Amióta kijöttek a legfrissebb hírek Till Tamással kapcsolatban, nehezen tudok nem erre gondolni, szinte az émelygés kap el. Amióta gyerekem van, sokkal nehezebben veszem az ilyen jellegű híreket. Lehet, hogy ha ennyire megvisel, nem kéne ilyen híreket elolvasnom, könnyebb lenne homokba dugni a fejem...viszont én is ebben a társadalomban élek, és most ebbe a társadalomba különösebb fennakadás nélkül hazaengedték a (valószínűsíthető) gyilkost. Az eset bestiális, nem tudok jobb szót rá. Komolyan semmi igazságtétel nem várható? Nem vagyok jogász, nem ismerem behatóan az igazságszolgáltatás működését, de az egészet szürreálisnak érzem.
Hugh, ne is mond, én amióta megszületett a gyermekem azóta nagyon nehezen hallom az ilyeneket. Gyilkosság, erőszak, rablás, emberkereskedelem, bántalmazás (lehet hogy még valamit kihagytam), ezeket mind életfogytiggal kéne büntetni, ha meg még gyerek is az áldozat akkor súlyosbítani. Ezek is azok a kategóriák amiben nem kellene hogy bocsánat legyen.
Alapvetően amúgy nehéz, mert ugye vannak azok az esetek is amikor valaki ártatlanul gyanusított és ugye a bűnös megússza, tehát még ott sem állna meg hogy életfogytig, mert mivan ha.
Ezt nem erről az esetről írom hanem magáról a témáról.
dec. 11. 16:33
22/49 anonim válasza:
Gőzöm sincs miről van szó, nem olvasok/nézek híreket
dec. 11. 16:34
23/49 anonim válasza:
Amúgy az is durva hogy a politikusok között is sok pedovirág van, mégis van nekik bocsánat, mert ugye a penz beszél... Sok esetbvan ezen kívül is ami elszomorító
dec. 11. 16:43
24/49 anonim válasza:
Nem ertek azzal egyett, hogy egy gyilkossagot meg lehet ilyen modon uszni, rossz hallgatni hogy van ilyen de egyebkent nem visel meg, lattam a tevebe , ra negyed orara el is felejtettem. Nem vagyok az ugy erintett resztvevoje szerencsere. Sajnos tenni nem tudok ellene es nekem is meg van a sajat problemam. Mindenkinek a sajat gondja a legnehezebb.
dec. 11. 16:49
25/49 anonim válasza:
Engem az lep meg nagyon, az borzaszt el,hogy a gyilkost csak úgy elengedték...
Tudom, elévült. De ennek nem lett volna szabad így lennie.
Most komolyan köztünk jár még egy gyilkos? Ráadásul gyerekgyilkos?
9 éves a lányom...Bele se merek gondolni...
Nagyon-nagyon sajnálom Till Tamást. Es a szüleit is.
dec. 11. 16:56
26/49 anonim válasza:
Amúgy a fidesz azonnali törvénymódosítást ker. Remélem, lesz eredménye, és élete végéig börtönben rohad majd ez a kotsog, ott meg naponta megerőszakolják...
dec. 11. 17:29
27/49 anonim válasza:
Én követtem az ügyet, több feldogozást is láttam, hallottam róla. Megrázott igen, főleg a gyerekekkel/állatokkal szemben elkövetett bűncselekmények érintenek érzékenyen.
Nagyon örültem hogy végre kiderült, ki tette, de hogy nem vonják felelősségre, az kinyitja a bicskát a zsebemben. Nincs igazság a jogrendszerben, kisebb súlyú bűncselekményekért több évet ülnek emberek, a gyilkosok meg sokszor megússzák. Valamint két az ügyben érintett ember is öngyilkos lett, de egyik sem az elkövető volt.
dec. 11. 17:36
28/49 anonim válasza:
Igen megvisel nagyon. Borzalmas tehetetlen dühöt érzek. Egyfolytában a szülők helyébe képzelem magam hogy én biztos nem ülnék ölbe tett kézzel.
dec. 11. 17:39
29/49 anonim válasza:
Jogvégzett enberként helyeslem, hogy elengedték, mert a büntethetősége elévült. Utólag jogszabályt nem lehet az elkövető kárára módosítani, a jogbiztonság sérülne. A jog nem működhet érzelmi alapon. A rendőrségnek lett volna elég ideje az elévülésig, mégsem oldotta meg az ügyet. Szülőként pedig, mivel ilyen ügyek mindig voltak nagy óvatosságra int a gyerekkel kapcsolatban minden amit teszek.
dec. 11. 17:55
30/49 anonim válasza:
Engem az az aspektus is megvisel, hogy milyen lelkivilága lehetett annak a 16 éves gyereknek (oké, tudom, fiatalkorú a jog szerint), aki ilyet el tudott követni, milyen élete lehetett, mit láthatott otthon. Én a szülőket is felelősségre vonnám.
Ezzel nem akarom mentegetni, de azért mégse mindennapos, hogy gyerek öljön gyereket.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!