Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukák, titeket is megvisel...

Anyukák, titeket is megvisel T. Tamás este?

Figyelt kérdés
Amióta kijöttek a legfrissebb hírek Till Tamással kapcsolatban, nehezen tudok nem erre gondolni, szinte az émelygés kap el. Amióta gyerekem van, sokkal nehezebben veszem az ilyen jellegű híreket. Lehet, hogy ha ennyire megvisel, nem kéne ilyen híreket elolvasnom, könnyebb lenne homokba dugni a fejem...viszont én is ebben a társadalomban élek, és most ebbe a társadalomba különösebb fennakadás nélkül hazaengedték a (valószínűsíthető) gyilkost. Az eset bestiális, nem tudok jobb szót rá. Komolyan semmi igazságtétel nem várható? Nem vagyok jogász, nem ismerem behatóan az igazságszolgáltatás működését, de az egészet szürreálisnak érzem.
tegnap 12:04
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
100%
Minden jogrendszerben létezik az elévülés intézménye. (ettől még igen, én is nehezen veszem tudomásul, hogy meg fogja úszni)
tegnap 12:13
 2/31 anonim ***** válasza:
6%
Gyilkosság esetén mondjuk épp nincs elévülési idő
tegnap 12:26
 3/31 anonim ***** válasza:
100%

2, de, akkor is van.

Ami nem évül el, azok az életfogytos bcs-k.

tegnap 12:29
 4/31 anonim ***** válasza:
93%

Apa vagyok, de engem is megvisel.

Eleve nem értek egyet azzal, hogy a gyilkosság elévül. Ha rajtam múlna, akkor gyilkosság és maradandó fogyatékosságot okozó testi sértés nem évülne el. Ahogyan a halott nem fog feltámadni, a nyomorékká vert ember újra lábra állni, úgy az elkövetőjének sem kéne soha fellélegeznie, hogy most már biztosan megúszta, mert elévült.

Egyébként a körülményekből biztos vagyok benne, hogy szexuális motivációja volt az egésznek. Behívta a 16 éves srác az áldozatot a tanyára, aztán megölte. Nyilvánvalóan nem anyagiak miatt tette, még a biciklijét sem vitte el. Nem derült ki olyasmi sem, hogy a gyilkosnak az áldozatával vagy annak családjával valami ellentéte, elszámolási vitája lett volna. Akkor meg csak erre tudok gondolni. És utána megölte, hogy ne maradjon tanú.

Az egy másik kérdés, hogy az áldozat családjából akad-e valaki (nem okvetlen a szülők), aki azt mondja: inkább vállal pár év börtönt, de ezt az alakot félig vagy teljesen agyonveri vagy -vereti valakivel. Mert ennek viszont van reális esélye a gyilkos számára innentől egész hátralevő életében.

tegnap 12:33
 5/31 anonim ***** válasza:
100%
Azért évülhet el, mert kiskorú volt, 16 éves, az elkövető. Ha felnőtt lett volna nem évülhetne el. Szerintem át kellene írni a törvényt. Mondjuk én a halálbüntetést is visszahoznam ilyen esetekre, nemhogy elengedni.
tegnap 12:48
 6/31 anonim ***** válasza:
89%
Nem a gyilkossag evult el,hanem mert fiatalkoru volt az elkoveto, a buntethetoseg emiatt elevult mar. De engem is megvisel,az enyem par nap mulva lesz szinten 11. Videkrol jarunk be a varosba,neha busszal. Mikor merjem egyedul elengedni? Szerintem 14 ev alatt nem lehet. :/
tegnap 12:50
 7/31 anonim ***** válasza:
25%
5, azért évül el, mert ezért nem kaphatott volna életfogytiglant.
tegnap 12:55
 8/31 anonim ***** válasza:
86%
7 Nem jó a törvényhozás, remélem az apa fejbelövi azt a szemetet.
tegnap 12:57
 9/31 A kérdező kommentje:

6#

Engem anno kamaszlányként (14 voltam) anyukám nem volt hajlandó elengedni a környéken futni. Úgy egyezett csak bele nagy nehezen, hogy világosban és napközben, plusz vigyem pórázon magammal a kutyát és az útvonalamat is ismertessem. Akkor nem értettem, miért stesszelt ettől ennyire, ma már értem...

tegnap 13:02
 10/31 anonim ***** válasza:
100%

Apaként nagyon megvisel.

Sokat gondoltam rá,hogy vajon kiderül-e egyszer az igazság vagy nem.

Nem találok szavakat.

Volt a kislànyos ügy is.

Szegény gyermekek 🖤

tegnap 13:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!