férjemen nagyon látom, hogy fél az egésztől, egész nap számol, próbálja keresni a lehetőségeket, mivel lehetne csökkenteni a kiadásokat.
Tényleg nem tudom, és még hányan vannak így, el se tudom képzelni, hogy gondolta bárki is, hogy ki tudnak gazdálkodni az emberek ennyi pénzt rezsire. Hihetetlen.
Én áldom most férjem eszét, mert én nagyon ellene voltam, de most belátom igaza volt.
Ő egyszerűen úgy alakította a konyhát, hogy bent legyen egy sparhelt is, a beépített főzőlap (gáz) és beépíthető sütő (villany) mellett, Mi ezzel fogjuk kiegészíteni a padlófűtést és a főzéssel/sütéssel is spórolni.
Soha nem gondoltam volna, hogy egyszer örülni fogok annak, hogy 1,5 szobás panelban lakom a 3 gyerekkel...pedig most áldom az eget!
Így bőven alatta marad a fogyasztásunk árammal, pedig van szárítógép és klíma is (ezt csak alváshoz szoktam bekapcsolni, hogy legalább az alvás pihentető legyen). Alapból 4-5 ezer forintos a villanyszámlánk, pedig a 3 gyerekre minden nap mosni kell. A fűtés meg távhővel megy.
Nagyon sajnálom azokat, akik családosok vagy mindenük árammal megy és nem tudnak semmilyen kedvezményt igénybe venni :( köztük anyukámat is, akinek minden villannyal megy és télen is max 20 fok szokott lenni nála... :( Magunkhoz venni már nem tudom, így is éppenhogy elférünk a gyerekekkel, úgyhogy azt beszéltük, hogy napközben nálunk lesz, éjszakára meg hazamegy és melegítős takaróban alszik :(
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!