Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Két gyerek egy szobában,...

Két gyerek egy szobában, bevállalnátok így?

Figyelt kérdés

Jelenlegi lakásunk nappali + 2 hálószoba. Tervben van hosszútávon a költözés, jelenleg hitel van még az ingatlanon. Terveink szerint max 10 év múlva költöznénk, ennek több oka is van hogy akkora időzítjük.

Kicsi lányunk lassan 2 éves, eredetileg egy gyereket terveztünk. Viszont most meg van a vágy a második gyerekre. Felelőtlenség lenne ilyen helyzetben belevágni szerintetek?

Tervek vannak de eszembe jut az is, mi van ha valami olyan dolog történik ami miatt itt ragadunk ebben a lakásban.

ma 06:36
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
Úr isten ennyire nem kell túl gondolni 😒
ma 12:06
 32/40 anonim ***** válasza:
54%

"Kapaszkodj meg 3 gyerek van nálunk egy szobában, mindhárom fiú, szeretik"

Majd kamaszkorukban, mikor szeretnének barátnőt/havert hazahozni/kiverni/csak úgy egyedül lenni a bánatukkal, nem fogják szeretni, hidd el.

ma 12:11
 33/40 anonim ***** válasza:
71%
32# Elhiszem, bár férjem is így nőtt fel, és nem voltak gondok, de biztos igazad van. Viszont továbbra sem lesz 100 millám akkora lakásra vagy házra amiben elfér 5 szoba.
ma 12:16
 34/40 anonim ***** válasza:
43%

"Viszont továbbra sem lesz 100 millám akkora lakásra vagy házra amiben elfér 5 szoba."

Oké, csak akkor nen kellett volna ennyi gyereket vállalni.

Én a húgommal voltam egy szobábn, kamaszkorunktól kezdve mindennapos volt az ordibálás, vita, teljesen megutáltuk egymást, anyám meg kapta folyamatosan tőlünk, minek vallalt annyk gyereket, amennyinek szobát se bír biztosítani.

Le is léptem inkább 18 évesen egy albérleti szobába, mert az is jobb volt. Nehogy te is így járj.

ma 12:31
 35/40 anonim ***** válasza:
73%

"Oké, csak akkor nen kellett volna ennyi gyereket vállalni."

Értékrend kérdése.

Én simán elégedett lettem volna a saját szoba hiányával, ha nem kell mindig otthon ülnünk és járunk ide-oda, programokra, külföldre nyaralni.

Más is van, amit biztosíthatsz egy gyereknek.

Én feltettem a gyerekeknek a kérdést, hogy mit szeretnének: korán kelni vagy "nyomorogni" tovább a közös szobában (amiben egyébként rém keveset vannak, mert inkább átjönnek mindketten).

Egyelőre a "nyomorgást" választották.

Később meg meglátjuk.

De abból kiindulva, hogy férjem utált a kertvárosból ingázni és úgy érzi túl nagy ár volt a saját szobáért. Egyrészt az ingázás, másrészt amiatt, hogy a ház miatt nem mentek soha sehova, lehet ők se kívánkoznak el.

Itt nincs elérhető 3+ szobás lakás, csak külvárosban.

Itt meg minden 5 percre elérhető gyalog, sokkal nagyobb az önállóságra a lehetőségük, mintha cipelni kellene őket.

A kis lakás mellett pedig mindenre jut pénz. Hobbira, utazásra.

ma 13:47
 36/40 anonim ***** válasza:
0%

"Én simán elégedett lettem volna a saját szoba hiányával, ha nem kell mindig otthon ülnünk és járunk ide-oda, programokra, külföldre nyaralni."

Nem tudhatod, tekintve, hogy nem volt közös szobád mással. Nem tudod milyen, ha semmi privát szféra, mindig alkalmazkodni kell (és nem a ferjhez, akit te valasztasz), hogy még a párod se mehet fel hozzád sosem, mert nem tudtok egyedül lenni.

Nincs tapasztalatod benne.

Mindenre jut pénz, csak arra nem, hogy egy barátnőt hazavigyenek valahova, menekülhetnek majd ök is 18 évesen egy szál érettségivel, ha valami privát teret szeretnének.

Amúgy nagyon fordítva ülsz a lovon, nem előbb kell gyereket válllani és aztán gondolkosni, mi lenne jó, hanem elöbb tudni, mekkora ingatlant tudsz hosszú távon biztosítani, és utána annyi gyereket vállalni.

ma 13:57
 37/40 anonim ***** válasza:

Jaj ez nem csak ettől függ és annyiféle család, és azokban személyiség van. Mi is ki lakásban, saját szoba nélkül laktunk az ellenkező nemű tesómmal, pedig hát elit budai jogász-mérnök szülők, aztán jártunk ki a telekre hétvégente. Ettől még tök jóban vagyunk mind, persze egyetem alatt koli, utána meg mentünk albérletbe.

Én meg pont ezért kerteset akartam, hogy ne csak hétvégén legyen zöld meg csend, de csak a gyerekek iskolás korára jött össze (közben váltam is). És pont az a jó, hogy itt nem kell kísérgetnem őket, mint Pesten, tudnak bandázni önállóan. Viszont továbbra is együtt alszanak, mert a "kicsi" (8) fél egyedül, a nagy meg (14) egyelőre belemegy.

ma 14:04
 38/40 anonim ***** válasza:
41%

3 gyerek 1 szobában... de legalabb 1nemüek,az kicsit jobb mintha különbőzőek

Amikor nem tudnak semmit 1 szobában csinálni,...ha kicsit is szégyenlősek,még átöltözni sem.

Saját példával jönnék de akkor lehurrognak.

Ott is az lesz a baj,hogy mindig egymás seggében lesznek/vannak,ez 10pár évesen nagyon zavaró.

"keveset vannak ott" tényleg milyen fantasztikus! másik szobában vannak egymás seggében meg a tietekben.

Ez aztán a megoldás.

ma 14:16
 39/40 anonim ***** válasza:

34# És melyiket dugjam vissza? Az elmúlt 4 évben 5xösére nőttek a lakás árak, sajnos a fizetésünk nem. A gyerekek ,meg a mi munkánk miatt sem opció,hogy kiköltözzek falura, de már ott sem 2 forint egy 5 szobás ház.

Plusz azt a havi 2-300 ezret, amit a jelzáloghitelre, esetleg a több benzinköltségre, egy 2x ekkora ház fenntartására költenék azt a gyerekeimre költöm.

Nincs rossz fizetésünk, nem éhezünk, jó helyen, egy viszonylag nagy lakásunk van, mindent meg tudunk venni, kifizetni a gyerekeinknek, tudunk járni nyaralni, hétvégente programokra. Abszolút nem panaszkodnak a közös szoba miatt, annyira nem,hogy összetolt ágyakkal alszanak, nem zavarja őket.

ma 14:29
 40/40 anonim ***** válasza:
39, mondom, nem is most panaszkodnak, hanem majd kamaszként.
ma 14:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!