Van aki tényleg úgy gondolja hogy a vendégeknek kell megfizetni az esküvő árát?
Egy kérdésben valaki felsorolta hogy bérleti díjak, ruha, kaja, torta stb mennyi pénzbe kerül és ahogy képest az 50e Ft kevés. De miért a vendégnek kell megfizetni más álmát.
Én max egy 10-esre gondolnék, vagy esetleg 20-asra plusz egy kis csekély ajándék ami személyes. Ti hogy gondolkodók effelôl?
Inspiráló kérdés: https://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__testveri..
"És a testvérednek mennyit adnál?"
Szerintem semmi értelme ennek a kérdésnek, mert mindenki annyit ad amennyit gondol/akar. Én adtam vagy 4-500 ezret, de adtam volna milliókat is ha lenne miből. De én mondjuk nem segítettem be fizikailag semmiben, míg mások intézték a meghívókat, tortát, egyebeket.
"Ti pedig azt ne hagyjátok ki, hogy egy hónappal előtte szóltak, és az adott család akkor fejezte be a felújítást ahogy azt sem hogy az egyik gyerek csak 2 éves aki nem fogyaszt."
Nos, meglehetősen oldani úgy is, hogy anyu otthon marad a két gyerekkel es csak apu megy. Vagy keretének egy bébiszittert és csak a szülők mennek. Vagy csak az esküvőre megy el mindenki, a lakodalomba nem. Vagy senki nem megy sehova.
De még mindig nem kell "kifizetni a fogyasztást". Annyit ad mindenki, amennyit tud és akar. Az idézett kérdésben ennyit tudnak adni. Valahol irta az a kérdező, hogy ha lenne, adnának többet. Ami nekem nem szimpatikus a történetben az az a rész, hogy "Így 20-20 ezerre számoltuk magunkat, a gyerekeket meg 5-5 ezer ftra.". Ő szamitgatja a fogyasztást fejenként
35! Senki nem mondta, hogy a vendégekkel akarják kifizetni. Egyszerűen a nagy többség szerint így illik, ezért bevett szokás, hogy a vendégek így kalkulálják mennyit adnak.
Senki fejéhez nem tartanak fegyvert és sok pár nem is várja el, hogy ezt vegyék figyelembe.
Egy ismerősömék 130 fős lagzin 1 millió pluszra jöttek ki. Ők se hitték, hogy a 150 meghívott főből szinte mindenki el fog menni, könnyekig meghatódtak. Mondjuk ez egy vidéki kisváros csárdája volt, sok-sok családtag is arrafelé lakik így olcsóm intéztek mindenféle sütiket meg ilyen apróságokat. Most ha senkit se lehet beszervezni az apróbb dolgok olcsó elkészítésébe, akkor a dekor meg minden is egy vagyon. Az én egyszerű köreimben minden ilyent a rokonok /koszorúslányok csinálnak amilyen olcsón csak lehet.
Pesten valóban nonszensz akárcsak nulszaldósra kijönni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!