Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Két gyerek egy szobában,...

Két gyerek egy szobában, bevállalnátok így?

Figyelt kérdés

Jelenlegi lakásunk nappali + 2 hálószoba. Tervben van hosszútávon a költözés, jelenleg hitel van még az ingatlanon. Terveink szerint max 10 év múlva költöznénk, ennek több oka is van hogy akkora időzítjük.

Kicsi lányunk lassan 2 éves, eredetileg egy gyereket terveztünk. Viszont most meg van a vágy a második gyerekre. Felelőtlenség lenne ilyen helyzetben belevágni szerintetek?

Tervek vannak de eszembe jut az is, mi van ha valami olyan dolog történik ami miatt itt ragadunk ebben a lakásban.

ma 06:36
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
19%
Hát, ha a második is lány lesz, akkor egy darabig oké, de ha fiú, akkor már a nagylány 10 éves korában is problémás lehet,
ma 06:41
 2/24 anonim ***** válasza:
100%

Hát ez nehéz kérdéd a bizonytalanság miatt. Mármint amiatt, tényleg tudtok-e tovább költözni.

Nekem két kisgyerekem van, ők egy szobában vannak annak ellenére, hogy van 2 gyerekszoba, de imádják egymást, nem is akarnak külön menni. Szóval önmagában ezzel nincs gond, hogy míg kicsik, 1 szoba van, később lesz probléma, főleg, ha külön neműek.

ma 06:45
 3/24 anonim ***** válasza:
91%

Nappali + 2, az nekem 3 szoba. Ott ha bevállaljatok azt az "áldozatot", hogy ti szülők a nappaliban alszotok, ha nem sikerül nagyobba menni X időn belül, akkor akár végig jó lehet.

Nektek kell tudni.

Nekünk pl: eleve nincs igényünk "nappalira", ezért ugyanerre 2 szobás is megteszi. Most nézegetjük a nagyobb lakasáklt, hogy 5 és 9 évesek. De most se a gyerekek miatt, mert ők még hozzánk is átjárnak, nincs igényük külön menni. Nekünk lett elegünk, hogy kevés a hely.

ma 06:57
 4/24 anonim ***** válasza:
Hát, mi így éltünk egész gyerek- és kamaszkoromban: anyuék a nappaliban aludtak kihúzható kanapén, ott volt a "dolgozószoba" is (egy sarokban egy íróasztal polcokkal), és az öcsémé meg az enyém volt a két félszoba. (53 m2 volt a lakás) Szerintem a szüleimet azért zavarta egy idő után, hogy nincs rendes külön (háló)szobájuk, mert amikor lehetőségünk nyílt elköltözni, akkor az volt az egyik legfőbb szempont, hogy legyen, akármilyen pici is.
ma 07:47
 5/24 anonim ***** válasza:
74%

Nappali plusz ket halonk van nekünk is.

A lánynak már van külön szobája, a fiam meg velünk van(3 éves lesz)

Tavaszra csináljuk neki meg a mi szobánkat szobának, mi pedig megyünk a nappaliba.( Tudom, ez óriási probléma, stb stb) Nincs igény nappalira, mivel akkora konyhának van, hogy táncolni lehet benne. Ott van kialakítva egy kis sarok, ahol simán tudom fogadni a vendégeket ha úgy van( egyébként hozzánk ritkán jár vendégsereg, úgyhogy ezen nem idegeskedek túlságosan, hogy nagyon sok ember gyűlik össze nálunk)

Mi amikor terveztük a második gyereket, már akkor tudtuk, hogy ez így lesz, eszemben sincs költözni, most vettük a házat öt éve, csináljuk lassan, és innen már sehova sem vagyok hajlandó költözni.

ma 08:03
 6/24 anonim ***** válasza:
Ha lány lesz akkor egy ideig nem gond, legalábbis nővéremmel szerettünk egy szobában lakni, egy ideig akkor is egy szobában maradtunk amikor lett volna lehetőség külön menni. De nyilván ez mindig az adott gyerekeken múlik. Viszont ha max 10 év és tényleg költöztök akkor szerintem bevállalható
ma 08:06
 7/24 anonim ***** válasza:
72%

Én rosszat mondok, de nekünk fiúkként nem volt jó egy szobában. Nálunk úgy volt egészen 14 éves koromig, hogy három szobás házban (2 szoba meg nappali) 5-en laktunk, a szüleim, a nővérem, meg én az öcsémmel. A nővérem volt az egyik szobában, a másikban aludtak a szüleim, a harmadikban meg mi az öcsémmel. 14 éves voltam, amikor a szüleim úgy döntöttek, hogy beépítik a tetőteret, lett külön szobánk, az öcsém azóta is úgy védi a szobáját, mint a neveletlen kutya a kajáját.

De mondjuk anyumék az öccsével meg az egész gyerekkorukat együtt töltötték két szobás házukban és se a nagyszüleim, se anyum, se a nagybátyjám szerint nem volt köztük konfliktus.

De lányokról nem tudok nyilatkozni, az lehet hogy ők jobban kijönnek, meg úgy tűnik, hogy fiú-lány testvérpárral sincs konfliktus.

ma 08:33
 8/24 anonim ***** válasza:
52%

14 éves koromban költöztünk nagyobb otthonba, addig 2,5 szobás lakásban voltunk. A nappaliban a szülők, én a testvéremmel a másik szobában, a fél szoba fenntartva a nagyinak. Mire elköltöztünk, a testvéremmel megutáltuk egymást, annyira mások voltunk. Ő szanaszét hagyta mindenét, én mozdulni se tudtam, rendet tartani se lehetett és így tanulni is nehéz volt. Plusz a korkülönbség miatt én már "nagy" iskolás voltam, amikor ő még ovis és nagyon zavart, amikor délután házit kellett írni vagy magolni.

Miután elköltöztünk, kaptunk külön szobát és azóta is alig állunk szóba, nekünk hosszan tartó hatása volt az első éveknek.

A saját gyerekeimnek van külön szobája. A nap nagy részében együtt jatszanak valahol, de sokszor elofordul, hogy bevonulnak a szobájukba pihenni, egyedül lenni. Én nem tudtam, ezért gondolom, hogy fontos ezt biztosítani a gyerekeknek.

Ha 10 éven belül tudtok költözni, akkor hajrá, jöjjön a második gyerek, akkortájt lehetnek 7-10 évesek, pont aktuális lesz. De ha nincs esély rá, akkor még mérlegelj, hogy mire van lehetőségetek, megéri-e.

ma 08:43
 9/24 anonim ***** válasza:
0%

Első vagyok. Komolyan erdekelne, miért kellett ennyire a pirosat nyomni. A kérdező EGY SZOBÁBA akarja tenni a két gyereket. Fel sem merült lehetőségként benne, hogy az ő haloszobajukat beáldozzák, a kérdés az volt: "Két gyerek egy szobában, bevállalnátok így?"

Két egynemű gyereknek is lehet ám totál más természete. A húgom meg én is egy szobában nőttünk fel, gyűlöltük mindketten. Nulla magánszféra. NULLA. Már kicsikét is igenyeltuk volna -köztünk 3 év van- ahogy meg kamaszodtunk, meginkabb. Két kulonnemu gyerek mag, bakker, gondoljatok mar bele....

ma 08:51
 10/24 anonim ***** válasza:
49%
Nálunk abból volt a konfliktus, hogy az öcsém 8 éves korától zenélni tanult (ma hangtechnikus), én meg a természettudományok felé orientálódtam. Közös volt a szobánk, rendszeresen az volt, hogy én tanultam, számoltam volna, neki meg zenét kellett gyakorolnia. Lehet, hogy ez engem érintett rosszabbul, hogy oda ült mellém zongorázni, amikor én tanultam, de engem zavart, hogy mint gyakorló tanuló már huszadjára játszotta el ugyanazt én még közben nem tudtam koncentrálni a tanulásra. Arra is gondolni kell, hogyha másfelé orientálódnak, akkor legyen lehetőségük arra, hogy ne zavarják egymás tevékenységét.
ma 08:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!