Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Az osztályban kiközösítenek...

Az osztályban kiközösítenek egy gyereket, az én gyerekem is utálja, most megtudtam valamit, hogyan kezelnéd a helyemben?

Figyelt kérdés

Most tudtam meg, hogy autista az a gyerek(nem lenne szabad tudnom). Nem tudom, hogy a gyerek tudja-e magáról, vagy más tudja-e az osztályban. Ha elmondanám az enyémnek, kevésbé lenne olyan gonosz azzal a gyerekkel, mert amiket mesélt(ugat beszélgetés közben néha, sosem tudja mit mondjon, mit tegyen, folyton leégeti magát nem odaillő szövegekkel, ovis viselkedéssel, túl gyorsan témát vált, másról beszél, mint amit kérdeztek, babás dolgokat csinál, nem tud érdemben reagálni beszélgetésben, furcsa nonszensz dolgokat kérdez és kicsit erőszakos, mert irányítani szeret, de azt is marhaságokban, meg saját szabályrendszert alakít ki, pl ne lépjen a fűre, mert szegény élő füvet eltaposod, és leszid, de azért ő megy a füvön. Na most ez 11 éveseknél extrém bizarr viselkedés..butának is gondolják és az eredményei is rosszak, nagyon lassú, sokat kell várni rá és ez frusztrálja a gyerekeket, meg néha a tanárt is..de leginkább az a bajuk vele, hogy furcsa, bizarr, néha tolakodó viselkedése van, nem tud határt tartani, nem fogja fel mi történik körülötte és fáraszt másokat a buta kérdéseivel, dolgaival, idegesíti őket, nem tudom máshogy mondani, bolondnak gondolják. Azok alapján, amilyen sztorikat mond a gyerek, bárkit idegesítene és kerülné a társaságát, nem tart témát, nem a témára reagál, vagy furcsa dolgokat mond, néha a tanár is kibukik tőle, mert megkérdezi mondjuk, hogy hozhatja-e a kutyáját az előadásra, de teljesen komolyan, és ilyen dologból feltesz több ostoba kérdést/megjegyzést egymás után..amúgy egy cuki gyerek megjelenésre, nem mondaná meg senki, nincs ráírva, a mozdulatain nem látszik és véletlen sem rosszindulatú, csak.. hát na, csak sérültebb. Már összeállt a kép, eddig azt hittem enyhe értelmi sérült lehet valahol a határnál, de így kb megvilágosodtam. Bár ugye ez nem zárja ki az értelmi sérülést is..

Ha elmondom a gyerekemnek, valszeg nem tudja majd titokban tartani, mert fiatal, ez meg egy nagy horderejű titok, túl sokat találkoznának és sok ilyen dolog történik, amiben az a gyerek a téma. Tuti elmondaná a barátainak, akik szintén nem tartanák titokban. De.. nagyon utálja és azt hiszi direkt idegesít másokat a gyerek és "játssza a hülyét", vagy épp meg van róla győződve, hogy az, és úgy gondolja nem az osztályba való. Szerintem ha megszavazhatnák mindenki így szavazna anoniman is, tényleg senki sem kedveli, kerülik és megtűrik, de egy csapatban lenni vele utálnak, nem beszélgetnek, ha odamegy, vagy ugratják néha. Senki sem bírja, tényleg senki és lányok és fiúk egyaránt szemétkednek vele, általában a háta mögött beszélik ki, nevetnek rajta, ritkán direktbe, de totál lepereg róla, amit mondanak. Szerintem nem tudják, hogy autista és talán a lány sem magáról, pedig nagyon el kellene mondani, hiszen a beilleszkedés egyértelműen nem megy neki, később csak rosszabb lesz. Van más autista is az osztályban, ők nincsenek kiközösítve, szeretik őket, vannak barátaik, csak ez a gyerek.. ő túl sérült a beilleszkedéshez, talán egy osztállyal lentebb jobban érezné magát, közelebb állna a szintjéhez tudásban és érettségben is.

Te elmondanád a helyemben a gyerekednek? Mit mondanál? Hogyan? Az nem megoldás, hogy megmondjam ne utálja, mindenki utálja és érthető, hogy miért, és normális, ha megbeszéli a barátaival az érzéseit ezzel kapcsolatban is.. hol azt hiszik, hogy direkt idegesít másokat, hol meg azt, hogy bolond. Érzik, hogy bizarr a viselkedése és viszolyognak tőle, ha sokat vannak összezárva csapatban pl és nagyon frusztráltak, akkor meg gonoszkodnak is apróságokkal. Nyilván ez így nem jó. Muszáj lenne valahogy céloznom rá, hogy az a gyerek "más", anélkül, hogy megmondanám, hogy "más", akkor biztosan megértőbb lenne a gyerekem.. megmondanám mikre figyeljen oda, meg ilyesmi, és talán szívesen is magyarázna ennek a gyereknek dolgokat, ha úgy érezné, hogy "óvó" szerepbe kerül, mint egy nagytesó.. mert jelenleg ő a megnemértett kiskamasz, akinek el kell viselnie a bolond gyereket az anyja kedvéért és én nem tudom milyen rossz a társaságában lenni, pláne nem egy csapatban vele, mindent elront és nem tudja soha, miről van szó, mi történik körülötte és bolondságokat mond és irányítana, mindenbe beleszól". Én ezt hallgatom itthon egy éve. A gyerekem hátbavágta, mikor azt hitte direkt tette tönkre a csapatmunkájukat tesin, mivel nem csinált semmit, csak "táncikált". Általában az a csapat veszt, ahol ott a gyerek is, nyilván senki sem akarja magukhoz, nem csinálja, ami a feladat. Teljesen megértem a gyerekem frusztrációját, ami sokat nőtt egy év alatt. El kellene mondani másoknak, hogy mi van azzal a gyerekkel, hogy segítségre szorulónak lássák, úgy jobban el tudnák viselni, de én ezt nem tehetem meg.. vagy mégis?

tegnap 16:33
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
100%
És ha enyhe ért. fogy. (amit eddig gondoltál) akkor lehet szivatni, ha autista akkor nem? A 11 évesek nem túl empatikusak egymással. Mindegy tudja-e a fiad, hogy auti, mert neki teljesen mindegy lesz.
tegnap 19:47
 22/31 anonim ***** válasza:
100%

Nem olvastam el minden választ, mert a semmit taglalod hosszan, de a lényeg:

Kedves Pisti fiam, igen, megértelek, hogy a Julcsi rohadt idegesítő, meg bizarr, szerintem is az, azok alapján, amit elmondtál, de én azt tippelem van vele valami gond. Nem jókedvében csinálja ezeket. Próbáld meg figyelmen kívül hagyni, nem foglalkozni vele. Remélhetőleg idővel kinövi.

Ennyi.

tegnap 20:12
 23/31 anonim ***** válasza:
0%
Persze, próbálj meg figyelmen kívül hagyni egy ugató, erőszakos osztálytársat aki miatt még haladni sem lehet. Egyszerűen nem való egészséges gyerekek közé, a saját érdekében sem. Nem normális hogy az ilyen gyerekek miatt kell a normális gyerekeket kivenni egy iskolából. Miért 25 alkalmazkodjon 1-hez?
tegnap 20:16
 24/31 anonim ***** válasza:
Na, mindjart jön, hogy az ő gyerekét piszkálják, de direkt a másik szempontból írta ki…
tegnap 20:27
 25/31 anonim ***** válasza:

De figyu ezt én így làttatlanban mondom, hogy olyan nagy gond se lehet azzal a lànnyal ha olyan elit gyerekekkel jár együtt mint a tièd.

Szerintem simán lehet,hogy az a lány èrtelmileg meg személyiségben csak egy 7 éves szinten van de ahogy nő ezt befogja hozni.(Idegrendszeri éretlenség)

Azon kívül, mindig lesznek ilyen olyan dolgok az èletünkben amit el kell viselni pl hülye ,èrtelmetlen követelmények a munkahelyen, idegesítő főnök stb, túlterheltsèg stb...

Annak örülj,hogy neked nincs ilyen gondod

tegnap 20:43
 26/31 anonim ***** válasza:
100%
Őszinte lennék a gyerekemmel, az autizmus konkrétan nem nevezném meg, mert biztosan nem tudja mit jelent, de a viselkedését megmagyaráznám. Ideje, hogy egy kicsit komolyodjon. Az, hogy piszkál másokat - bármi miatt is - semmilyen helyzetben nem elfogadható. Ő is kerülhet ilyen helyzetbe az életben, hogy valami problémája lesz, ami miatt nem esne neki jól, hogy így viselkednek vele. Elmondanám neki, hogy vannak sajnos olyan betegségek, amelyek kihatnak az emberek viselkedésére, ezért az ebben szenvedőknek több segítségre, támogatásra van szüksége. Amit művel az rendkívül csúnya dolog, ő is kerülhet ilyen helyzetbe a jövőben. Képzelje el, hogyha neki lenne ilyen problémája, hogy esne neki az, ha piszkálnák, pedig ő nem tudja a viselkedését befolyásolni. Ha lehet minden helyzetben segítse ezt a gyereket, de ha nem tud segíteni, akkor legalább ne ártson, és ne vegyen részt a piszkálásokban. Emellett beszélnék az osztályfőnökkel, hogy ezt látod a csoporton belül, és ezt valahogy kezelni kellene, mert ez az ő feladata. A gyermek szülőjével kellene elindítania egy kommunikációt, hogy miben tud ő segíteni. Beszélnie kellene a többi diákkal a bántalmazásról, elfogadásról, a segítségnyújtás fontosságáról, akár pszichológus bevonásával is. Az iskolai bántalmazások megelőzése érdekében számos ingyenes előadót lehet hívni az intézménybe. Rengeteg gyakorlat van, ami segíti az empátia, tolerancia kialakítását és a bántalmazás megelőzését, pl pusztán az, hogy szituációkban a bántalmazókat a bántalmazott helyébe helyezik, és utána meg lehet beszélni az érzéseket, hogy ez mennyire sz*r. És fel kell a gyerekeket - akár NEKED IS a sajátod - világosítani arról, hogy ezzel a viselkedéssel komoly pszichés traumát okoznak a társaiknak, és ha emiatt a bántalmazott tanuló ne adj isten árt magának - számos példa van erre a hírekben - az az ő felelősségük és hibájuk is!
tegnap 20:54
 27/31 anonim ***** válasza:
#23: ezt egy olyan osztállyal kapcsolatban is kérdezhetnéd, ahol egy szem autista van. Azért alkalmazkodjon 25 az egyhez, mert az egy nem tud alkalmazkodni az elvárt mértékben a 25-höz.
tegnap 20:58
 28/31 anonim ***** válasza:
100%

Milyen az a BIZARR viselkedés?

Az osztálytársak meg kretenek, a te gyerekeddel együtt.

11 évesek és piszkálják a másikat.

A szülők se normálisak, hogy hagyják.

Ha számomra kiderülne, hogy a lányom terrorizalas gyerekeket olyan nyakast kapna, hogy a fal adna a másikat neki.

tegnap 21:14
 29/31 anonim ***** válasza:

" De itt nálunk (megyeszékhely) nem. "

Picurboszi, megyeszékhely ez is. Kicsit nagyobb, mint tirpákfalva.

tegnap 22:16
 30/31 anonim ***** válasza:
100%
Zoknis ujra akcióban 💪🏻💪🏻
tegnap 22:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!