Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha nem akartál gyereket, a...

Ha nem akartál gyereket, a párod viszont igen, hogyan jutottatok közös nevezőre?

Figyelt kérdés

Ez ugye nem olyan, ahol lehet az, hogy kicsit neki is legyen igaza és nekem is.

Én vagyok a nő, és az, aki határozottan elzárkózik a babatémától, több okom is van rá. 5 éve vagyunk egy pár, ő is ezen a véleményen volt egész életében, hogy neki nem kell gyerek. Főleg, hogy 48 éves már. Neki a karrierje, sikerei voltak a fontosabbak egész életében, sosem akart családot.

Erre most előállt vele, hogy legyen gyerekünk... Szerintem az van emögött, hogy két baráti családnál is most született kisbaba, nála tombol a kapuzárási pánik és mindig mások sikereit akarja túlszárnyalni. Ami jelen esetben a gyerekvállalás. De neki fogalma sincs arról, milyen nehéz egy gyerekkel, babával. Hogy ott nincs szabadnap, nincs olyan, hogy megunom és most nincs kedvem szülőnek lenni. Ezeket mondtam neki, azt is, hogy én nem akarok 3-4 évekre itthon maradni, mikor nekem most kezdődik a karrierem. "Hát akkor majd itthon marad ő vele.". Ja, ha pedig rájön, mégsem annyi a gyereknevelés, hogy ránéz óránként egyszer, akkor pedig oldjam meg valahogy, mert ez neki sok.

Szeretem, már-már betegesen, de nem apának való.

nov. 21. 09:41
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
78%

Megjott a tiniregeny iro !

A szokasos gazdag oreg ficko sztori ahh de unalmas...

nov. 21. 11:14
 12/26 A kérdező kommentje:

Semmit nem írtam az anyagi helyzetünkről.

28 éves vagyok, sajnos szerencsére már kinőttem a tinikorból.

nov. 21. 11:18
 13/26 anonim ***** válasza:
94%

Szerintem is gáz lenne, ha az arcába hazudnád, hogy már nem szeded a tablettát, de közben mégis. Én abszolút az egyenes kommunikáció híve vagyok. Megmondod neki, hogy te NEM szeretnél gyereket, ha ő babázni akar, akkor vigyázzon sokszor a baráti családok gyerekeire, de te nem szeretnél sajátot, pont. Ha tovább köti az ebet a karóhoz, akkor bizony itt nincs kompromisszum. Én mondanám neki, hogy nem állok az útjába, teljesítse be a nagy álmait, amik így hirtelen megjelentek most a semmiből, gyorsan keressen valakit, aki sürgősen lebabázik neki, de téged hagyjon ki az egészből. Igazából te jobban járnál ezzel, mert még viszonylag fiatal vagy, amúgy sem akarsz gyereket, bőven van időd új párt találni.

Bár őszintén megmondom, nem gondolom, hogy neki tényleg hirtelen 48 évesen bekattant, hogy valóban gyereket akar. El tudom képzelni, hogy valakiben idővel megérik a vágy, de az bőven 48 éves kora előtt lesz. Akkor is, ha az élethelyzete teszi lehetővé, vagy a párja olyan, akivel látja magát szülőként, az mind-mind sokkal hamarabb történik meg, nem 5 év kapcsolat után, közel 50 évesen. Szerintem csak egy futó hóbort, amit ha tényleg a barátok gyerekeivel meg tud élni, akkor el is múlik hamar. Ha meg mégsem, akkor bár kicsit későn jött rá, de tudjátok, hogy végső soron nem ugyanazt akarjátok az élettől mégsem, és akkor nyugodt szívvel lehet szakítani.

nov. 21. 11:25
 14/26 anonim ***** válasza:
51%
Milyen romantikus lesz 30 év múlva pelenkázni a papit. De előtte íratsd ám magadra a házát. 🥰
nov. 21. 12:19
 15/26 anonim ***** válasza:
68%

28 vagy és most kezdtél el dolgozni?

Nem bactatásból, de eddig mit csináltál?

nov. 21. 12:58
 16/26 A kérdező kommentje:

Éltem, tanultam, itthon is, külföldön is.

Nem láblógatással teltek az utóbbi éveim, de az eredeti szakmámban nem akartam elhelyezkedni, így az első diplomám megszerzése után elkezdtem mást tanulni.

nov. 21. 13:06
 17/26 anonim ***** válasza:
89%
5 éve vagytok, akkor egyetértésben döntöttetek úgy, hogy nem lesz gyerek. Ha ő ezen változtatni akar, akkor keressen ahhoz való párt. Te 28 évesen biztos hamarabb találsz újabb férfit, mint ő 48 évesen olyat, aki szívesen szül neki gyereket. Pláne, ha egyébként sem apának való.
nov. 21. 13:13
 18/26 anonim ***** válasza:
100%

Elég egyszerű a helyzet (és egyszerre persze nehéz is). A hazugságot én nem választanám.

Helyette

A) Megmondod neki, hogy nem vállalsz gyereket, és ő ennek fényében döntsön, hogy megy vagy marad.

B) Bevállalod a gyereket, mert semmiképp nem akarod őt elveszíteni.

Az időhúzós javaslatra: ha egy férfi nem akarna gyereket, de nem mondaná meg, csak húzná az időt, elég nagy adag utálkozó kommentet kapna itt, hogy mennyire nem fel, húzzák a nő idejét. Egy férfinak ugyan több ideje van erre elméletben, gyakorlatban viszont meg ha azt vesszük, a férfiak várható élettartama rövidebb a nőknél, így csak az idejét húznád te is neki.

Nálunk van gyerek, de a darabszámban nem értünk egyet. Ő nem akar még egyet, én igen. De annyira nem, hogy emiatt új párt keressek. Tehát elfogadtam, hogy nem lesz több. Mindkét fél beleegyezése esetén is lutri a kimenetel, nemhogy mégha az egyik nem is akar.

nov. 21. 14:27
 19/26 anonim ***** válasza:
100%
#18! Ebben igazad van. Azért írtam ezt, mert a leírás alapján ez a pasi nem akar gyereket, így az idejét se lehet húzni. A másik opció, hogy a csaj most bevállalja, annak ellenére, hogy nem akar. Az a lehető legrosszabb végkimenetel. A harmadik, hogy szakítanak. A pasinak attól ugyanúgy nem lesz gyereke, ezt megerősítette a kérdező azzal, hogy a pasi később már nem akar. Tehát max.összejöhetne valakivel azért, hogy azonnal vállaljon vele, gyakorlatilag ismeretlenül, mert ugye később nem akar. Ezzel se járt jól senki. Akárhogy nézzük, mindenkinek az a legjobb, ha a pasi lehetőséget kap arra, hogy rájöjjön, ezt ő se gondolta komolyan. (Én se választanék hazugságot, de ilyen szituba se kerülnék, ezt kifejezetten erre írtam.)
nov. 21. 16:16
 20/26 anonim ***** válasza:
45%
Mégis mire számítottál amikor össze raktad magad egy vén muksóval? Már akkor is kapuzárásos volt, amikor megismerted. És ez nem múlik el pár év alatt kislányom. 🤷‍♀️
nov. 21. 19:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!