Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Merjek így vendéget hívni?

Merjek így vendéget hívni?

Figyelt kérdés

Sajnos szégyellem, hogy nem a legmodernebb körülmények között élek a kisfiammal. Egy másfél szobás kis lakás. Mindig próbálom modernizálni, de egyedül egy fizetésből nagyon nehéz. Emiatt nem hívunk még át kisbarátot sem. Viszont a kisfiamat többször hívták.

A Facebook fotókon látom, hogy mindenki milyen modern körülmények között él. Én pedig szégyellem, hogy nekem nincs mosogatógépem, a kávéfőzőm is egy egyszerű kotyogó. Nincs hatalmas tv, és modern műszaki cuccaink.

Félek ha ezt látná valamelyik szülő akkor kiközösítenék a kisfiamat.

tegnap 22:54
1 2
 1/20 anonim válasza:
97%

Az már eleve egy undorító dolog, ha a szülők ezt látva a gyerekeiket arra vennék rá, hogy a te fiadat kiközösítsék.

Énis hasonló körülmények között nőttem fel, sőt, kifejezetten szegényes házban, hálistennek minden évben volt szülinapi zsúrom, áthívtam jó pár olyan osztálytársam, akik nálam sokkal jobb körülmények között éltek, mégsem éreztem, hogy általuk vagy a szüleik által valaha kiközösítve lettem volna.

Fordított esetben, voltam gyerekként enis olyan gyereknél vendégségben, aki nálam is rosszabb körülmények között élt, mégsem szakítottam meg vele emiatt a kapcsolatot.

Ha viszont tényleg valóra válhat egy ilyen dolog amit a kérdésedben kifejtesz, akkor az sajnos a mai szülők nevelési elve miatt van , és ez rettentően csalódástkeltő lenne..

tegnap 23:15
 2/20 anonim válasza:
73%
Senkit sem érdekel hogy hogyan néz ki a házad. Az embereknek nagyobb gondjuk is van ilyen piszlicsári szarságoknál.
tegnap 23:55
 3/20 anonim ***** válasza:
97%
Nyilván, ha patkányok és csótányok futkároznának a lakásban, oda én sem engedném a gyerekem, de nálad nem erről van szó. Senkit nem érdekel (legalábbis a normális embereket nem), hogy mennyire modern a berendezés, vagy hogy van-e mosogatógéped és nagyképernyős tv-d.
ma 00:08
 4/20 anonim ***** válasza:
66%
Én viszont büszke lennék rá, hogy a gyerekem nem egy agyon kényeztetett gyerekkel haverkodik.
ma 01:23
 5/20 anonim ***** válasza:
79%
Kicsit materialista vagy
ma 01:26
 6/20 anonim ***** válasza:
89%
Az aztán baromira senkit nem érdekel milyen a kávéfőződ vagy mennyire felszerelt a lakás, elhiheted. Ami engem érdekel, hogy a gyerekem más gyerekétől, családjától ne tanuljon rosszat, hogy jól bánjanak vele amíg ott van. Ha a lakás nem életveszélyes és nem térdig gázolsz a retekben, abszolút semmi szégyelnivalód nincs, nem igazán értem miért nem hívsz el másokat.
ma 01:27
 7/20 Katona Dius ***** válasza:
88%

Lehet attól szép a házad, hogy nincs tele masinákkal. Ha tiszta és rendezett, le van tojva, mi van benne. Nekem sincs mosogatógépem, se nagy tévém (kicsi se, nem tévézek). Bár van madzagos kávéfőzőm, mert kaptam, de én is a kotyogót használom.

Van pár konyhai masinám, de nem nagyon használom őket, csak alkalmanként, így be vannak téve a kamráva, hogy ne legyenek útban. tehát ha valaki meglátogat, nem látja őket. Mégsem szólt meg soha senki, hogy ú bakker de gáz vagy, hogy nincs ...-d (gondolj ide, amit akarsz. AirFry, vízforraló, kenyérsütő, bármi).

ma 02:41
 8/20 Xira válasza:
0%
Mond azt hogy te a régi hagyományos dolgokat kedveled a modern pedig vissza taszító! Hangsúlyozd ki hogy nem vagy szegény és nem a szégyenled amid van csak egy két dolog olyan régi hogy beszerezhetetlen egyedi darab és féled hogy bajuk lesz.
ma 03:28
 9/20 anonim ***** válasza:
95%
Normális ember emiatt nem közösít ki senkit, hogy nincsenek modern cuccaid, tisztaság és rend legyen, ez a lényeg.
ma 03:41
 10/20 anonim ***** válasza:
81%

Normális ember nem közösít ki emiatt, Előbb -utóbb úgyis szembesül a különbségekkel, jobb, ha olyanokkal barátközik, aki az ő szintje, mintsem próbáljon lépést tartani (és emiatt veled kerüljön konfliktusba), akikkel nem tud. Ha csak ilyenek veszik körül, az gáz.

Egyébként teljesen megértem, mert én gyerekként hamar felfogtam, hogy másoknál milyen szép minden, nálunk meg... úgyhogy én senkit nem hívtam soha, mert én magam szégyelltem a csóró, ócska környezetemet.

ma 05:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!