Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Amikor lusta napod van, van...

Amikor lusta napod van, van bűntudatod miatta?

Figyelt kérdés
Ma semmihez sincs kedvem konkrétan, se főzni, se takarítani. Játszok a gyerekekkel, de sétálni sem mentünk ki, olyan fáradt vagyok, mégis bűntudatom van, hogy ez van. Szoktál érezni bűntudatot ilyenkor? Megérdemlek a héten 1 lusta napot, nem?
júl. 25. 10:58
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
83%

Nincs bűntudatom.

Miért kéne lennie?

júl. 25. 11:01
 2/12 anonim ***** válasza:
91%

Korábban volt. Már 2 gyerekem van, most már nincs.

Ma nekem is ilyenem van. A nagyobbik gyerek kakaós csigát evett reggelire, jelenleg azzal köti le magát, hogy apró cafatokra vágja a szelektív szemetet, és mindenhol műanyag darabok vannak, a kicsi meg nyalogat egy fakanalat. Én meg pörgetem az instát meg a gykot. Pedig most bármit is csinálhatnék. Majd holnap...

júl. 25. 11:07
 3/12 A kérdező kommentje:
Nekem is elvannak most, ezért itt ülök és nézem a tiktokot meg a gykt. A nagyobbik autozik, a kicsi könyvet néz. Áll a bál a konyhában meg a fürdőben, de semmi kedvem most takarítani. A férjemet amúgy nem érdekli, hogy mi van, de mégis ilyenkor olyan szarnak érzem magam. Ki tudja, miért...
júl. 25. 11:12
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Ne legyen bűntudatod. Ma én is lusta napot tartok! Egészségünkre.

A kiégés elkerülésének legjobb módja amúgy! Beiktatni néha pihenőt a monoton hétköznapokba.

júl. 25. 11:16
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Változó.

Inkább azt mondanám,kb délután két három óráig bírom a gyerekkel,utána már csak robot üzemmódban várom a férjem,aki őt utána ér haza.

De ma éjjel megint két részletben aludtam öt órát,és hajnali hatkor végképp végeett az éjszakában. A délelőtti alvása fel óra volt ..gyakori az ilyen és hasonló napok

Na ilyenkor már délelőtt tízkor apát várjuk. Persze foglalkozók vele,de a túlélés sokszor e elnyeg

Ez van,nekem sincs se nagymama se nagypapa se senki.aki nekem osztja az észt az jöhet segíteni. Ha azt nem akar akkor pofa alapallasba.

Ne.bantsd magad

Egy másfél éves örökmozgó kislány burnout szélén táncoló anyukája.

júl. 25. 11:53
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Dehogyis. :D

Ilyen az élet, nem lehet mindig 120%-on pörögni.

júl. 25. 12:25
 7/12 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek, máris jobban érzem magam, hogy nem csak én tartok lusta napot.

#5 együttérzek veled, az én kisfiam tegnap este 3x is felkelt, alig aludtam valamit, a nagy fiam meg már negyed 6-kor felébresztett. Itt van 1 óra és még mindig nem alszanak, lehet ma nem is fognak már, de azért megpróbálom még egyszer, hátha, és ha sikerül, akkor talán én is tudok aludni velük egy kicsit.

júl. 25. 12:53
 8/12 anonim ***** válasza:
Szerintem ne legyen bűntudatod mert senki sem fogja megcsinálni helyetted. Akkor meg minek ostoroznád magad? Majd ha lesz kedved, erőd, jó passzban vagy akkor sokkal gyorsabban sikerül, most meg úgy sem haladnál, inkább pihenj. Ilyen mindenkinek van.
júl. 25. 13:02
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Nincs bűntudatom.. ha nincs kedvem semmihez akkor nincs. Ez van. Emberből vagyok én is.
júl. 25. 13:03
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Nekem egyáltalán nincs bűntudatom. És azért sem, mert két hetente takarító jár hozzánk. :)

Annnnnnyiszor KELL olyasmivel foglalkozni, amihez nincs kedvem teljes mértékben, mást "szolgálni", más igényeit előtérbe helyezni, stb., hogy nem hogy bűntudatom nincs, inkább megnyugodott a lelkem, hogy legalább a takarítás egy részét "leadhattam", plusz ha éppen van lehetőségem két gyerek mellett tespedni, akkor tespedek. Ennyi nekem/nekünk is jár szerintem.

júl. 25. 13:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!