Anyukák, van megtakarított pénzetek ? És mennyi? Hogy ha bármi közbejön azt tu.djtok finanszírozni, vagy ha Isten őrizz vmi történik a férjetekkel vagy ki kell maradjatok a munkából, vagy csak úgy..
Titkos dugipénzem nincs, ha erre irányul a kérdés.
Megtakarításom van saját számlán, ami egyébként pont ugyanannyira közös, mintha közös számlán tartanánk, házasságban ugyanis csak logisztikai kérdés, hogy milyen számlán vagy a párnacihában van a pénz, az közös vagyon.
Titkos dugipénzem nekem sincs, ha erre vsgy kíváncsi, nincs rá szükségem, de megtakarításunk van a férjemmel, 3,5 millio, plusz autó, családi ház (kevés hitellel), autó, tárgyak a házban. Mi sem vagyunk pedig tehetősek, de 10+éve, mióta együtt élünk, alap, hogy minden hó elején félreteszünk és csak a maradékból gazdálkodunk, ez az elaödleges, hogy legyen megtakarított pénzünk gond esetére. Én nem tudnék úgy aludni, hogy ha pl.tönkremenne a 450 ezres gázkazán, kitől kellene pénzt kunyerálnom, hogy ne 5 fokban aludjanak a gyerekek.
Most az, hogy történik valami, mit jelent? Mert ha pl. meghalna a férjem, az nyilván borzalmas lenne, de akkor jár árvaellátás a gyerekek után, ami nem kevés. Ha lelépne és mindennek kérné a felét és minimál gyerektartast akarna fizetni, az gázabb lenne, mindenz elasva tudnék venni egy kis lakást, de utána nem tudom, hogy lenne hosszútavon. Ha csak kiesne a munkából mondjuk 1 évre barmi niazz, azt simán átvészelnénk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!