Bűntudatom van, mert nem akartam a babát és elvetéltem?
Második gyerekkel véletlenül lettem terhes, nagyon megijedtem, és nem igazán örültem neki, de úgy voltunk vele, ha már így alakult, hagy jöjjön, majd kialakul. Akartunk második gyerekét, csak még nem akkor. Végül a terhesség vetéléssel végződött a 9. héten. Szomorú voltam, de egyszerre meg is könnyebbültem.
Azóta is ha rágondolok, kicsit bűntudatom van, hogy szegény baba elment (tudom, ilyenkor még nem baba), és úgy igazán nem is sajnáltuk.
El fog múlni ez az érzés? Járt valaki még így?
Mi terveztük a harmadik babát, de annyira rosszul voltam, hogy nem tudtam neki örülni, hogy babát várok. Infúzióért kellett járnom, nem hatott semmi gyógyszer, nem bírtam egyenesen állni, annyira rosszul voltam. Amikor 10. héten erősen vérezni kezdtem, az volt az első gondolatom, hogy legalább vége lesz ennek. Végül nem volt semmi baja a babának, és még 2 hónapig hánytam utána, de a mai napig bűntudatom van, hogy hogy gondolhattam ilyet. Mostmár örülök és várom, hogy jöjjön, csak akkor nagyon szenvedtem.
Nem te tehetsz arról, hogy elment a baba, úgyhogy ne érezd magad miatta rosszul. Jobb lesz a második babátoknak, ha úgy érkezik a családba, hogy te is várni fogod.
Azt tudom csak mondani, hogy minden okkal történik gondolj erre. Lehet, hohy beteg lett volna, sőt biztos, igazából te sem álltál még készen.
Majd ha itt lesz az ideje vállaltok még gyereket.
Tudom hogy igazatok van, én is így gondolom, hogy ennek így kellett lennie és nem véletlenül ment el a baba, plusz tényleg nem a legjobbkor jött volna. Az esetek 90%-ában így érzem, de a maradék 10%-ben előjön a bűntudat, remélem idővel valóban jobb lesz ez.
2-es, sajnálom, kitartás neked is!
Én írtam a 3-as választ. Anyukám az egyik legracionalisabb ember, akit ismerek, informatikus-közgazdasz, nem hogy babonás, de mégcsak nem is vallásos semmilyen szinten. Mégis van bűntudata. Ez nem ilyen egyszerű azért, ahogxan te írod.
Na meg az hogy valakinek bűntudata van, az nem azt jelenti, hogy nem tud megbírkózni vele!
#8: Melyik része nem egyszerű? Hogy azt mondom, hogy mondani könnyű, de ha egyedül nem megy, akkor segítséget kérni? Hol írtam, hogy egyszerű?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!