Beszédvisszamaradás 3 éves kisfiúnál, mikor indulhat be a beszéde? Mit tegyek?
3 éves és 2 hós, ritkán beszél mondatokban,sok szót ismer, de nem akarja őket kimondani.Halandzsázik sokat, nem beszélgetünk. Ha akar valamit egy szóban elintézi. Ha kérem hogy mondjon valamit nem hajlandó csak néha ha kedve van.
Voltunk pszichológusnál; gyermek pszichiáternél is kizárták az autizmust. Azt mondták hogy ő ilyen és kész. De én aggódok, mert nehéz neki már ennyi évesen nem tudja magát megértetni, valami mintha akadályozná. Fog vele foglalkozni logopédus, de egyenlőre azt mondják még túl kicsi hozzá. Ha nektek vagy ismerősötöknek van olyan gyereke aki nehezen vagy későn kezdett el beszélni meséljétek el.
Autista a gyerekem. Neki a korai fejlesztés, a beszédindítás 20 hónapos kortól, a mozgásfejlesztés, zeneterápia, TSMT és a bölcsi segített.
Itthon a sok mondókázás, mesélés,Bóbita, Boribon, Weöres Sándor, Bogyó és Babóca, Nemes Nagy Ágnes segített.
1 évig csináltam vele (2-3 évig).
Így minden egyben. A korai fejlesztés nagyon fontos.
3 éves koráig CSAK gagyogott, ciklizált. Bababa, tututu, ilyeneket.
Ma lassan 9 éves, 6 éves korától ír-olvas, normál iskolába járó Asperger szindrómás kislány.
Első év végén az évfolyam legjobb olvasója lett.
3 éves kora után szólalt meg.
Ez erdekes, hogy azt mondjak tul kicsi.
Kisfiam elmult 2 eves, nincs sok szava, most megyunk korai fejlesztobe,gyerekorvos tanacsara. Annyit tudok, hogy logopedus megnezi es tsmt tornara kell jarni, de nem tudom mire szamithatok meg.
Nekunk senki nem mondta, hogy tul kicsi meg, pont hogy problemazott rajta az orvos es vedono is, hogy nincs 50 szava. Bar igazabol szerintem 30 sincs meg sajnos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!