Merjek így vendéget hívni?
Sajnos szégyellem, hogy nem a legmodernebb körülmények között élek a kisfiammal. Egy másfél szobás kis lakás. Mindig próbálom modernizálni, de egyedül egy fizetésből nagyon nehéz. Emiatt nem hívunk még át kisbarátot sem. Viszont a kisfiamat többször hívták.
A Facebook fotókon látom, hogy mindenki milyen modern körülmények között él. Én pedig szégyellem, hogy nekem nincs mosogatógépem, a kávéfőzőm is egy egyszerű kotyogó. Nincs hatalmas tv, és modern műszaki cuccaink.
Félek ha ezt látná valamelyik szülő akkor kiközösítenék a kisfiamat.
Soha nem hallottam még olyat, hogy XY-nak nincs mosogatógépe vagy nagy tv-je. Olyat viszont rengeteget, hogy pl. "attól még, hogy nincs pénze lehetne takarítani, rendet rakni netán összegyűjteni egy vödör festékre".
Szóval ami ciki lenne ahhoz nem kell pénz...
Aki emiatt elutasító lesz veled, azért nem is kár! Hidd el!
Mielőtt házasok lettünk, egy borzasztó lepusztult albérletben éltünk a párommal. A falról a festék néhol mállott le, undorító volt a konvektor, nem volt semmilyen extra háztartási gépünk (csak mosógép). És bizony kotyogós kávéfőzőnk volt (és van a mai napig, mert imádjuk). Ennek ellenére volt olyan év, amikor 15-en voltak nálunk szilveszteri bulin, és mindenki mondta, hogy milyen jól érezték magukat. Tartjuk a kapcsolatot azóta is. Akinek normális az értékrendje, annak ezzel nem lesz baja. Legyen tisztaság, már az is bőven pozitív ilyenkor. 😊
Persze!
Mi egy nagy házban lakunk, ami még a hosszú fejlesztési erőfeszítéseinknek valahol a közepén jár. Én szoktam hívni másokat, egyszer volt egy kellemetlen élményem, de amúgy mindenki hasonló olyan értelemben, hogy így vagy úgy de próbálja a legjobbat kihozni az életéből.
De nekem pl egy csomó mindenre nincs is szemem, autómárkák, melyik gép menő ilyesmi. Mi csak kotyogós kávét iszunk, mert az tetszik nekünk. Most épp modern a kerítés de felújítás előtt meg rohadt a rozsdától (Mi nem egy új házba jöttünk) stb.
Emellett én nagyon szerettem panelban lakni, és alapból elfacsarodik a szívem az irigységtől ha lakásba megyek látogatóba.
Szóval fogalmad sincs, ki mit gondol és preferál, engedd el ezt a dolgot. Bazira nem mindenki sznob (azt az egyet aki itt a jaguáros férjével jött janizni aki csak itt húzta a száját mert az ő kertjében minden élén áll, meg feldolgoztuk hamar).
Teljesen megértelek, ugyanígy vagyok, csak nekem még csecsemő a kisfiam. Én mondjuk nem szeretném, ha olyanokkal barátkozna, akiknek ez számít, a sznobokat meg kifejezetten utálom, de sok minden engem is zavar.
Engem mondjuk a műszaki cikkek nem érdekelnek, de a lakás állapota és a régi, öreges bútorok igen.
Én a fiam szobáját csináltam meg úgy, hogy szép legyen, hogy jól érezze magát és ha nagyobb lesz, akkor is az lesz a legfontosabb. Mindent én csináltam benne terhesen és mindenki dicséri, hogy milyen szép. De az az egyetlen vállalható helyiség a lakásban.
#11! Nem egy vödör festékről van szó! Megnézem, hogy glettelsz ki te egyedül 4-5 méter magasan, amikor a több réteg festék, meg a valamikori lakók 60évvel ezelőtti tapétája lóg le a falról. Van az a szint, amire nem lehet festeni. Egy régi kopott kád is undorító. De hiába veszel újat, azt be kell építeni, le kell cserélni a burkolatot, mert nagy eséllyel olyat már sehol nem kapsz, ami ott van. Nálam például csőtörés is volt. A biztosítás nem terjed ki a teljes burkolat cserére, meg semmi esztétikai dologra. Ezek mind olyan dolgok, amit szégyellsz, de nem nem segít rajta a takarítás. Milliós összegekről beszélünk.
#16! Azért írtam, mert pont benne vagyok.
"Viszont nem gondolnám, hogy ne lehetne családi, baráti segítséggel pl. kifesteni."
Hát, én is ezt gondoltam. Pontosabban ennyire nagyot nem mertem álmodni, de annyit azért igen, hogy időnként lesz, aki segít annyit, hogy megfogja a létrát, amíg a hengerrel nem festhető részeket megcsinálom pl., vagy felrakok egy függönyt, megpucolom az ablakot stb. Nem volt. Minden órás terhesen is egyedül csináltam, meg az után is, hogy hazajöttünk a gyerekkel. A legdurvább, hogy pénzért is csak ígéreteket kaptam. Nem sorolom, hogy hány munkásnak "tört el a lába", "kapott infarktust" stb. és tűnt el pénzzel vagy anélkül. Egyedülálló nőt minden munkás úgy b@sz át, ahogy nem szégyell. A barátok meg addig segítenek, amíg nincs rá szükség. Akkor hirtelen pont nem érnek rá.
Én nő létemre is bármit megcsinálok. A glett nem egy drága dolog, a spakli és a létre se, de utóbbi kettőt akár kölcsön is kérhetsz. A nyáron ujítottunk lakást, édesanyámmal ketten nők. Összesen 3 dolog van amit nem veltétlenül tudsz egyedül megcsinálni, az a víz és gázszerelés és az elekronikai dolgok. Gletteltünk, festettünk, csempéztünk, javítottuk, cseréltük a dolgokat amik szükségesek. Jól néz ki, mindenki dicséri. Nem agysembészet, előtted az internet. Apránként is lehet haladni, otthonfelujításra pont most voltak/vannak nagyobb támogatások.
Barátaid meg nincsenek mert ezek nem barátok, nem értem minek beszélsz olyanokkal akik kihasználnak. Ez meg aztán végképp nem függ össze az anyagi helyzeteddel, csak rajtad áll és bármikor változtathatsz rajta. Nem kell benne maradni, te se örülnél ha ilyeneket nevezne a gyereked a barátainak. Max sajnálni tudnád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!