Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Létezik, hogy első osztályban...

Létezik, hogy első osztályban már kiközösítenek valakit?

Figyelt kérdés

A gyerekem elsős, visszahúzódó. Az iskolát egy iskolában kezdte, amikor megtudtuk, hogy az osztály fele vagy hátrányos helyzetű vagy problémás magatartású (az első pár héten már komoly lopások voltak), átírtuk egy másikba. Így később érkezett mint a többi gyerek. Kevés lány van az osztályban, egy-két hónapig nem tudott feloldódni. Csak akkor játszott velük ha hívták. Van két-három főnökösködő kislány aki el szokta dönteni mit és ki játszhat. Mostanra már a gyerekem valamelyest feloldódott, odamegy a többiekhez, megkérdezi játszhat-e velük (a lányokra gondolok). Mindig durván elutasítják. Pl. most ez kettes játék vagy túl sokan vagyunk. Csak akkor fogadják be a játékba ha szól a tanító néninek. Először azt gondoltam hagyom, majd elmúlik. Mostanra már odáig fajult a dolog, hogy a többi lány is látta ezt és ők is kiközösítik. Pl. rászólnak 100 m-re tőlem, nem szólhatsz hozzám, nem foghatsz meg stb.

Mivel mi úgy neveljük, hogy mindenkit tisztelni és becsülni kell nem szokott visszaszólni.

A fiúk valamelyest befogadják, velük játszik szünetben.

Tanácstalan vagyok. Mit tudok ilyenkor tenni?

2011. jan. 28. 13:41
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
82%
szia, sztem van bizony.a ygerekek nagyon gonoszak tudnak lenni. főleg, ha otthon nem tanítják őket a szépre, mint te a kisfiadat. azt sajnos nem tudom, mit tehetnél. talán bíztasd arra, hogy olyanokkal játsszon, akik szívesen játszanak vele, tehát a fiúkkal, a lányokkal meg egyszerűen ne törődjön.
2011. jan. 28. 13:53
 2/15 anonim ***** válasza:

"Mivel mi úgy neveljük, hogy mindenkit tisztelni és becsülni kell nem szokott visszaszólni. A fiúk valamelyest befogadják, velük játszik szünetben. "

1. neveld arra is, hogy ne hagyja magát (az hogy tisztelsz valakit nem ugyanaz, hogy nem szólsz neki vissza).

2. mibaja lesz attól, ha a fiúkkal játszik?

3. a többi majd kinövi.

2011. jan. 28. 13:56
 3/15 A kérdező kommentje:

Köszi a választ. Elfelejtettem leírni, hogy a gyerekem lány és jobban szereti a lányos játékokat. Igen, én is biztatom, hogy akkor játsszon a fiúkkal, de valahol nekem nagyon fáj ez a fajta viselkedés.

Egyébként nagyon jól tanul, lehet, hogy ez is zavarja őket.

Pl. múltkor a saját szememmel láttam, mikor az egyik kislányra rámosolyogott (épp készülődtek haza), az pedig olyan csúnya arcot vágott, hogy bennem megállt a lélegzet. Nem jutottam szóhoz.

Ilyenkor érdemes szólni a tanítónéninek?

2011. jan. 28. 14:02
 4/15 anonim ***** válasza:

En a helyedben beszelnek a tanito nenivel. Foleg, ha latod, hogy a kislanyodat zavarja ez a helyzet. Pedagogus vagyok, en biztos segitenek oldani a problemat. Vegulis a tanito neni van veluk szinte egesz nap, jobban ralat a helyzetre, es elfogulatlanabb, mint egy szulo.

Fontos, hogy rendezodjon a dolog, mert ha nem valtotok ujra iskolat, akkor 8 evig ezekkel a gyerekekkel osztja meg a napjai nagyobb reszet. Nem mindegy, hogy erzi magat.

Sajnalom, hogy ez tortent. Az en kislanyom is eleg visszahuzodo, csendes, jovore megy suliba. Hat, mar most parazok miatta...

2011. jan. 28. 15:25
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

Igen kiközösíthetik,nagyon gonoszak tudnak lenni már az ilyen kicsi gyermekek is.

Figyelj,mindenképp beszélj a tanító nénivel,ha ilyen jellegű észrevételeid vannak.Ez egyrészt azért jó,mert a tanító néninél csak plusz pont ha kommunikálsz vele a gyerekkel kapcsolatban.Másrészt meg akkor odafigyel,és átbeszéli a gyerekekkel ezeket a dolgokat.Nálunk legalábbis így van.Szoktak beszélni csúfolódásról,agresszióról,kiközösítésről,és... hmm lopásról,hátrányos helyzetről...ugyanis nálunk olyan a suli,mint amilyenből ti kiírattátok először a kislányotokat.

2011. jan. 28. 15:27
 6/15 anonim ***** válasza:
A megoldást nem tudom,és nem hiszem,hogy egy másik iskola segitene ezen.Olyan volt,mintha magamat olvastam volna.Faluról költöztünk városba,én is késöbb érkeztem,és kilettem rekesztve én is.Kegyetlen nehéz volt.Nagyon sajnálom a kislányodat,mert tudom min megy keresztül.Probáld meg hogy otthon rendezel neki szülinapot,névnapot,farsangot és hivjatok meg pár lány osztálytársat.Kikell tenned magadért,de szerintem lesz eredménye.
2011. jan. 28. 19:20
 7/15 anonim ***** válasza:
De még mennyire hogy létezik! Én is mindig ki voltam közösítve,csak a felső tagozatban és a gimiben kezdtem oldódni. A gyerekek nagyon kegyetlenek tudnak lenni. Tenni nem sokat tudsz. A tanítóval tudsz beszélni,hogy figyeljen oda rá,illetve te tudod erősíteni lelkiekben és mindig kiszedni belőle ha bántja valami és megbeszélni. Esetleg biztasd harciasságra,a végletekig nem hagyhatja hogy xarul bánjanak bele.
2011. jan. 30. 00:25
 8/15 anonim ***** válasza:

Én is átérzem..tudnék mesélni. Jó ötletnek tartom a "házi bulit". Hátha..

És persze a tanítónénivel való beszélgetést, vagy esetleg a kislányok anyukájával is lehetne először Neked kapcsolatot teremteni. Lehet,hogy akkor jobban befogadnák.

2011. jan. 30. 13:42
 9/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Mostanra már beszéltem a tanító nénivel, aki beszélt a lányokkal. Természetesen az aki ludas volt a dologban, nagyokat hallgatott. 1-2 napig minden rendben volt, most pedig minden a régi. Most már hárman összefogtak. Az egyik kérdez valami hülyeséget a lányomtól. Ha válaszol, akkor a másik közbeszól, hogy ne piszkáld az "xy" kislányt (tehát azt aki feltette a kérdést), ha pedig hallgat akkor a harmadik odaszól, hogy válaszolj, kérlek válaszolj. Ha elfut akkor kergetik és kezdődik elölről az egész.

Panaszkodni nem szokott a tanító néninek, többnyire úgy védekezik, hogy a fiúkkal játszik.

Egyszerűen tanácstalan vagyok és elkeseredett.

2011. febr. 17. 12:03
 10/15 anonim ***** válasza:
én lány vagyok, kicsi elsős koromba megéltem, hogy 3 lány megvert, béna voltam és nem tudtam megvédeni magam, anyu azzal próbált bíztatni, hogyha megvédem magam és visszaütök kapok pénzt, de nem vált be. Mivel sose beszéltem, hogy mi történt velem, akkor vette észre anyu hogy nagy gáz van mikor el alva felültem, akkor a köetkező évre másik iskolába íratott, de akkor már annyira erősen vagy önkritikus voltam vagy az az osztály se volt jó, hogy nem tudtam kialakítani társaságot, nem tudtam másokhoz alkalmazkodni és magamba forduló antiszociális lettem, mondták hogy ha jó tanuló leszek az majd vonza a többieket, de 4.be romlottak az erdményeim. Nem tudtak kiközösíteni, mert magam közösítettem ki. Nem szóltam nagyon senkihez. Barátaim sose voltak. Most 20 vagyok, eljöttem a megyéből is tanulmányaimat folytatni, itt elfogadóak, de nehéz visszaszocializálódnom. Olyan szemléletem lett az évek során, hogy nincs szükségem senkire, nincs is senkim, és nem viselem az érintést. Annyi jó volt benne?!, hogy önálló lettem, de mégis félek egyedül a másik lenéző tekintetétől.
2015. jan. 11. 19:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!