Hogy lehetne finoman közölni, hogy senki nem szeretné pesztrálni a gyerekeiket?
Sziasztok! Adott egy nagyobb baráti társaság, kis gyermekes házaspárok és gyerekmentes párok alkotják. Néhány havonta összejárunk beszélgetni, társasozni, iszogatni. Az egyik párnak van egy iskolás lánya és egy totyogója, akit kb letámasztanak valahova és egész este le se sz*rják. Valaki mindig megsajnálja a kis srácot és játszik vele, de sétálgat, és ott kell kerülgetni folyamatosan. Most szilveszterkor is volt aki ivott, és arra kellett figyelnie, nehogy rálépjen. Szülők meg jót mulatoztak, mintha gyerek nélkül jöttek volna.
Nem akarok képmutató lenni. Nekünk is van egy 8 hónapos mászó babánk, akit én vagy az apja "felügyelünk" ha megyünk. Ha valaki szeretné megfogni, játszani vele az okés, de nem passzolnám le szó nélkül több órára. Felfogtam, hogy ez egy ilyen időszak, hogy üdítőzök, beszélgetek, majd legkésőbb este 8kor haza megyünk, nem hajnali 2-ig bulizunk.
Mostanra mindenkinek elege van a csapatból, hogy nem figyelnek a saját gyerekükre, mindenki más meg tudja oldani.
Hogyan lehetne ezt finoman közölni, hogy senki nem ingyen babysitter(minden alkalommal)? Vagy ha nem tudnak figyelni, mert szórakozni akarnak, akkor hagyják a nagyinál?
Sehogy.
Ha nem tudsz konfrontálódni, bele se kezdj!
Lehet nem fogalmaztam érthetően. Másnak is van gyereke a baráti társaságban, nekünk is van. De ha találkozunk, mindenki odafigyel a saját gyerekére, foglalkozik vele. Ők beérnek, gyerek lerak egy sarokba, telnek az órák, mennek haza, kisfiút felszedik. Max pelenkázzák. De az se érdekli őket, ha sír utánuk, valaki mindig megsajnálja és megvigasztalja. És mondjuk a 10. Esemény után fárasztó, hogy nem csak a saját babádra figyelsz, hanem máséra is kell, mert anyuka és apuka úgy csinál, mintha még gyerekmentesek lennének.
Ezen kívül semmi gond velük, és a gyerekekkel se. Csak az állandó pesztrálás.
De elfogadom. Képmutató vagyok.
A gyereket elhanyagolják. Ezt a barátság nevében sem kéne hagyni. Valakinek, vagy mindenkinek egy szószóló révén jelezni kéne, hogy titeket zavar, hogy a kisfiú a sajnálatotokra van bízva és így nem szeretnétek együtt bulizni. Vegyék észre, hogy az ő feladatuk a kicsi felügyelete és legközelebb adjátok a kezükbe a gyereket a beszélgetést megszakítva azzal, hogy "nem hallod, hogy érted sír a fiad?!"
Másképp nem fognak figyelni.
Törölteted a neked nem tetsző válaszokat?
Szanalom
Közben eltűntek a válaszok, amire reagáltam.
Tényleg sajnáljuk a kisfiút, nyilván senki nem hagy sírni egy gyereket. Csak épp a szüleit nem hatja meg. Köszönöm a válaszokat!
A 7# tippjét kipróbáljuk legközelebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!