Létezik, hogy első osztályban már kiközösítenek valakit?
A gyerekem elsős, visszahúzódó. Az iskolát egy iskolában kezdte, amikor megtudtuk, hogy az osztály fele vagy hátrányos helyzetű vagy problémás magatartású (az első pár héten már komoly lopások voltak), átírtuk egy másikba. Így később érkezett mint a többi gyerek. Kevés lány van az osztályban, egy-két hónapig nem tudott feloldódni. Csak akkor játszott velük ha hívták. Van két-három főnökösködő kislány aki el szokta dönteni mit és ki játszhat. Mostanra már a gyerekem valamelyest feloldódott, odamegy a többiekhez, megkérdezi játszhat-e velük (a lányokra gondolok). Mindig durván elutasítják. Pl. most ez kettes játék vagy túl sokan vagyunk. Csak akkor fogadják be a játékba ha szól a tanító néninek. Először azt gondoltam hagyom, majd elmúlik. Mostanra már odáig fajult a dolog, hogy a többi lány is látta ezt és ők is kiközösítik. Pl. rászólnak 100 m-re tőlem, nem szólhatsz hozzám, nem foghatsz meg stb.
Mivel mi úgy neveljük, hogy mindenkit tisztelni és becsülni kell nem szokott visszaszólni.
A fiúk valamelyest befogadják, velük játszik szünetben.
Tanácstalan vagyok. Mit tudok ilyenkor tenni?
Bocsánat,megint véltetlenül elküldtem.
*Csak 3.-ta lettek barátaim.És ez a kettő év csak hasznos volt,mivel jobb emberismerő lettem,és talpraesettÉs ezzel nem azt mondom,hogy ne törőggy azzal,ami a lányoddal történik,hanem azt,hogy ez még akár majd a javára is válhat.És mond azt a lányodnak,hogy ne hagyja magát bíztas
d,hogy majd jobb lesz.Ha ez nem válik be,akkor beszélj sokat az osztályfőnökkel,hátha tesz valamit az ügyben,ha nem,akkor fordulj az igazgatóhoz.Elnézést,hogy 3 részben tudtam elküldeni a választ,és bocsánat az esetleges helyesírási hibákért.És nem szeretnék elítélést a korom miatt,csak segíteni próbáltam. 13/L
Szia!
Remelem azota megoldodott a helyzet!
Szóval nekem oviban volt egy nagyon jó barátnőm de mikor elkezdtünk iskolába járni,egy másik lánnyal krzdett el barátkozni,engem meg le se sz@rt..nagyon magányos voltam,az osztályban sok lány volt csak azoknak mind voltak barátnőik velem meg nem törődtek,és én is úgy ahogy a lányod a fiúknál kerestem menedéket (helyesbítve 1 fiúnál) aztän mikir az iskolánk elköltözött ez a barátság is megszakadt..
3-dikban egy osztálytársam barátnője elment és egtedül maradt,így barátnők lettünk,nem tudom miért,talán azért a 3 év magányért nagyon megedzőttem és nagyon manipuláltam azt a lányt,nem akartam de valahogy élveztem,hogy végre nekem is van "hatalmam",4-dikben összebarátkoztam még 4 lánnyal (falusiak voltak) nagyhangúak voltak,csúnyán beszéltek és minden hülyeségbe belevittek engem,és persze belementem,a jegyeim romlottak,a tanítók utáltak mert mindig visszabeszéltem és rendszeresen elkezdtem késni is,meg ellógtam 1 órát is(5-dikben)..talán 6-ban már benőtt a fejem lágya egy kicsit és elkezdtem a " jótanulóklikk" felé húzni (oda tartozott ovis barátnőm és a barátnője akiért elsőben egyedülhagyott) velük is úszótanfolyamon barátkoztam össze és legjobb barátnők lettünk persze a többi barátnőmet se hanyagoltam el,csakhogy ők a "rossztanulóklikkbe" tartoztak ezért nem nagyon kedvelték az új barátnőimet..7-ben már az összes osztálytársammal jóba lettem,a fiúkkal is..mostanra 9-dikes vagyok,ebben az évben ballagok és mindenki nagyon fog hiányozni :(
Azóta azért megváltoztam,nem vagyok szent,de nem lógok és nem cigizek és iszok (bár mindkettőt kipróbáltam) ha igazságtalannak érzem a tanároknak még minfig vissza szólok de nem úgy mint 5-dikben..szégyellem ahogy akkor viselkedtem..
Szóval én a saját utam jártam be,anyukám mindig mellettem volt de nagyon sok dolgot nem mondtam el neki..
Kitartás a lányodnak,együtt tudok vele érezni..14/l
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!