Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A gyakoribb vagy a ritkább...

A gyakoribb vagy a ritkább nevek pártján álltok és miért?

Figyelt kérdés
Illetve szerintetek melyik nevek számítanak ma gyakorinak és ritkának? Tudnátok írni pár példát mindegyikre? Köszi!

ma 16:55
 1/9 anonim ***** válasza:
90%

A nem gyakori, átlagos nevek pártján vagyok.

Gyakoriak pl: Anna, Hanna, Szofi, Léna, Mia, Maja, Boglárka

Olivér, Levente, Bence, Zalán, Zétény

Átlagos nevek, amik ma már szerintem ritkának számítanak pl: Anita, Ilona, Erika, Aranka

Zoltán, Antal, Bertalan, György

ma 17:02
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
A ritka, de vállalható neveket szeretem, pl Gellért, Kornélia
ma 17:11
 3/9 anonim ***** válasza:
11%

Ritkább nevek parti vagyok

Pl. Leona, Míria💝

Fiú név; Arnold

Gyakori név: Anna

Fiú név: István

ma 17:14
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Ritkább, régebbi de normális nevek pártján vagyok

nekem tetszik: Mór, Gellért, Lóránd, Éva, Ilona, Gabriella, Róbert, Tímea, Illés, Krisztina, Zsolt

nálunk nagyon gyakori: Lili, Lotti, Szofi, Bence, Benett, Noel, Kamilla Samu, Soma, Leon

ma 17:21
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Mihez képest gyakori? Mindig le szoktam írni, a lanyom Anna. Szuletese évében ez volt a leggyakrabban adott női név. Elmúlt már 20 éves, soha nem volt se oviban, se iskolaban, sehol máshol Anna nevű társa, egyetlen Anna nevű ismerősünk nálam idősebb nő.
ma 17:52
 6/9 anonim ***** válasza:

Az olyan nevek pártján, amik ritkák, de se nem hajmeresztőek, se nem elcsépeltek.

Pl. Frida, Asztrid, Blanka

Attól még, hogy egyre több Szofi, Dzsesszika, Málna, Zara, Zora, Nara születik, és azonnal felkapják a fejüket rájuk a környezetben, mert annyira kirívóak, nem jelenti azt, hogy ezek lennének a leggyakoribb névadások.

Ha az egész magyar népességet nézzük, még mindig az Anna, Mária, Margit, Attila, Sándor, Béla és társai vezetnek.

A mostani gyerek generációban pedig a Hanna, Zoé, Emma, Olívia, Léna, Boglárka, Olivér, Dominik, Ádám, Máté, Noel, Zalán.

ma 18:16
 7/9 anonim ***** válasza:

Mi azért választottunk ritkát, mert az apósomnak is, a férjemnek is gondja van a túl gyakori névből. Szóval mi összenéztük a statisztikát a naptárral, és olyat választottunk, ami ismert, klasszikus név de nincs a top 50-ben.

Az meg hogy mi a gyakori, nem vélemény kérdése, hiszen ez egy statisztikai adat. Persze területenként lehet változó.

ma 19:01
 8/9 anonim ***** válasza:

Ritkább, de "társadalmilag elfogadott" neveket szeretem, amiknél egyértelmű, hogy fiú e vagy lány.

Szilárd, Lukács, Ernő, Endre, Bernàt, Arnold, Andor.

ma 19:22
 9/9 anonim ***** válasza:

#7 A statisztikai adatban szerintem a lány neveknél van egy kis hiba. Ha megnézed szerintem nincs a top 10-ben a Szofi, de csak azért, mert külön számolják a Szofit, a Szofiát és a Szófiát...

Ugyez mondjuk egy Lili. Van Lilla, Lilien, Liliána, Liliom, mégis mindet Lilinek fogják hívni a játszótéren.

ma 19:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!