Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 1 éves születésnapra kit...

1 éves születésnapra kit hívnátok meg?

Figyelt kérdés

Családi besértődés van készülőben, de nem tudom mit csináljak.

Panel lakásban lakunk, a legnagyobb szobánk 18 m2. Eredetileg a nagyszülőket, a dédit és a testvéremet terveztük családostul meghívni (férjem egyke), ez velünk együtt 9 felnőttet és 2 gyereket jelent. De anyósom folyamatosan rágja a férjem fülét, hogy anyósom testvérének a családját is meg kellene hívni, ami plusz 4 felnőttet jelentene.

Ennyi embert fizikailag képtelenek vagyunk leültetni, hiába lesz csak sütizés, nem álldogálhatunk egymás nyakán mint a heringek...

Anyós ötlete erre az volt, hogy akkor őket hívjuk külön, de én teljesen abszurdnak tartom, hogy a férjem nagynénjééknek egy külön születésnapot tartsunk, és nem is lenne mikor, munkanap áthelyezéses hétvégék jönnek, nekem egyéb határidős elfoglaltságom is van, amit a gyerek miatt nyilván szinte csak hétvégén tudok csinálni, ami most hetekig csak vasárnapokból fog állni...

De ha nem hívjuk sértődés lesz. Ti mit csinálnátok?

tegnap 19:43
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%

Amikor panelban laktunk (az első gyerek első szülinapja pl pont ott volt), akkor a nagyszülőket és az én húgomat+párját (amúgy ők kisfiam keresztszülei), illetve a férjem öccsét hívtuk meg. Így is le volt szedálva szegény gyerek, mire vége lett, pedig csak tortázás volt, és szerintem a szerencsésebbek közé tartozunk, viszonylag normális, megértő rokonokkal.

Én azt javaslom, azt nézd, ami a gyermekednek, illetve nektek jobb/kényelmesebb, ha már most anyós kedvére kell tenni, az idővel csak rosszabb lesz, tanulja csak meg, hol van a helye, minden rosszindulat nélkül mondom ezt.

tegnap 20:25
 12/22 anonim ***** válasza:
68%
Tartsátok az eredeti létszámmal. Vagy ha a férjedhez és babádhoz közel áll a többi családtag, akkor étterem/rendezvény házba menjetek.
tegnap 20:44
 13/22 anonim ***** válasza:
92%

Senkit.

Aki akart eljött köszönteni a fiamat, aki nem az meg nem.

Aki jött azt megvendegeltuk, de direktben bulit nem csináltunk.

Volt egy kis tortaja, de azt csak mi itthon négyen (illetve inkább hárman:apa, tesó, és én)ettünk meg, a fiam csak beleturt.

A lányommal ugyanígy vagyunk.

Bár ő már nem baba, de még nem volt bulija, aki jön az jön köszönteni, aki nem az otthon marad.

tegnap 20:50
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

Az első gyereknek ugyanúgy csináltuk, mint a 11-es válaszoló. A nagyszülők jöttek 1-1,5 óra távolból és a testvérem, akivel egy városban laktunk. Ők barmikor haza tudtak menni, ha a gyerek túlpörgött. A nagymama testvérének családja mit keresne ott? Egy keresztelőn még megértem, de egy pici gyerek születésnapja ez. Elfújja a gyertyát, megeszik fél szelet tortát, játszik egy lufival, elfárad, alszik. Neki ez elég.

A rokonok ne rajtatok keresztül intézzék a találkozót.

tegnap 21:27
 15/22 anonim ***** válasza:
54%
Senkit.
tegnap 21:27
 16/22 anonim ***** válasza:
76%
Hát nálunk nem volt ekkora buli. Anyukám átjött felköszöntötte, aztán délután anyósom is. Se tesók, se unokatesók, se semmi.
tegnap 21:53
 17/22 anonim ***** válasza:
100%
Van egy férjed, beszéld át vele, aztán max álljon ki az anyuka ellen vagy mindketten mondjátok hogy nem akarjátok így és pont. Másik opció kicsi a hely, menjen mindenki a mamiékhoz :D ha megsértődik akkor az az ő f@szsága. Gondolom a kedves mama szeret mindenbe bele szólni, jó hogynem megmondja mit mikor hogyan. Ti gyermeketek, ti életetek, ti házatok = ti szabályaitok. Javasolni lehet, de mást nem.
tegnap 22:17
 18/22 anonim ***** válasza:
90%

Ahány ház és gyerek, annyi szokás.

Én nem tudtam volna elképzelni, hogy kimaradjanak az első szülinapból azok az emberek, akik amúgy az azt megelőző 364 napban végig ott voltak nekünk, velünk és rajongásig szeretik a gyerekünket. Bár mi alapból szeretjük tartani a kapcsolatot a családtagjainkkal és a legközelebbi barátainkkal, a kislányunk is szocializálva nőtt fel, az 1. szülinapján is jól érezte magát. :)

De csak azért, mert "úgy illik", nem hívnék meg senkit.

tegnap 22:20
 19/22 anonim ***** válasza:
Mennyire tartjátok amúgy a kapcsolatot? Ha rendszeresen beszéltek, akkor az más, mintha évi egyszer összefuttok valahol. Az utóbbi esetben nem hívnám meg. Ha meg tartjátok a kapcsolatot, ismeri(k) a gyereket és jóban vagytok akkor meghívnám, maximum akkor étteremben vagy a nagymamánál lenne a buli, a helyhiány miatt. Sógornőmék pl úgy szokták, anyóséknál tartják, mert kicsi a házuk. Nálunk van hely, ráadásul kertes ház, nyári gyerek... Szóval a hely nem akadály. Azokat hívjuk meg szülinapra akikkel rendszeresen tartjuk a kapcsolatot, jó a viszony és szeretnénk ha ott lenne.
ma 06:25
 20/22 anonim ***** válasza:
Azt kell meghivni, akivel alapból szoros a kapcsolatotok és a gyerekekkel is törődnek. Nalunk a pl az én nagynéném nem ez a kategória, a férjemé viszont igen.
ma 07:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!