Van aki tényleg úgy gondolja hogy a vendégeknek kell megfizetni az esküvő árát?
Egy kérdésben valaki felsorolta hogy bérleti díjak, ruha, kaja, torta stb mennyi pénzbe kerül és ahogy képest az 50e Ft kevés. De miért a vendégnek kell megfizetni más álmát.
Én max egy 10-esre gondolnék, vagy esetleg 20-asra plusz egy kis csekély ajándék ami személyes. Ti hogy gondolkodók effelôl?
Inspiráló kérdés: https://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__testveri..
20-ast idegeneknek adok, ha pl párom távoli rokona és meghívnak. Ajándékot ne.
Egyébként:
*ahhoz, gondolkodtok
Én azt gondolom, hogy a kaja, pia árát a leglogikusabb beleadni. Éttermekben nagyrészt nincs külön bérleti díj, nekünk legalábbis nem volt, bele van kalkulálva a nagyszabású eseménybe.
Férjhez mehettem volna egyedi készítésű Daalarna ruhába is, többszázezerért varratva vagy kölcsönözve, egyetlen napra és a vendégek majd kifizetik. De elég volt az 50 ezer forintos is.
Az sem az én dolgom, ha kézzel hímzett matyómintás székszoknyán ülök, meg wold trade center méretű csokiszökőkutat akar a pár.
Köszi a javítást. Egy kérdőjel is lemaradt.:D
És a testvérednek mennyit adnál?
De miért ILLIK kifizetni? Kicsit morbidnak érzem az egészet, mert ha ÉN és a PÁROM akár házasodni, akkor mi fizetjük jobb esetben a költségeket, nem pedig a vendégek.. jobb esetben a vendég azért vendég mert én akartam meghívni. Érted ha egy vendég ténylegesen vendég akkor ez így logikus nekem..
Szerintem ha sokaknak ennyit borítékolna egy vendég pilláznának. Márcsak abból gondolom, hogy már nagyon sok helyről ezt hallom, hogy a saját részt illik fizetni. Csak a logika valahogy nekem nem jön össze.
Meghívnak egy esküvőre és te fizesd ki a bérlési és az étel részét meghívottként?
Fogyasztast “szoktam”kifizetni, ami mai arak mellett mar kb 20-30 ezer/fo.
De amugy meg mi a sajat eskuvonkon kiemeltuk, hogy meg penzt se kerunk, nem erdekel, csak erezzek jol magukat a vendegek, ezert tartunk eskuvot.
Szoval en pl a sajat eskuvomkor ezzel nem foglalkoztam, azert tartottuk, mert ki tudtuk fizetni, nem azert, hogy penzt kapjunk utana.
Nem kell megfizetni, de aki így gondolkodik, annak nem is kell elmenni.
Illik valamivel készülni. A mai világban már más, mint régen, amikor készültek háztartási gépekkel, eszközökkel, berendezésekkel. Ma már nem is ismered a másik ízlését, hogy mire van szüksége. Régen sokan a szülői házból mentek férjhez, házasodtak, jól jött minden. Na, meg választék sem volt. Emlékszem, amikor majdnem minden lakásban pont ugyanolyan függöny volt :D
Szóval ma már pénzt szoktak adni. Szerintem egy vendégnek nem illik üres kézzel menni semmilyen eseményre sem, pláne nem egy esküvőre. Mi min. 20 ezer forintot szoktunk adni fejenként.
Miért szerinted kifizeti?
A világ legdrágább húslevést adják ebédre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!