Lehet jó anya aki nem anyatípus?
Igen,pl én.
Bár attól függ, hogy miben határozzuk meg a jó anyát.Anyám szerint,az a jó anya, aki teljesen megszűnik mint különálló ember,és egy mártír lesz.Én meg ennek teljesen az ellentéte vagyok.
Nem vagyok anyatípus, nem tartom magam jó anyának, de igazából rossznak sem. Az biztos, hogy az én anyámnál jobb vagyok, de vannak ezerszer jobb anyukák.
Imádom a gyerekeimet, gondoskodónak is mondanám magam, de pl játszani nem tudok velük. Nem tudok leülni autózni, babázni, gyurmázni meg ilyenek. Egyszerűen azt érzem, hogy nem tudom, hogy kell csinálni. Szerencsére a férjem partner ezekeben, szóval ő a játszópajti, én pedig a gondoskodó. Minden évben megpróbálok velük karácsonyi dekorációt alkotni, de mindig rájövök, hogy se szépérzék, se kreativitás nem szorult belém.
Nyilván attól is függ, hogy mit értünk jó anya alatt.
Szerintem igazán az a jó anya, aki értékes, becsületes, normális embert nevel a gyerekből, szóval a jó anyaság igazán nem is a kakis pelusokkal vívott harcban és a remek húsleves főzésben nyilvánul meg, hanem igazán akkor látszódik, mikor a gyerek felnő és milyen ember lesz.
A nevelés lényege végső soron ez: hogy a következő generáció vajon normális ember marad-e még...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!