Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nem tervezett terhesség,...

Nem tervezett terhesség, kinek a véleménye fontosabb ebben az esetben?

Figyelt kérdés

1,5 éve vagyunk együtt, szeptemberben költöztünk össze. Előtte 3 évig (!) ment közöttünk egy se veled, se nélküled típusú macska-egér játék. Szóval tényleg hatalmas a boldogság, mióta "hivatalosan is" együtt vagyunk. Viszont terhes lettem, 7 hetes vagyok.

Én nagyon örülök, és boldog vagyok a baba gondolatától, ha csak eszembe jut, hogy a hasamban van, elönt a boldogság, melegség. Szeretem a gyerekeket, nagyon jól elvagyok velük, már anyuka barátnőim szerint bennem egy gyereksuttogó veszett el. Mindig tudtam, hogy akarok gyereket, de nem terveztük ennyire korán. Ettől függetlenül úgy érzem, képtelen lennék elvetetni.

Párom szerint még nagyon korai, ő 6-8 évig nem is akart családalapításra gondolni komolyabban. Velem tervezi a jövőjét, de a következő éveket a munkának, karriernek, utazgatásnak, pihenésnek akarta szentelni és közben felépíthettük volna a közös életünket, együtt. Esküvő, házépítés és majd utána gyerek, ha már nyugi van. És hogy ő még csak kézben sem fogott soha újszülöttet, nem tudja, hogyan kell életben tartani egy gyereket. Azt mondta, hogy szíve szerint nem akarná megtartani. Emiatt volt is egy kisebb vitánk, de elmondása szerint túlságosan szeret ahhoz, hogy elveszítsen emiatt.

Viszont én félek attól, hogy az ő félelmei, gondolatai később megmérgezik a kapcsolatunkat, a kis alakuló családunkat.

26-27 évesek vagyunk, nem gondolom magunkat túlságosan fiatalnak a szülőséghez.

Nem megszavaztatni szeretném, csak érdekelne, ki mit gondol erről.

Én az elején talán túl erőszakos voltam azzal, hogy közöltem, az én testemről van szó, nekem kéne elbeszélgetésre menni, szívhangot hallgatni, átesni egy olyan beavatkozáson, amit egy porcikám sem kíván.

Szüleimmel, barátokkal erről nem akarok beszélni. Nagyon szeretem őket, de úgy érzem, nem tudnának objektíven ehhez hozzáállni.

(Anyagilag belefér az életünkbe egy gyerek. Dolgozunk, európai átlagot nézve is mind a kettőnknek jó a fizetése. 2 lakásunk van, az egyik ki van adva. Ő örökölt a nagyszülei után tavaly egy telket is, elég jó lokációval. Hitelünk nincs. Nem arról van szó, hogy hónap végén már a szülőknek kell kisegíteni minket és elérhetetlen álom kategória egy saját ingatlan.)

ma 20:13
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%

Ember tervez...

Nem így gondoltátok ok, szerintem beszélgessetek róla nagyon-nagyon sokat, hozzátok meg ketten a döntést, d az a baba most akar jönni! Ki tudja, lehet később nem ön majd össze.

ma 20:26
 2/18 A kérdező kommentje:

Bennem is ez van, hogy ha most elvetetem, talán később, ha már akarjuk, nem sikerül. PCOS-em van, ez alapból nehezíti is a dolgot. Emiatt valahol féltem is, mióta tudom a diagnózist, hogy ha majd ott tartok valakivel, hogy család, baba, akkor kiderül, nagyon nagy a gond és orvosi segítség nélkül lehetetlen lesz... Erre a saját nőgyógyászom is próbált már felkészíteni.

Plusz szerintem olyan, hogy teljesen "nyugi lesz" és nincs épp semmi nagyobb dolog a háttérben, sosincs. Ha már kész a házunk, akkor utána jön az, hogy rendezzük, csinosítsuk a kertet. Építsünk medencét, legyen melléképület szalonnasütővel, grillterasszal. Szóval mindig lesz helye a pénznek és az időnek.

ma 20:30
 3/18 anonim ***** válasza:
100%

Tartsd meg, nyilván a te véleményed fontosabb, mivel benned van.

De szeretnék nagyobb összegben fogadást kötni, hogy egyedül fogod felnevelni, most megmondom.

ma 21:02
 4/18 anonim ***** válasza:
91%

Nyilván a nő véleménye a mérvadó, mivel benne van a gyerek. Ha az apa hordaná ki, akkor az övé lenne a döntés.

Az más kérdés, hogy apuka akkor lép le, amikor akar...

De mondjuk soha a büdös életben nem fogom megérteni, hogy valaki nem akar gyereket, mi a büdös francért nem tesz ellene.

Ja, tudom, bocsi. Gyakori kérdéseken természetesen mindenki óvszer+tabletta mellett esik teherbe...

ma 21:36
 5/18 anonim ***** válasza:
100%
Ez a te tested. A gyerek is a tiéd lesz.
ma 21:38
 6/18 A kérdező kommentje:

Fog változni a helyzetünk, ha a védekezés kérdését taglaljuk?

Szerintem nem, ezért feleslegesnek tartottam leírni, hogy fogamzásgátlót szedek már évek óta, főleg a PCOS tünetek mérséklése miatt (igen, tudom, valaki szerint ez hatalmas hiba, nekem segített). De ha ennyire érdekel, ősszel volt egy hányós vírusos betegségem, nem alkalmaztunk kiegészítő védekezést és így lett a baba.

ma 21:39
 7/18 anonim ***** válasza:
85%
Igazából az első bekezdés után egyértelmű már, hogy nem kellene megtartani.
ma 22:00
 8/18 A kérdező kommentje:
Miért?
ma 22:00
 9/18 anonim ***** válasza:

Ja és az első krédésre is válaszolva, lehet azt mondani, te tested, te véleményed a fontosabb. Igen, ha biológiaórát tartunk és az állatok szintjén akarjuk levezetni, de akkor a következmények is rád nézve fontosabbak.

Normális emberek között pedig 50-50%. Megkérdőjelezhetetlen vétójoggal mindkét oldalról.

ma 22:02
 10/18 A kérdező kommentje:
Akkor az ő 50% része miért fontosabb? Tehát, ha minden feltétel adott, miért nem kellene megtartani?
ma 22:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!