Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Létezik, hogy első osztályban...

Létezik, hogy első osztályban már kiközösítenek valakit?

Figyelt kérdés

A gyerekem elsős, visszahúzódó. Az iskolát egy iskolában kezdte, amikor megtudtuk, hogy az osztály fele vagy hátrányos helyzetű vagy problémás magatartású (az első pár héten már komoly lopások voltak), átírtuk egy másikba. Így később érkezett mint a többi gyerek. Kevés lány van az osztályban, egy-két hónapig nem tudott feloldódni. Csak akkor játszott velük ha hívták. Van két-három főnökösködő kislány aki el szokta dönteni mit és ki játszhat. Mostanra már a gyerekem valamelyest feloldódott, odamegy a többiekhez, megkérdezi játszhat-e velük (a lányokra gondolok). Mindig durván elutasítják. Pl. most ez kettes játék vagy túl sokan vagyunk. Csak akkor fogadják be a játékba ha szól a tanító néninek. Először azt gondoltam hagyom, majd elmúlik. Mostanra már odáig fajult a dolog, hogy a többi lány is látta ezt és ők is kiközösítik. Pl. rászólnak 100 m-re tőlem, nem szólhatsz hozzám, nem foghatsz meg stb.

Mivel mi úgy neveljük, hogy mindenkit tisztelni és becsülni kell nem szokott visszaszólni.

A fiúk valamelyest befogadják, velük játszik szünetben.

Tanácstalan vagyok. Mit tudok ilyenkor tenni?

2011. jan. 28. 13:41
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
jah, és a drága 1.sős tanítónénike, leszart, hiába mentem sírva hozzá nem ött velem, mert amazok voltak a kis kedvencek (előző kommentelő)
2015. jan. 11. 19:43
 12/15 anonim válasza:
Átérzem szegény kislány helyzetét.Ugyan ez volt velem is.Oviban tök jól kijöttem a gyerekekkel(na persze voltak kivételek),de hidegzuhanyként ért,hogy nem akar senki sem barátkozni velem,csupán az öltözködésem(pulcsi és mackónadrág),és a visszahúzódó,csendesebb természetem miatt.Volt két lány,aki szó szerint kiválasztották,hogy ki játszhat velük,és ki nem.Akár tetszett,akár nem.De engem soha nem vettek be játszani,pedig volt egy ugyan ilyen visszahúzódó kislány,mint én,és érdekes módon őt néha bevették.Végül is ő meg a szülei törődtek azzal,hogy hogyan öltözködik,pont ez miatt.Fiúkkal meg nem szerettem játszani,mer ők mindig azzal a két lánnyal voltak.És volt még két lány,ők kifejezetten ezek a piszkálódós típusok voltak(ezért is voltak a legjobb barátnők),és persze pont engem pécéztek ki,és volt egy olyan eset,hogy úgy tettek,mint ha össze vesztek volna,az egyik odajött hozzám,hogy bocsánatot kérjen,és hogy nyugodtan mondjam el neki,hogy mijen szemét a másik.Én kiadtam magamból a dühömet neki,és utána rögtön szalad a másikhoz,hogy ezt meg ezt mondtam róla.Aztán oda jöttek hozzám,hogy én mit képzelek hogy én ilyeneket mondok róla,meg hogy ez nem is igaz,stb.De a legdúrvább az volt,hogy annak a népszerű gazdag lánynak eltűntek a hülye matricái,és rögtön jöttek engem okolni,hogy biztos
2015. aug. 25. 00:11
 13/15 anonim válasza:
Előző vagyok,csak véletlen elküldtem,bocsánat.Úgyhogy folytatnám:szóval engem okoltak hogy tuti én loptam el azokat a tetves matricákat,merthogy nekem nincs olyan matricám(közben én nem is gűjtöttem matricát,és nem olyan az osztály,hogy bármit is el lopnának),szó szerin az egész osztály körbe állt engem, hogy ne tudjak elnenni onnan,közbe én azt se tudtam,hogy mi van,és elkezdtek neke mindent mondani rólam,de ami nagyoon szíven ütött,az az volt,hogy: "Lopkodós cigány".Na itt elkeztem sírni,mellesleg meg is vertek utánna a fiúk!Még az volt a szerencsém,hogy bejött az osztályfőnök.Megkérte az egyik fiút,hogy menjen le az alsósok tesitermébe,és nézze meg,hátha ott van,és láss csodát,ott voltak a radiátoron a matricák.Fejött hogy itt vannak a matricák,és mindenkinek lesült a bőr a képéről,kivéve pár embernek.ÉS NEM KAPTAK ÉRTE SEMMIT,CSAK ANNYIT HOGY EJNYE-BEJNYE,IJET NEM SZABAD CSINÁLNI!!!!!!!!Jó,hogy már nem küld mindegyiknek egy kosár muffint!Midig magamat okoltam,pedig volt,hogy csak batátkozni akartam,de mindig kőkemény elutasítást kaptam.Meg sajnos hagytam is magam.Csak 3.-ra negyedikre lettek
2015. aug. 25. 00:34
 14/15 anonim válasza:

Bocsánat,megint véltetlenül elküldtem.

*Csak 3.-ta lettek barátaim.És ez a kettő év csak hasznos volt,mivel jobb emberismerő lettem,és talpraesettÉs ezzel nem azt mondom,hogy ne törőggy azzal,ami a lányoddal történik,hanem azt,hogy ez még akár majd a javára is válhat.És mond azt a lányodnak,hogy ne hagyja magát bíztas

d,hogy majd jobb lesz.Ha ez nem válik be,akkor beszélj sokat az osztályfőnökkel,hátha tesz valamit az ügyben,ha nem,akkor fordulj az igazgatóhoz.Elnézést,hogy 3 részben tudtam elküldeni a választ,és bocsánat az esetleges helyesírási hibákért.És nem szeretnék elítélést a korom miatt,csak segíteni próbáltam. 13/L

2015. aug. 25. 00:51
 15/15 anonim válasza:

Szia!

Remelem azota megoldodott a helyzet!

Szóval nekem oviban volt egy nagyon jó barátnőm de mikor elkezdtünk iskolába járni,egy másik lánnyal krzdett el barátkozni,engem meg le se sz@rt..nagyon magányos voltam,az osztályban sok lány volt csak azoknak mind voltak barátnőik velem meg nem törődtek,és én is úgy ahogy a lányod a fiúknál kerestem menedéket (helyesbítve 1 fiúnál) aztän mikir az iskolánk elköltözött ez a barátság is megszakadt..

3-dikban egy osztálytársam barátnője elment és egtedül maradt,így barátnők lettünk,nem tudom miért,talán azért a 3 év magányért nagyon megedzőttem és nagyon manipuláltam azt a lányt,nem akartam de valahogy élveztem,hogy végre nekem is van "hatalmam",4-dikben összebarátkoztam még 4 lánnyal (falusiak voltak) nagyhangúak voltak,csúnyán beszéltek és minden hülyeségbe belevittek engem,és persze belementem,a jegyeim romlottak,a tanítók utáltak mert mindig visszabeszéltem és rendszeresen elkezdtem késni is,meg ellógtam 1 órát is(5-dikben)..talán 6-ban már benőtt a fejem lágya egy kicsit és elkezdtem a " jótanulóklikk" felé húzni (oda tartozott ovis barátnőm és a barátnője akiért elsőben egyedülhagyott) velük is úszótanfolyamon barátkoztam össze és legjobb barátnők lettünk persze a többi barátnőmet se hanyagoltam el,csakhogy ők a "rossztanulóklikkbe" tartoztak ezért nem nagyon kedvelték az új barátnőimet..7-ben már az összes osztálytársammal jóba lettem,a fiúkkal is..mostanra 9-dikes vagyok,ebben az évben ballagok és mindenki nagyon fog hiányozni :(

Azóta azért megváltoztam,nem vagyok szent,de nem lógok és nem cigizek és iszok (bár mindkettőt kipróbáltam) ha igazságtalannak érzem a tanároknak még minfig vissza szólok de nem úgy mint 5-dikben..szégyellem ahogy akkor viselkedtem..

Szóval én a saját utam jártam be,anyukám mindig mellettem volt de nagyon sok dolgot nem mondtam el neki..

Kitartás a lányodnak,együtt tudok vele érezni..14/l

2015. szept. 3. 19:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!