Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy lehetne finoman közölni,...

Hogy lehetne finoman közölni, hogy senki nem szeretné pesztrálni a gyerekeiket?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Adott egy nagyobb baráti társaság, kis gyermekes házaspárok és gyerekmentes párok alkotják. Néhány havonta összejárunk beszélgetni, társasozni, iszogatni. Az egyik párnak van egy iskolás lánya és egy totyogója, akit kb letámasztanak valahova és egész este le se sz*rják. Valaki mindig megsajnálja a kis srácot és játszik vele, de sétálgat, és ott kell kerülgetni folyamatosan. Most szilveszterkor is volt aki ivott, és arra kellett figyelnie, nehogy rálépjen. Szülők meg jót mulatoztak, mintha gyerek nélkül jöttek volna.

Nem akarok képmutató lenni. Nekünk is van egy 8 hónapos mászó babánk, akit én vagy az apja "felügyelünk" ha megyünk. Ha valaki szeretné megfogni, játszani vele az okés, de nem passzolnám le szó nélkül több órára. Felfogtam, hogy ez egy ilyen időszak, hogy üdítőzök, beszélgetek, majd legkésőbb este 8kor haza megyünk, nem hajnali 2-ig bulizunk.

Mostanra mindenkinek elege van a csapatból, hogy nem figyelnek a saját gyerekükre, mindenki más meg tudja oldani.

Hogyan lehetne ezt finoman közölni, hogy senki nem ingyen babysitter(minden alkalommal)? Vagy ha nem tudnak figyelni, mert szórakozni akarnak, akkor hagyják a nagyinál?

jan. 1. 14:23
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
27%
Ittas felnőttek közelében semmi keresnivalója egy gyereknek, sem másénak sem a tiédnek. Téged meg az egészben az zavar hogy nincs lefoglalva a másik gyereke és kerülgetni kell részegen? Milyen alpári egy társaság lehet, sajnos pontosan tudom milyen így felnőni.
jan. 1. 15:50
 12/26 anonim ***** válasza:
100%
A mi baráti társaságunkban is ez volt, sokáig én tényleg szívesen vigyáztam ilyenkor először az egy, majd a két gyerekükre, mert rohadtul sajnáltam őket, hogy le se sz@rják őket a szülők, de egy idő után elvárás lett, hogy ha én ott vagyok, akkor legyek el a gyerekekkel, mert hát szeretem őket. Úgyhogy elkezdtem azt, amit itt is írtak, nem mentem oda, ha hívott játszani a két gyerek, vagy pláne nem, ha a szülők mondták, hogy menjek már. Mondtam, hogy ha akarnék gyereket, lenne sajátom. Végül lett is, terhesen, meg babával meg végképp nem az ő gyerekeikkel akartam foglalkozni, ha végre a barátaimmal tudtam lenni. Aztán onnantól foglalkoznak ők velük, miután megszületett a harmadik, és senkire se tudták bízni a másik kettőt egy percre se, mert minden ismerős meg rokon besokallt. Azóta felváltva jönnek a baráti bulikra, vagy ha hozzák is a gyerekeket, az egyikük mindig velük van.
jan. 1. 16:04
 13/26 A kérdező kommentje:

Igen. Szörnyű társaság vagyunk. Társasozunk, kártyázunk, beszélgetünk. És közben elkopik 1-2 üveg sör vagy cider. (én pl nem iszok). Részegségről sehol sem írtam. A gyerekesek lelépnek legkésőbb 9kor (kivéve ezt a párt), onnantól megy az alkohol.

De feleslegesen magyarázkodom.

jan. 1. 16:06
 14/26 anonim ***** válasza:
91%
Ne hivjatok meg oket. Vagy minden egyes alkalommal, 20 percenkent szoljon valaki hogy figyu, a gyereked uncsizik vagy ezt es ezt csinalja. Akkor leesne. Miert kell csendben turni?:/
jan. 1. 16:35
 15/26 anonim ***** válasza:
90%
Szerintem nem egy nagy, tervezett elbeszélgetés lenne jó első körben, hanem legközelebb ott helyben reagálni. Ne menjetek oda szó nélkül a síró gyerekhez, hanem szóljatok a szülőnek, hogy sír (vagy unatkozik, nyűgös, éhes stb) a gyerekük. Ha nem érdekli, nem foglalkozik vele, akkor kérjétek meg, hogy legközelebb ne hozza.
jan. 1. 17:05
 16/26 anonim ***** válasza:
25%

Én nem tudom, mi ez az álszentség.. mintha mindig mindenki rohanna az épp nyafizó totyogóhoz, vagy egész nap a fenekében lennének a szülei. Nem, egyszerűen lerakjuk otthon, megy, ahova gondol a gyerekbiztos házban, és nem mindig rohanunk elsőre, főleg, ha látjuk, hogy semmi baja. Nem kell mindig kézben lennie elsőre ugró személyzettel. "menj játssz egy kicsit" és így kb ennyi. Vagy lerakod és felfedező útra engeded látótávolságon belül.

Max arra kell figyelni, hogy ne tegyen tönkre dolgokat vendégségben, de otthon is így "szabadon" vannak a gyerekek. Esetleg valami játék közelébe érdemes lenne lerakni, pár órát elvannak így, ha csak peluscsere meg pár perc foglalkozás van. Kerüljétek ki, a tesók eljátszanak együtt, a totyogó nincs egyedül, csak távolról van szemmeltartva. Mi is megyünk wcre, hajat mosni, főzni, tampont cserélni vagy csak nincs kedvünk pattanni egyből, nem baj, ha kicsit sír, mert több foglalkozást akart. Szerintem otthon ő is van szabadon engedve, mint itt, meg foglalkoztatva is.. miért zavar a rálépésen kívül, hogy a tesóval játszik?

jan. 1. 17:07
 17/26 anonim ***** válasza:
79%

16, totyogót ír.

Totyogó egy mindenképpen 2 év alatti járni tanuló (még nem teljesen stabil) gyerek. Egy ekkora gyereket nem hagy épeszű ember felügyelet nélkül, hanem gyakorlatilag mindig a fenekében van.

jan. 1. 17:22
 18/26 anonim ***** válasza:
95%

Én értem a kérdést, mert nálunk is volt ilyen a társaságban és tök mindegy milyen programra mentünk, a gyereket mindig "letámasztották", aztán majd valami és valaki random lesz vele. Nálunk gyakorlatilag állandó volt, hogy a totyogó gyereknek mondták a szülők, hogy "hívjad Petit/Gizit/akárkit játszani, mi most hagy kapcsolódjunk ki kicsit". Nekem ez rohadtul unszimpatikus volt egy idő után, mert magamtól szívesen játszok én bárki gyerekével a társaságban, de amikor én azt érzem, hogy meghívtak valahova és kb. elvárás, hogy kizáródjak a társaságból és a gyerekszobában játszak a gyerekkel, akkor azért úgy vagyok vele, hogy a lóf*sznak is két vége van. És persze nem szívesen tesz az ember megjegyzéseket a gyerek előtt, de nálunk ez lett belőle. Szép lassan mindenki elkezdett visszaszólni, hogy mi is azért jöttünk, mert társasági életet szeretnénk élni. Ők megsértődtek és inkább elkezdtek egyedül, felváltva jönni gyerek nélkül. Ez van.

Nekünk már két gyerekünk van és sosem tudnám nem szemmel tartani őket, vagy azt nézni, ahogy halálra unják magukat. Akkor sem, ha én emiatt nem tudok 100%-ban odafigyelni a felnőtt társaságra nyilván... Más nyakába tolni erőltetetten meg kimondottan gáznak érzem, pedig néha nekem is nagyon jól esne.

jan. 1. 17:38
 19/26 anonim ***** válasza:
100%
Kíméletesen? Mondd, miért akarsz kíméletesen közölni egy bunkóval valamit? Nem kell pátyolgatni a lelkét, mondd meg neki kerek-perec.
jan. 1. 17:41
 20/26 anonim ***** válasza:
6%

17, normális vagy(amúgy 3 éves korig totyeszok)?

Te otthon is mindig a fenekében vagy?? Mert én pl leültem a kanapéra messengeren beszélgetni, amíg ő kirámolta a bababiztos szekrényt, vagy a szobája és a kanapé között mászkált. Nem hiszem el, hogy van, aki azt hiszi, hogy folyamatosan foglalkoztatni kell egy gyereket.. szabad játék? Pláne, ha van tesója, aki nem bántja és játszik vele, mire kellenél te ott? Illetve NINCS felügyelet nélkül, mivel abban a légtérben iszik egy rakás ember, a szülők is, ahol a gyerekek vannak, de ha néha nem is, akkor is vele van a nagytesó, ami bőven elég lakáson belül.

Szerintem túlparázod. Az, hogy alkoholt fogyasztanak sem ciki a gyerek mellett, újévkor kb mindenki koccint a másikkal és a gyerekek is látják/koccintanak gyerekpezsivel/gyümilével. Normális alkoholt fogyasztani néha a gyerek jelenlétében, nem tántorgós-hányós részegedés megy..Továbbá ismert hely, mert sokszor járnak át egymáshoz, ez lejön a leírásból. Egyedül azt kell figyelni, hogy a gyerek ne okozzon anyagi kárt, attól úgy sem tudod megóvni, hogy sétálás során orra essen.

jan. 1. 17:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!