Két gyerek egy szobában, bevállalnátok így?
Jelenlegi lakásunk nappali + 2 hálószoba. Tervben van hosszútávon a költözés, jelenleg hitel van még az ingatlanon. Terveink szerint max 10 év múlva költöznénk, ennek több oka is van hogy akkora időzítjük.
Kicsi lányunk lassan 2 éves, eredetileg egy gyereket terveztünk. Viszont most meg van a vágy a második gyerekre. Felelőtlenség lenne ilyen helyzetben belevágni szerintetek?
Tervek vannak de eszembe jut az is, mi van ha valami olyan dolog történik ami miatt itt ragadunk ebben a lakásban.
Off
12, az azért meg van, hogy a billentyűket ugyanúgy üti, ami szintén kvara zavaró lehet? Nem a 10. voltam.
#10 és #14 vagyok vagyok:
A másik meg igen, #13-nak igaza van. Ott volt az iróasztalomhoz hozzányomva a zongora olyan közel volt hozzám. Azért fél méterre tőlem nem csak a zene hallatszik.
16
Van. Nameg van értelmes ember is, aki pl nem teszi egy szobába a két gyereket, ha az egyik hangszeren tanul.
A hangszeres tanulásra nem megoldás a külön szoba. Azt, hogy hangszert ne lehessen hallani a szomszéd szobából csak marha vastag hanggátló fallal, zsilipelt ajtóval lehet megoldani, annyit pedig egy átlag magyar nem fog és fizikailag nem is tud rá költeni, mivel ez csak újépítésű ingatlanban lenne megoldható.
Nekünk is ilyen lakásunk van és mi 2. gyereken gondolkodunk. Az a baj, nagyon szeretünk itt lakni, jók a szomszédok fullasan felújítottuk a lakást, szóval mi nem szeretnénk költözni. Ha aludni lehetne is, hogy a két gyerek külön aludjon, nem tudna csak az ő szobájuk lenni, mert a férjemmel a cuccaink egyszerűen nem férnének el a nappaliban. Nem tud egyszerre nappali, étkező, dolgozó, háló és gardrób is lenni egy 16m2-es szoba.
És őszintén szerintem az embereknek csak itt gyakorin nagy a szája, hogy mindenhol minden gyereknek külön szobája van, a valóság nagyon nem ez. Folyamatosan figyelem a környéken az ingatlan piacot, alig van 3 szobásnál nagyobb ingatlan, ami van is 100 millió forint környékén (nem Budapestről, csak megyeszékhelyről beszélünk). Látni, hogy sorba vállalják a 3. gyereket a velünk egyidős korosztály, miközben 5 szobás lakásokat gyakorlatilag nem lehet kapni, maximum építeni, az meg mucsaröcsögén se lesz olcsóbb 100 milliónál, amihez az 50 milliós csok is édes kevés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!