Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Bűntudatom van, mert nem...

Bűntudatom van, mert nem akartam a babát és elvetéltem?

Figyelt kérdés

Második gyerekkel véletlenül lettem terhes, nagyon megijedtem, és nem igazán örültem neki, de úgy voltunk vele, ha már így alakult, hagy jöjjön, majd kialakul. Akartunk második gyerekét, csak még nem akkor. Végül a terhesség vetéléssel végződött a 9. héten. Szomorú voltam, de egyszerre meg is könnyebbültem.

Azóta is ha rágondolok, kicsit bűntudatom van, hogy szegény baba elment (tudom, ilyenkor még nem baba), és úgy igazán nem is sajnáltuk.

El fog múlni ez az érzés? Járt valaki még így?

dec. 7. 12:19
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
93%

Mi terveztük a harmadik babát, de annyira rosszul voltam, hogy nem tudtam neki örülni, hogy babát várok. Infúzióért kellett járnom, nem hatott semmi gyógyszer, nem bírtam egyenesen állni, annyira rosszul voltam. Amikor 10. héten erősen vérezni kezdtem, az volt az első gondolatom, hogy legalább vége lesz ennek. Végül nem volt semmi baja a babának, és még 2 hónapig hánytam utána, de a mai napig bűntudatom van, hogy hogy gondolhattam ilyet. Mostmár örülök és várom, hogy jöjjön, csak akkor nagyon szenvedtem.

Nem te tehetsz arról, hogy elment a baba, úgyhogy ne érezd magad miatta rosszul. Jobb lesz a második babátoknak, ha úgy érkezik a családba, hogy te is várni fogod.

dec. 7. 12:26
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Mindenkinél változó, lelkierősségtől függ. Nekem tegnap ment el. Nehéz ezt megemészteni.
dec. 7. 14:27
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk anyukám járt hasonlóan, egy 6 hónapos és egy 2 éves mellett lett megint terhes, és gondolkodtak hogy elvetetik, pedig sok gyereket akartak (végül négyen lettünk), na de két ilyen picire egy harmadik... aztán a 13. héten elment magától, ami már csak azért is traumatikus mert az már egy egész kifejlett embrió, és otthon egyszer csak nekiindult és minden beavatkozás nélkül végigment... szóval nemrég mesélte el, hogy még mindig bűntudata van. Ilyenkor a racionális gondolkodás nem sokat számít, de az idő egészen biztosan sokat javít rajta.
dec. 7. 18:19
 4/11 anonim ***** válasza:
79%
Ugyan. Valoszinu beteg lett volna. Ne emeszed magad. Megusztad egy 20 eves felelossegvallalast,meg abortusz se kellett. En nem csinalnek ebbol problemat,ha nem tervezett es akart baba volt.
dec. 7. 18:48
 5/11 anonim ***** válasza:
77%

Azt tudom csak mondani, hogy minden okkal történik gondolj erre. Lehet, hohy beteg lett volna, sőt biztos, igazából te sem álltál még készen.

Majd ha itt lesz az ideje vállaltok még gyereket.

dec. 7. 20:47
 6/11 A kérdező kommentje:

Tudom hogy igazatok van, én is így gondolom, hogy ennek így kellett lennie és nem véletlenül ment el a baba, plusz tényleg nem a legjobbkor jött volna. Az esetek 90%-ában így érzem, de a maradék 10%-ben előjön a bűntudat, remélem idővel valóban jobb lesz ez.

2-es, sajnálom, kitartás neked is!

dec. 7. 20:56
 7/11 anonim ***** válasza:
55%
Ennyire babonásan hogy lehet még a XXI. században élni? Nem azért ment el, mert nem akartad, így alakult. Nincs értelme a bűntudatnak. Nyilván mondani könnyű, de ha nem tudsz vele megbírkózni, akkor jobban jársz, ha szakembertől kérsz segítséget
dec. 7. 22:15
 8/11 anonim ***** válasza:

Én írtam a 3-as választ. Anyukám az egyik legracionalisabb ember, akit ismerek, informatikus-közgazdasz, nem hogy babonás, de mégcsak nem is vallásos semmilyen szinten. Mégis van bűntudata. Ez nem ilyen egyszerű azért, ahogxan te írod.

Na meg az hogy valakinek bűntudata van, az nem azt jelenti, hogy nem tud megbírkózni vele!

dec. 7. 22:33
 9/11 anonim ***** válasza:
2-es vagyok, ne sajnálj, önként vetettem véget az életének, mert önző mód csak magamra tudtam gondolni. A testem, szervezetem hiányolja, mintha egy darab hiányozna szívemből. Pedig ha újra kellene döntenem, se döntenék másképp. Hormonok “szórakozhatnak” velunk. Mert az eszünk mást mond.
dec. 7. 23:48
 10/11 anonim ***** válasza:

#8: Melyik része nem egyszerű? Hogy azt mondom, hogy mondani könnyű, de ha egyedül nem megy, akkor segítséget kérni? Hol írtam, hogy egyszerű?

dec. 8. 08:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!