Esküvő és diplomaosztó, ki melyiket választaná?
Júliusban lesz a mostohatestvérem esküvője, a héten tudtam meg, hogy másnap pedig nekem lesz a diplomaosztóm.
Az esküvő az ország másik végében lesz, nekünk 10-től lesz az ünnepség. Előtte készülődés, fodrász stb. Nem érnék ide az esküvő helyszínéről, ha ott is alszom.
Mondtam a mostohatestvéremnek, hogy a szertartásra, vacsorára elmegyünk, de a lagzin magán nem maradunk ott.
Meg van sértődve, hogy ő erre az esküvőre vár már 10 éve, hogy tehetem meg ezt vele... Ha egy sima alapképzést végeznék el, nem akarnám ennyire a diplomaosztót. De egy nehéz szakról beszélünk, rengeteg tanulás és energia volt nekem ez a 6 év, szeretném "rendesen" átvenni a diplomámat, a barátaimmal együtt, lezárni az életem e fejezetét. Nem csak átvenni a TO-n utólag a diplomámat...
Most ott tartunk, hogy a nevelőapám közölte, így nem is kell menni egyáltalán az esküvőre, ezentúl az utcán se köszönjünk a lányának és hogy ezzel mi "átléptük a vörös vonalat". Rosszul érzem magam, mert nyilván szívesen lennék ott, de a diplomaosztóm is fontos nekem.
Szerintem nekik is kéne illene menni másnap a te eseményedre...
Ha ez így nekik nem tetszik, megspórolod az esküvői költségeket.
Nyilván ha nem egy hétvégén lenne a két esemény, akkor hívtam volna őket.
De így, hogy mindenki ott alszik, nem hiszem, hogy jönnének.
Válaszd a diplomaosztódat, ha neked az a fontosabb. A mostohatesód és az apja meg pukkadjon meg mérgében. Legalább nem kell az ajándékra költened. Felnőtt vagy és te döntesz.
Kompromisszumos megoldásként javaslom, hogy a szertartásra elmész majd a lagziról lelépsz. Mondjuk 12-13 között esküvő majd utazol az egyetemi városodba.
Eskűvő még lehet több is. De ez a diploma osztó már nem .
Ezek után én tuti nem mennék az esküvőre még a szertartásra sem.
Konkrétan nekik te semmit nem érsz.
7-re:
És ez így nem elfogadható a nev.apádnak meg a m.testvérednek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!