Nincs valami mód arra, hogy másik védőnőt kapjunk?
Szard le. Az enyém is ilyen volt. Iszonyat sok idejétmúlt tanácsot adott és megsértődött, mikor folyamatosan elmondtam, hogy én már a friss ajánlásokat követem.
Végül egy barátnőm tanácsára elkezdtem hazudni, azt mondtam, amit hallani akart. Azóta "jóban" vagyunk, mindig dícsérgeti a gyerekemet... mert az ő okos tanácsaitól lett ilyen ügyes 2,5 éves 🙄
Ilyen tanácsok voltak: igényszerint nem szoptathatok. Mindig egyedül hagyjam elaludni a szobában, akkor is, ha sír utánam. 4 hónaposan (anyatejes) már rég el kellett volna kezdenem husokat adni neki....
Ha szól, akkor sem lesz semmi. Kimennek, megnézik mi az a "hatalmas probléma" amit jelzett, nem találnak semmit, aztán elmennek. A gyermekjólétiseket hidd el, pont nem érdekli az ilyen, nem veszélyezteted a babát. Ezt a védőnő is pontosan tudja, hogy messze van a veszélyeztetéstől, nem fogja megtenni. De ha mégis akkor kimennek aztán lezárják, hogy alaptalan volt a bejelentés. Nem kell tőle félni, ha úgy van bólogass, hogy persze persze, de az igény szerinti szoptatás és hasonlók messze vannak a veszélyeztetéstől vagy elhanyagolástól, amit érdemben jelenthet.
Nekünk volt tündéri védőnőnk, ő elment szülni, kaptunk egy olyat, aki meg "semmire volt jó", tanácsot semmiben nem tudott adni, azon kívül, hogy lemérte a gyereket semmit se csinált/tudott vagy nem is akart. Most megint új van, ő normális, egy fital nő, friss diplomás, ha nem tud valamit utánanéz (volt, hogy másnap hívott a válasszal), próbál hasznos és aktuális információkat adni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!