Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Két gyerek egy szobában,...

Két gyerek egy szobában, bevállalnátok így?

Figyelt kérdés

Jelenlegi lakásunk nappali + 2 hálószoba. Tervben van hosszútávon a költözés, jelenleg hitel van még az ingatlanon. Terveink szerint max 10 év múlva költöznénk, ennek több oka is van hogy akkora időzítjük.

Kicsi lányunk lassan 2 éves, eredetileg egy gyereket terveztünk. Viszont most meg van a vágy a második gyerekre. Felelőtlenség lenne ilyen helyzetben belevágni szerintetek?

Tervek vannak de eszembe jut az is, mi van ha valami olyan dolog történik ami miatt itt ragadunk ebben a lakásban.

ma 06:36
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
30%

20

Nekem egy gyerekem van, mert egynek tudtam anno külön szobát biztosítani. Nézd, aki úgy nőtt fel, hogy egy szobában volt q testvérével és nem szerette, az nem fogja a saját gyerekét arra kényszeríteni, amit ő maga is utált

ma 09:57
 22/34 anonim ***** válasza:
64%

Kell a kulon szoba, de ti meg jo helyzetben vagytok, mert ha nem is tudtok koltozni, akkor max a nappaliba mentek. Erezni fogod, hogy mikor kell ..:D

En 2 szobas lakasban nottem fel, pokol volt a testveremmel egy szobaban lenni egy bizonyos kortol.

ma 09:57
 23/34 anonim ***** válasza:
58%

Ismerek olyan családot is, akik 5 évig minden hétvégén építkeztek saját kezűleg, aztán tudtak csak költözni. Addig a 3 gyerek aludt egy szobában, ők meg a nappaliban. De most van egy családi házuk, a lakást meg kiadják.

Mi is csak a gyerekek kiskamasz korában tudtunk elköltözni, viszont ők aludtak a nappaliban, ez sokkal jobban bevált, hiszen mi akartunk elvonulni előlük :D ja és a home office is így a hálónkban volt.

ma 10:09
 24/34 anonim ***** válasza:
73%

Aki szerint a zeneleshez elég a külön szoba az nagyot téved.

Lányom furulyazik, csukva az ajtaja, és mégis az egész házban hallatszik.

Nem meg a zongora.

Kérdező, simán meg lehet oldani így is, van elég szobatok a koltozesig.

Mondjuk én nem mennek el, hiszen három szoba van nem kettő

A nappaliban simán el lennék a férjemmel.

ma 10:16
 25/34 anonim ***** válasza:

Laktam a hugommal egy szobában,egy darabig műkődőtt,de nem volt igazán jó.

Ahogy cseperedtünk ugy jöttek elő a különböző igények,elvarások amiket megkell ugrani. Ő zene mellet szeretett tanulni én nem.

És sokáig ébren voltam,ő nem. Ez zavar az zavar.stb. aztán ifjú kori párkapcsolat és ami vele jár...

"Itt van 500forint huzz a pi..ába moziba!"

(Ami akkor is drágabb volt)

Nem jó én a saját életemen tapasztaltammeg. Nem vágnék bele,csak ha tuti a költözés nem pedig ilyen "majd egyszer"

Mert addig sok minden megtörténhet.

ma 10:34
 26/34 anonim ***** válasza:
Nekünk saját házunk van egy nagyobb étkezős konyhával és 2 szobával (plusz egy 2 szobás másik lakrész). Amikor csak ketten voltunk akkor az egyik nappali, a másik háló volt. Most van egy szülői háló és egy gyerekszoba, ahol 2 külön nemű gyerek lakik. Egy 4 éves és egy 9 hónapos. Én nagyon szűkösnem érzem, nincs semmi lehetőség elvonulni. Egymás hegyén hátán vagyunk. Jelenleg gyűjtögetünk az átalakításra, bővítésre de addig így marad. Panaszkodhatnék de ha belegondolok, hogy másnak ennyi sincs, akkor inkább nem teszem.
ma 10:38
 27/34 anonim ***** válasza:
Bevállalnám, hogy mi alszunk a nappaliban. Kicsi korban még nem, de ahogy nőnek zavarò lesz az egy szoba. Kelleni fog a magánszféra nekik is
ma 10:56
 28/34 anonim ***** válasza:
Kapaszkodj meg 3 gyerek van nálunk egy szobában, mindhárom fiú, szeretik. 75nmes panelban élünk, ez már így is bőven a nagyobbak közé tartozik. CSOKkal sem lesz 100millám egy 90nmes újépítésűre, szóval így is marad. Max a nappaliból tudok egy kis alvókuckót leválasztani,ha nagyon kell majd.
ma 11:48
 29/34 anonim ***** válasza:
Mi elköltöztünk, lett mindenkinek saját szobája. A gyerekek erre azóta is együtt akarnak aludni.
ma 11:59
 30/34 A kérdező kommentje:

Nem számítottam ilyen sok válaszra, köszönöm akik leírták a tapasztalatokat.

Költözni mindenképp szeretnénk, férjem családi házban nőtt fel és az lenne a célunk.

Nálunk a nappali és a konyha egyben van, innen nyílnak a hálók. Nem túl nagy hálószobák egyébként. Most a nappaliban éljük az életünket, kislányomnak is van játszósarok tehát a hálószobákban tényleg csak aludni járunk.

Én is úgy gondolom hogy két kisgyereknek még jó is lehet a közös szoba, de előbb vagy utóbb szükségük lesz külön szobára. És itt a bökkenő, nem tudni hogy a második is lány lesz-e, mennyire hasonlít majd a személyiségük, minden a terv szerint alakul az életben és tényleg 10 év múlva már a családi házunkban leszünk. Túl sok a bizonytalanság, de közben attól is félek hogy később azt bánjuk meg hogy nem mertük meglépni és örökre hiányérzet lesz bennünk.

ma 12:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!