Gyerektartás emelése iránti perben az anyuka tudni fogja, hogy mennyi pénzt kap az exe, tehát, hogy mennyiből lett megítélve a gyerektartás? Lehet kérni, hogy ne tudja?
A fő kérdésben semmi nem utal arra, hogy ki mit szégyell, csak hogy nem akarja, hogy anyuka tudja…
Egyébként az E/3. megfogalmazás is elgondolkodtató a kérdés szempontjából, ki írhatta ki, ki érzi úgy, hogy ez az ügy rá tartozik. 🤔
11
"Ennél többet biztosan nem fognak megítélni, sőt, de az apa inkább azt szeretné, ha fizethetné a régi összeget és nem derülne ki a mostani jövedelme."
Nekem ebből egyértelmű.
Az is, hogy a partnere írta ki a kérdést, aki épp eltartja őt
"ha most kiderül, hogy saját pénzből egy tábla csokit se tudna venni, mikor láthatásra nála vannak a gyerekek, akkor megint minden módon keresztbe tenne neki."
Mégis, hogy? Láthatáson nem kell csokit venni. A gyerekek anyagi ellátása a gyerektartással rendezve. Amúgy, ha csak papíron nem tud venni egy tábla csokit se, az senkit nem érdekel a fentiek miatt.Ha meg ténylegesen nem, akkor tegye félre az ön érzetét és hagyja, hogy a bíróság tegye a dolgát. Csökkentik a gyerektartást 105 ezerre, a fentmaradó 45-ből meg bőven kijön a havi csoki.
Mondjuk engem.az jobban érdekelne, hogy tudna 210-ből 150-et fizetni? Valamit nagyon ügyesen csinál ez az apuka.
Nem a párja vagyok, hanem az egyik testvére, öten vagyunk. Mióta ilyen drasztikusan romlott az állapota, azóta mi támogatjuk, mindenki ahogy tudja. Az öcsénk pl bevásárol neki heti egyszer, én főzök neki/k/, a másik két tesónk anyagilag száll be, amennyivel tud. Ezt már sajnos anyuval végigcsináltuk egyszer.
Azt nem tudom feltételezni a gyerekek anyjáról, hogy most megértő lenne. A láthatást is percre pontosan betartatja, ha pl pénteken 17 helyett 16.45-re ér oda a gyerekekért, akkor 15 percet állhat az utcán, mert még a kertkapun sem engedik be, ha nem ő megy értük, hanem mondjuk én vagy a sógornőm, azt 2 nappal előtte írásban kell jeleznünk. Ha megtudná, hogy lehetséges, hogy nem minden nap tudja ellátni a gyerekeket, akkor kétheti láthatást is megfúrná. Ilyen napokon mi segítünk, pl közös programra hívjuk el őket, átjönnek hozzánk (telekszomszédok vagyunk) vagy az öcsénk családjához játszani az unokatesókkal stb.
Sajnos úgy látom, nem nagyon van ebben kiskapu.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!