A gyakoribb vagy a ritkább nevek pártján álltok és miért?
A nem gyakori, átlagos nevek pártján vagyok.
Gyakoriak pl: Anna, Hanna, Szofi, Léna, Mia, Maja, Boglárka
Olivér, Levente, Bence, Zalán, Zétény
Átlagos nevek, amik ma már szerintem ritkának számítanak pl: Anita, Ilona, Erika, Aranka
Zoltán, Antal, Bertalan, György
Ritkább nevek parti vagyok
Pl. Leona, Míria💝
Fiú név; Arnold
Gyakori név: Anna
Fiú név: István
Ritkább, régebbi de normális nevek pártján vagyok
nekem tetszik: Mór, Gellért, Lóránd, Éva, Ilona, Gabriella, Róbert, Tímea, Illés, Krisztina, Zsolt
nálunk nagyon gyakori: Lili, Lotti, Szofi, Bence, Benett, Noel, Kamilla Samu, Soma, Leon
Az olyan nevek pártján, amik ritkák, de se nem hajmeresztőek, se nem elcsépeltek.
Pl. Frida, Asztrid, Blanka
Attól még, hogy egyre több Szofi, Dzsesszika, Málna, Zara, Zora, Nara születik, és azonnal felkapják a fejüket rájuk a környezetben, mert annyira kirívóak, nem jelenti azt, hogy ezek lennének a leggyakoribb névadások.
Ha az egész magyar népességet nézzük, még mindig az Anna, Mária, Margit, Attila, Sándor, Béla és társai vezetnek.
A mostani gyerek generációban pedig a Hanna, Zoé, Emma, Olívia, Léna, Boglárka, Olivér, Dominik, Ádám, Máté, Noel, Zalán.
Mi azért választottunk ritkát, mert az apósomnak is, a férjemnek is gondja van a túl gyakori névből. Szóval mi összenéztük a statisztikát a naptárral, és olyat választottunk, ami ismert, klasszikus név de nincs a top 50-ben.
Az meg hogy mi a gyakori, nem vélemény kérdése, hiszen ez egy statisztikai adat. Persze területenként lehet változó.
Ritkább, de "társadalmilag elfogadott" neveket szeretem, amiknél egyértelmű, hogy fiú e vagy lány.
Szilárd, Lukács, Ernő, Endre, Bernàt, Arnold, Andor.
#7 A statisztikai adatban szerintem a lány neveknél van egy kis hiba. Ha megnézed szerintem nincs a top 10-ben a Szofi, de csak azért, mert külön számolják a Szofit, a Szofiát és a Szófiát...
Ugyez mondjuk egy Lili. Van Lilla, Lilien, Liliána, Liliom, mégis mindet Lilinek fogják hívni a játszótéren.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!