1 éves születésnapra kit hívnátok meg?
Családi besértődés van készülőben, de nem tudom mit csináljak.
Panel lakásban lakunk, a legnagyobb szobánk 18 m2. Eredetileg a nagyszülőket, a dédit és a testvéremet terveztük családostul meghívni (férjem egyke), ez velünk együtt 9 felnőttet és 2 gyereket jelent. De anyósom folyamatosan rágja a férjem fülét, hogy anyósom testvérének a családját is meg kellene hívni, ami plusz 4 felnőttet jelentene.
Ennyi embert fizikailag képtelenek vagyunk leültetni, hiába lesz csak sütizés, nem álldogálhatunk egymás nyakán mint a heringek...
Anyós ötlete erre az volt, hogy akkor őket hívjuk külön, de én teljesen abszurdnak tartom, hogy a férjem nagynénjééknek egy külön születésnapot tartsunk, és nem is lenne mikor, munkanap áthelyezéses hétvégék jönnek, nekem egyéb határidős elfoglaltságom is van, amit a gyerek miatt nyilván szinte csak hétvégén tudok csinálni, ami most hetekig csak vasárnapokból fog állni...
De ha nem hívjuk sértődés lesz. Ti mit csinálnátok?
#19 Csak a születésnapokon és névnapokon találkozunk, semmilyen más kapcsolat nincs velük.
Keresztelőn éttermeztünk, 9 felnőttre 110.000 Ft volt. Akkor rászántuk, de én nem szeretnék minden születésnapon 150.000 Ft-ot költeni a család étkeztetésére... Főleg nem egy 1 évessel, akinek nyilván minden vágya, hogy 1,5-2 órát egy etetőszékbe kötözve töltsön.
Mennyire rossz neked az, ha besértődnek?
A) Elviselhetetlen, inkább csinálsz nekik egy külön napot, nyomorogtok egy napon a 18 nm-en, mint a heringek, vagy kifizeted az éttermet.
B) Annyira azért nem rossz. És úgy ünnepelsz, ahogy eredetileg tervezted.
De nem értem...
A te gyereked születésnapja, a te lakásod, mégis miért akarsz másokhoz alkalmazkodni?? Mi lesz, ha megsértődnek? Nem bántásból, de nem értem, hogy felnőtt emberek miért nem tudnak kiállni magukért... Én a valamit eldöntöttem és tudom, hogy nekem mi a jó, abból nem engedek, főleg, ha az amúgy a logikus lépés...
Engem nem érdekel, ha megsértődne. A babád nem cirkuszi látványosság. Ti vagytok a szülei a számotokra fontos embereket hívjátok meg. Ha nem tartjátok azokkal az emberekkel a kapcsolatot akkor meg csak az oxigént szívják. Hívja meg anyósod vagy csináljon külön szülinapot és ennyi.
De tuti csak azokat hívnám meg akiket én (meg a férjem) akarunk. De majd a szomszéd Juliska néninek a lányának az barátnőjét is meghívom mert jujuj sértődés lesz.
Tényleg ne törődj ezzel. A babádról szól ez a nap.
#25 Mert nem csak rólam van szó, hanem a férjemről. Ő hallgatja az anyja duruzsolását a telefonba nap, mint nap. Érzelmileg zsarolja, amit a férjem nem tud kezelni, és ha 30 év alatt nem tudott ezzel mit kezdeni, akkor most pár nap alatt ez nem fog megoldódni.
Vagy nem hívjuk meg és hónapokig azt hallgatja az anyjától, de lehet még a nagymamájától is, hogy milyen szörnyű ember ő is meg én is, és bunkók vagyunk, ő nem ilyennek nevelte, én elszakítom a családjától és társai vagy engedünk neki valahogy, ami meg minden más szempontból lenne kényelmetlen.
Itt csak arról akartam érdeklődni, hogy mások is így gondolkodnak-e, hogy nem szükséges a nagymama testvérének a családját is meghívni, tuti nem mi ülünk fordítva a lovon.
26os vagyok
Ilyen eseményre nem szokás meghívni, tekintve, hogy egy 1 éves babát így is fog elég inger érni ennyi emberrel. Mondjátok meg nekik, hogy egy meghitt családi ünneplést szeretnétek. És anyós szervezzen magukhoz egy nagyobbat, ahová azt hív meg akit akar. Ha ebbe nem megy bele, akkor meg mondjátok, hogy mennyire nem kompromisszumkész meg hordjátok el mindennek :D
Amúgy engem az sem érdekelne, ha hónapokig ezt hallgatnám. Sajnos a férjednek el kell kezdenie kiállni az anyja ellen mert a nyakatokra fog nőni. És mindenben el fogja érni, hogy az legyen amit ő akar. Ezen pedig rengetegszer fogtok veszekedni. Ha nem kezd titeket előtérbe helyezni nem lesz jó vége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!