Bűntudatom van miatta. Valaki tud segíteni?
Szóval amikor még kisebb voltam(11-12éves)akkor az egyik barátom kiscicáját bántottam. Rácsaptam a fejére 10 vagy 15x(Nem erősen) Azóta el telt sok idő és még mindig nem tudom megbocsátani magamnak ,hogy ezt tettem. Abban az időben irigy voltam a barátomra és az anyukája is bunkó volt velem (Máig az amúgy).
Mit tegyek ,hogy elmúljon a bűntudatom?
#4, a növényeknek is vannak érzései. Mára bizonyitott tény, hogy éreznek félelmet, fájdalmat, kémiai úon kommunikálnak egymással, és bizonyos értelemben vannak "családi kapcsolataik" (a palánták gyorsabban fejlődnek a "szüleik" mellett, mint elszigetelve)
Innentől kezdve a te logikád szerint csak élettelen dolgokat ehetnénk, mint a tojás vagy a tej.
Sajnos egy olyan világban élünk, ami arra épül, hogy az egyik lény megeszi a másikat, aztán őt eszik meg, vagy ha más nem, hát a bomló tetemét dolgozzák fel más lények...
Ez a világ körforgása.
Azt, mikor a bundájukért, vagy szórakozásból, vadászat céljából ölnek meg állatokat, vagy mikor libát tömnek vagy csigát, rákot élve forráznak le, azt én sem helyeslem, de azért az étkezési célból, emberséges körülmények között tartott állatok, és a "hobbiból" bántalmazott állatok közé kicsit meredek párhuzamot vonni...
eléggé elvakult nézőpont.
a szar embernek nem szokott bűntudata lenni...
Szerintem meg legyen csak jó nagy bűntudatod, undorító dolog egy ártatlan, védtelen kisállatot bántani, pláne ilyen szánalmas okból kifolyólag, hogy irigy vagy a barátodra..
12 évesen ráadásul már elég nagy vagy ahhoz, hogy ezt merő gonoszságból tedd.. mardosson csak a bűntudat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!