Van aki tényleg úgy gondolja hogy a vendégeknek kell megfizetni az esküvő árát?
Egy kérdésben valaki felsorolta hogy bérleti díjak, ruha, kaja, torta stb mennyi pénzbe kerül és ahogy képest az 50e Ft kevés. De miért a vendégnek kell megfizetni más álmát.
Én max egy 10-esre gondolnék, vagy esetleg 20-asra plusz egy kis csekély ajándék ami személyes. Ti hogy gondolkodók effelôl?
Inspiráló kérdés: https://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__testveri..
Ja meg régen is volt 200fős lakodalom, csak akkor megoldották úgy, hogy disznót, tyúkot vágtak, az egész rokonság besegített a főzésbe, sütésbe még a szomszédok is, természetesen utána visszafelé is ment a segítség.
Ma már nem ilyen módon segítik az ifjú párt, meg 3 kávéfőzővel és 5 vasalóval, hanem pénzzel.
Illik ajándékot adni és ha még annyit sem ad valaki, amennyi a saját fogyasztását fedezi, akkor lényegében nem adott semmit. Nyilván nem elvárás, de sokan így gondolják és ezért szokták ezt is beleszámolni.
"Egy kérdésben valaki felsorolta hogy bérleti díjak, ruha, kaja, torta stb mennyi pénzbe kerül és ahogy képest az 50e Ft kevés. De miért a vendégnek kell megfizetni más álmát."
Nos, én voltam ez egyik, aki felsorolta és ha figyelmesen olvastál, akkor azt is láttad,n konkrétan annak a valaszadonak szólt, aki az ő 17e/fő éttermi vacsorajaval állította szembe.
Nem kell megfizetnie a vendégeknek semmit. Átlag ember azért hív vendeget, hogy élvezzék egymás társaságát. A többi csak ráadás
Nekünk ebben a hónapban lesz az esküvőnk, brutális összegre jön ki egy 50 fős lagzi, minden extra nélkül. DE azért tartunk lakodalmat, mert mi így szeretnénk, azért hívjuk meg a vendégeket, mert velük szeretnénk ünnepelni. Senkitől nem várjuk el, hogy hatalmas összegeket adjanak, sőt tudjuk, hogy lesz, aki a fogyasztását sem fogja fedezni az ajándékával.
Viszont van egy másik oldala is a dolognak, ha magamból indulok ki, akkor egy ilyen jellegű meghívást inkább visszautasítanék abban az esetben, ha nem lenne pénzem akkora összegben ajándékozni, mint amennyibe legalább a fogyasztásom kerül. Oké, hogy azért hívnak meg, mert velem szeretnének ünnepelni, de ha elfogadom a meghívást, akkor valahogy honorálom azt, hogy részt vehetek egy ilyen eseményen, hiszen tudom, hogy óriási összegeket fizet ezért a pár.
Vendégségbe nem mész üres kézzel. Régen tárgyi ajándékot vittek a vendégek, de ma már nincs szüksége a pároknak mikróra meg étkészletre, ezért módosult a szokás úgy, hogy pénzt visznek. Nyilván így felmerül a kérdés, hogy na de mennyit. Arra belőni az összeget, hogy kb a saját fogyasztásodat fedezd lett az általánosan elfogadott irány.
De amúgy sose értettem, hogy mit feszkóznak ezek annyit egyes emberek. Nem hallottam még soha olyat, hogy a bejáratnál be kellett volna mutatni a borítékot és aki nem vitt eleget az nem engedték volna be.
Nem tudom máshol milyen árak vannak, de mi 3 éve házasodtunk Bp-en. Akkor egy vacsora-korlátlan italfogyasztás kb sehol nem jött ki 30 alatt/fő. Azóta gondolom még meredekebbek lettek az árak. És ez egy alsópolcos, rántotthús-la fiesta borválogatás szint volt, nem homár prémium kézműves sörrel. Szóóval, azért kemény. Itt is sokan írják, hogy legalább annyit adnak amennyibe szerintük a kajájuk került vagyis egy huszast. Közben egy huszasból szerintem már rég nem jön ki sehol a kaja sem, max valami kisebb falusi csárdában. Ha komolyan mindenki legalább a rá eső fogyasztást fiztni akarja, akkor egy család esetében százezrekben kell gondolkodni, nem huszasokban. Erre meg már egyre kevésbé van pénze az embereknek. Aki ezt nem látja be, az ne tartson lagzit. Ahogy amúgy sokan már nem is tartanak, max valami állófogadást. Nem hiába ez az új trend.
Vagy lagziban gondolkodva ennyi erővel egyszerűbb lenne ha a végén a vendég kifizetné a tényleges saját fogyasztását aztán csókolom. De pofám leszakad, hogy rám van erőltetve hogy perkáljak az általában szar lagzis kajákért és piákért amikre amúgy rá sem néznék. Szóval én fizetem a fogyasztásom szívesen, de akkor kérdezzenek meg mit kérek. Tisztább lenne, mindenki kap számlát mielőtt távozik, azt kifizetni. Persze akkor más ajándék sincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!