Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nincs valami mód arra, hogy...

Nincs valami mód arra, hogy másik védőnőt kapjunk?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy nem lehet lemondani a védőnői szolgálatot, de én nem bírom elviselni, akinél vagyunk. Mindenbe beleköt, folyton lecsesz. Baj, hogy igény szerint szoptatok, baj, hogy kicsit elhíztam, ez is baj, meg az is baj...viszont jogilag bajba sem szeretnék kerülni. Mit lehet tenni? Ugye a védőnő jogilag nem tud ártani nekünk, ha valamit nem úgy csinálunk, ahogy ő mondja? Nehogy szóljon a családsegítőnek, hogy rossz szülők vagyunk, meg ilyesmi.
tegnapelőtt 17:17
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
88%
Dehogynem, biztos kijön majd a gyamügy és elveszik a babát ha igény szerint szoptatsz. Ne viccelj már! Mondd a vedononek, amit hallani akar, aztán csináld úgy ahogy akarod, nem lesz a homlokodra írva hogyan szoptatsz, úgyhogy nem is fogja tudni.
tegnapelőtt 17:24
 2/14 anonim ***** válasza:
91%
Nincs, a védőnő fix. De ügyesen ki lehet kerülni, ha a gyerekorvoshoz hordod a státuszvizsgalatokra a gyerekeket. Otthonra meg úgysem megy olyan gyakran. Plusz elengeded a füled mellett, ami nem erdekel
tegnapelőtt 17:32
 3/14 anonim ***** válasza:
92%
Engedd el. Helyeselj minddnre,mond azt amit hallani akar.Szard le
tegnapelőtt 17:33
 4/14 anonim ***** válasza:
89%
Le kell szarni, sajna csak az van. Ilyen dolgok miatt, hogy nem értetek egyet, nem tud jelenteni.
tegnapelőtt 17:37
 5/14 anonim ***** válasza:
75%
Sajnos nincs lehetőség váltani. De név nélkül jelenteném a felettesének, mert ő sem tehet bármit.
tegnapelőtt 17:40
 6/14 anonim ***** válasza:
27%
Bárcsak fordítva is ugyanígy lenne.
tegnapelőtt 17:51
 7/14 anonim ***** válasza:
69%

Szard le. Az enyém is ilyen volt. Iszonyat sok idejétmúlt tanácsot adott és megsértődött, mikor folyamatosan elmondtam, hogy én már a friss ajánlásokat követem.

Végül egy barátnőm tanácsára elkezdtem hazudni, azt mondtam, amit hallani akart. Azóta "jóban" vagyunk, mindig dícsérgeti a gyerekemet... mert az ő okos tanácsaitól lett ilyen ügyes 2,5 éves 🙄

Ilyen tanácsok voltak: igényszerint nem szoptathatok. Mindig egyedül hagyjam elaludni a szobában, akkor is, ha sír utánam. 4 hónaposan (anyatejes) már rég el kellett volna kezdenem husokat adni neki....

tegnapelőtt 18:04
 8/14 anonim ***** válasza:
Nekem az elso gyereknel választott volt. Bar mindketten egeszsegugyben vagyunk, a ferjem akkor szakrendeloben dolgozott, akkor meg odatartoztak a vedonok is,szakrendelo is onkormanyzati fenntartasu volt. Most mar nalunk az allamhoz (egyetemi klinikahoz) tarzoznak. Nagyon szerettunk egy vedonot az akkori bandabol, legnagyobb tudasu volt. Hozott egy kerelmet, alairtam es onnantol hozza jartam. Mikor ovis lett a gyerek, hozott egy visszavono nyilatkozatot es atadott vissza a korzetnek. 2.gyereknel mar nem volt szukseg ra, mar nem is dolgozik, de az elsonel annyira tanacstalanok voltunk, meg a ferjemnek szinte pot anyukaja volt, igy nagyon ragaszkodott hozza es akkor sikerult. Azota nem tudom van-e ilyen lehetoseg. Esetleg a jarasi vezeto vedononel meger egy telefont.
tegnapelőtt 18:26
 9/14 A kérdező kommentje:
Na igen, hagyd sírni a gyereket, ezzel is az őrületbe lehet kergetni...igen 6-os, nyílván csak mi, kismamák lehetünk a hibásak, a védőnők meg kis angyalkák, szegénykék semmiről sem tehetnek.
tegnapelőtt 18:29
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

Ha szól, akkor sem lesz semmi. Kimennek, megnézik mi az a "hatalmas probléma" amit jelzett, nem találnak semmit, aztán elmennek. A gyermekjólétiseket hidd el, pont nem érdekli az ilyen, nem veszélyezteted a babát. Ezt a védőnő is pontosan tudja, hogy messze van a veszélyeztetéstől, nem fogja megtenni. De ha mégis akkor kimennek aztán lezárják, hogy alaptalan volt a bejelentés. Nem kell tőle félni, ha úgy van bólogass, hogy persze persze, de az igény szerinti szoptatás és hasonlók messze vannak a veszélyeztetéstől vagy elhanyagolástól, amit érdemben jelenthet.

Nekünk volt tündéri védőnőnk, ő elment szülni, kaptunk egy olyat, aki meg "semmire volt jó", tanácsot semmiben nem tudott adni, azon kívül, hogy lemérte a gyereket semmit se csinált/tudott vagy nem is akart. Most megint új van, ő normális, egy fital nő, friss diplomás, ha nem tud valamit utánanéz (volt, hogy másnap hívott a válasszal), próbál hasznos és aktuális információkat adni.

tegnapelőtt 19:44
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!