Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukák, van megtakarított...

Anyukák, van megtakarított pénzetek ? És mennyi? Hogy ha bármi közbejön azt tu.djtok finanszírozni, vagy ha Isten őrizz vmi történik a férjetekkel vagy ki kell maradjatok a munkából, vagy csak úgy..

Figyelt kérdés
Nőként kérdezem (anya)
ma 14:33
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
65%
Nekünk nincs. De volt rá példa, hogy beütött a krach, nem is egyszer. Mindig megoldottuk.
ma 14:37
 2/13 anonim ***** válasza:
70%
Igen volt szerencsére, így eltudtam költözni a volt férjemtől. Nem sok pár száz erez forint itt ott amott. De nem ezért tettem félre szándékosan hanem csak ha bármire kéne akkor legyen.
ma 14:37
 3/13 anonim ***** válasza:
67%
Minden hónapban teszünk félre gyujtoszamlara
ma 14:41
 4/13 anonim ***** válasza:
30%
Van, egy évre előre. Pedig nincs sok fizetésünk, csak épp nem élünk nagy lábon. Nem járunk külföldre nyaralni, nem veszünk fel hitelt, hanem kivárjuk, amíg összegyűlik. Biztonságérzetet ad, hogy van tartalék, ha beüt a krach.
ma 14:43
 5/13 anonim ***** válasza:
71%

Titkos dugipénzem nincs, ha erre irányul a kérdés.

Megtakarításom van saját számlán, ami egyébként pont ugyanannyira közös, mintha közös számlán tartanánk, házasságban ugyanis csak logisztikai kérdés, hogy milyen számlán vagy a párnacihában van a pénz, az közös vagyon.

ma 14:46
 6/13 anonim ***** válasza:
44%

Titkos dugipénzem nekem sincs, ha erre vsgy kíváncsi, nincs rá szükségem, de megtakarításunk van a férjemmel, 3,5 millio, plusz autó, családi ház (kevés hitellel), autó, tárgyak a házban. Mi sem vagyunk pedig tehetősek, de 10+éve, mióta együtt élünk, alap, hogy minden hó elején félreteszünk és csak a maradékból gazdálkodunk, ez az elaödleges, hogy legyen megtakarított pénzünk gond esetére. Én nem tudnék úgy aludni, hogy ha pl.tönkremenne a 450 ezres gázkazán, kitől kellene pénzt kunyerálnom, hogy ne 5 fokban aludjanak a gyerekek.

Most az, hogy történik valami, mit jelent? Mert ha pl. meghalna a férjem, az nyilván borzalmas lenne, de akkor jár árvaellátás a gyerekek után, ami nem kevés. Ha lelépne és mindennek kérné a felét és minimál gyerektartast akarna fizetni, az gázabb lenne, mindenz elasva tudnék venni egy kis lakást, de utána nem tudom, hogy lenne hosszútavon. Ha csak kiesne a munkából mondjuk 1 évre barmi niazz, azt simán átvészelnénk.

ma 14:54
 7/13 anonim ***** válasza:
55%
Egyedulallo anyakent (csaladi segitseg se lenne ha kellene) muszaj felreraknom, szerencsere sporolasban mindig is jo voltam, igy van egy eleg jo megtakaritasom.
ma 14:57
 8/13 anonim ***** válasza:
40%
Egyedülálló anya vagyok, még a fiam születése előtt szétmentünk az apjával. Szerencsére az anyagi helyzetem kielégítő, így megtehetem, hogy csak ovis korában megyek vissza dolgozni. Nyilván most gyed alatt nem félreteszek, hanem a tartalékaimból költekezek, de ha újra munkába állok, akkor már igyekszek újra spórolni (bár az első évben 6 órában tervezek csak dolgozni, így is örülnék, ha legalább ebben az időben nem kellene fizetett segítséget igénybevennem).
ma 15:05
 9/13 anonim ***** válasza:
34%
Titkos pénz nincs, de februári gyerekkel, gyes utàn is itthon leszek pár hónapot, amennyi arra az idő kell, az kb össze van gyűjtve.
ma 15:13
 10/13 anonim ***** válasza:
0%
Nekem sincs titkos pénzem, de hozzáférésem a közös megtakarítási számlához van (az én nevemen van, konkrétan). A bevételem is viszonylag jó. Ha bármi baj történne a férjemmel, az anyagiak lennének a legkisebb gondom, van rá kötve életbiztosítás amúgy is. Ha elhagyna, akkor sem kéne utcára mennünk a gyerekekkel, bár akkor azért egy kicsit nagyobb prioritást kapna az anyagi oldala a dolognak, szimplán mert lehet. Viszonylag jól élünk most, és nem kéne sokkal lejjebb adnom, ha esetleg történne valami. Szerencsésnek tartom magam, amiért ilyen jó helyzetben vagyunk.
ma 15:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!