Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Van aki tényleg úgy gondolja...

Van aki tényleg úgy gondolja hogy a vendégeknek kell megfizetni az esküvő árát?

Figyelt kérdés

Egy kérdésben valaki felsorolta hogy bérleti díjak, ruha, kaja, torta stb mennyi pénzbe kerül és ahogy képest az 50e Ft kevés. De miért a vendégnek kell megfizetni más álmát.

Én max egy 10-esre gondolnék, vagy esetleg 20-asra plusz egy kis csekély ajándék ami személyes. Ti hogy gondolkodók effelôl?

Inspiráló kérdés: https://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__testveri..

ápr. 10. 11:01
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
100%

"És a testvérednek mennyit adnál?"

Szerintem semmi értelme ennek a kérdésnek, mert mindenki annyit ad amennyit gondol/akar. Én adtam vagy 4-500 ezret, de adtam volna milliókat is ha lenne miből. De én mondjuk nem segítettem be fizikailag semmiben, míg mások intézték a meghívókat, tortát, egyebeket.

ápr. 10. 22:08
 32/39 anonim ***** válasza:
65%
Én a tesómnak nem adnék készpénzt, nem "vendég" lennék az esküvőjén, hanem család. Valószínűleg megvenném neki a ruhát vagy amit szeretne. De nem is fogadna el tőlem pénzt.
ápr. 10. 22:18
 33/39 anonim ***** válasza:
76%
Mi eleve azzal adtuk át a meghívókat, hogy aki ajándékot mer hozni, azt hazazavarom. :D
ápr. 11. 08:29
 34/39 anonim ***** válasza:
86%

"Ti pedig azt ne hagyjátok ki, hogy egy hónappal előtte szóltak, és az adott család akkor fejezte be a felújítást ahogy azt sem hogy az egyik gyerek csak 2 éves aki nem fogyaszt."

Nos, meglehetősen oldani úgy is, hogy anyu otthon marad a két gyerekkel es csak apu megy. Vagy keretének egy bébiszittert és csak a szülők mennek. Vagy csak az esküvőre megy el mindenki, a lakodalomba nem. Vagy senki nem megy sehova.

De még mindig nem kell "kifizetni a fogyasztást". Annyit ad mindenki, amennyit tud és akar. Az idézett kérdésben ennyit tudnak adni. Valahol irta az a kérdező, hogy ha lenne, adnának többet. Ami nekem nem szimpatikus a történetben az az a rész, hogy "Így 20-20 ezerre számoltuk magunkat, a gyerekeket meg 5-5 ezer ftra.". Ő szamitgatja a fogyasztást fejenként

ápr. 11. 08:45
 35/39 anonim ***** válasza:
28%
Én sem értettem sose, hogy miért a vendégekkel akarják kifizettetni az esküvőjüket sokan. Ez egy meghívás, ha nincs rá pénzem, nem hívok meg annyi vendéget. A mi esküvőnkkor mindenkinek elmondtuk, hogy nem szeretnénk pénzt kapni ajándékba.
ápr. 11. 14:46
 36/39 anonim ***** válasza:
85%

35! Senki nem mondta, hogy a vendégekkel akarják kifizetni. Egyszerűen a nagy többség szerint így illik, ezért bevett szokás, hogy a vendégek így kalkulálják mennyit adnak.

Senki fejéhez nem tartanak fegyvert és sok pár nem is várja el, hogy ezt vegyék figyelembe.

ápr. 11. 15:11
 37/39 anonim ***** válasza:
75%
Tök egyszerű, mert ha nem akarok pénzt adni akkor nem megyek el. Elmegyek a szertartást megnézni aztán elbúcsúzom.
ápr. 11. 18:13
 38/39 anonim ***** válasza:
65%
Pont le tudom sz/rni, hogy mennyibe kerül az egész felhajtás, maguknak, a saját örömükre csinálják. Nem mások pénztárcájára (még ha másoknak vetítés céljából is). Szóval ilyen megfontolás mentén az általam helyesnek vélt ajándék össze független attól, hogy mennyibe kerül az esküvő
ápr. 13. 22:19
 39/39 anonim ***** válasza:

Egy ismerősömék 130 fős lagzin 1 millió pluszra jöttek ki. Ők se hitték, hogy a 150 meghívott főből szinte mindenki el fog menni, könnyekig meghatódtak. Mondjuk ez egy vidéki kisváros csárdája volt, sok-sok családtag is arrafelé lakik így olcsóm intéztek mindenféle sütiket meg ilyen apróságokat. Most ha senkit se lehet beszervezni az apróbb dolgok olcsó elkészítésébe, akkor a dekor meg minden is egy vagyon. Az én egyszerű köreimben minden ilyent a rokonok /koszorúslányok csinálnak amilyen olcsón csak lehet.

Pesten valóban nonszensz akárcsak nulszaldósra kijönni.

ápr. 21. 23:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!