Kisgyerekes, dolgozó anyák,hogy néz ki egy napotok?
Mikor főztök,mennyi időt töltetek takarítással,mosassal,bevásárlással,szóval hazimunkákkal,illetve mikor csináljátok ezeket? Mennyi időtök jut a gyerekekre,magatokra, párotokra? Ilyenkor mit csináltok?
Mennyit alszotok egy nap?
Írjatok légyszi kort is a gyerekekhez,illetve hogy teljes állásban dolgoztok-e,kb milyen munkakörben.
Ha még ezek után van kedved,egy átlag hétvégére is kíváncsi vagyok,hogy telik.
(A kérdésem apropója,hogy 2,5 illetve 5 éves gyermekeim mellől most mentem vissza dolgozni,és küzdök,mint malac a jégen. Kíváncsi vagyok más hogy csinálja,hogy mennek a dolgok minden nap. )
Nekem egy hároméves fiam van, aki most ment óvodába. Az ovi 5 perc gyalog (gyerekkel 15), 7-kor kelünk, 8-ra próbálunk meg beérni. A legtöbb nap otthonról dolgozom, gyakorlatilag 6-7 órát. 11 körül fél órát töltök a főzéssel és evéssel. Elvileg a férjem megy érte délután 4-kor, gyakorlatilag heti 1-2-3 nap mégis nekem kell. Heti 1x a nagyi megy és akkor ott is marad 6-7-ig és utána hazahozza, aznap dolgozom még pár órát pluszban. Ovi után a gyerekkel közösen takarítunk, sütit sütünk, játszunk, 6-7 körül vacsora. Heti 1-2x vacsora után átmennek a gyerek+férjem a nagyihoz.
A férjem is félig otthonról dolgozik, heti 3 nap ebéd után tud teregetni, mosogatni, porszívózni, sokszor megy boltba. Azért így is több jut nekem, a ruhák válogatása, elpakolása, meg a sarokban megmagyarázhatatlan okokból felgyűlő tárgyak kiválogatása elég sok tud lenni. Meg egy csomó mindent nekem kell kitalálni, mit főzzek, mit kell venni, milyen ruhát adjak a gyerekre.
Este 8-kor fürdetés, ezt általában a férjem csinálja, előtte vagy utána sokszor diavetítőznek vagy játszanak együtt. Este 9-kor én altatom. Ha nem aludt az oviban, akkor már 7-kor. Utána esetleg még dolgozom kicsit hogy kijöjjön a 8 óra, de nagyon igyekszem 11-re ágyba kerülni.
Három és fél éves a fiunk.
Apja teljes home office, én nemrég kezdtem új állásban (alacsony felelősséggel járó és szarul fizető, de extra rugalmas helyről mentem nagy felelősséggel járó helyre, próbaidő alatt bejárós, utána fele home office és kötetlen munkaidő).
Egy átlagos napon fél hétkor kelek, hétre mindenki felkel. Negyed nyolc körül én elmegyek dolgozni, a fiúk fél nyolc körül indulnak az oviba.
Négyig tart a munkaidőm, utána általában én megyek a gyerekért. Játszótér, bolt, vagy rögtön haza, időjárás és kajamennyiség függvényében.
Otthon még egy kis közös idő, játék az udvaron vagy a nappaliban, esetleg játék a szomszéd gyerekekkel. Vacsora, fürdés, meseolvasás. K
Az este folyamán több részletben
összerakom a mosogatógépet. Nyolc-fél kilenc körül fekszik le a gyerek.
Ezután viszem sétálni a kutyát, biciklizni (30 km, ez a fő edzésem) vagy jógázok, filmet nézek, meg minden este elhatározom hogy olvasok, de annyira ki van lúgozva addigra az agyam hogy ebből sose lesz semmi.
Ezek nem mind együtt, mikor mihez van kedvem és erőm. Egyedül a kutyasétáltatás fix, de van hogy már délután megjárjuk, ha a fiamnak van kedve csatlakozni. Sokszor ilyenkor indítok még mosást, utána megy a cucc a szárítóba.
De olyan is van hogy munka után maradok a városban, elmegyek nyugisan vásárolni, esetleg szaunázni, vagy barátokkal találkozni. Fordítva is van, hogy én hazaérek a gyerekkel, a férjem méh elmegy edzeni, sörözni vagy bármi.
Aludni tizenegy-éjfél körül jutok fel. Sajnos kevés az alvás, de csak így jut időm mindenre amit akarok.
Általában fixen péntek az amikor anyós megy az oviba, estig vele van a gyerek, olyankor szabad a délutánunk (igyekszünk ekkorra időzíteni a fentieket, de nem mindig így sikerül). Van hogy ilyenkor takarítok, hogy hétvégén már ne kelljen. De korántsem olyan tiszta a ház mint addig volt míg folyamatosan itthonról dolgoztam, erősen fontolgatom a takarítónőt, csak eddig olyan úri hívságnak tartottam. Most meg azt érzem vagy ez lesz, vagy szétcsesz az ideg a porcicák miatt. Még rágom a témát.
Hétköznap nem főzök. Hétvégén 80%ban igen, meg igyekszem valami sütit is sütni, de olyan is van hogy elmegyünk valahova enni, vagy a szülőknél ebédelünk. Fagyasztható dolgokból nagy adagot főzök és elteszem, legyen mihez nyúlni ha kell. Anyu szokott csomagolni is nekünk, ha megyünk hozzájuk (kb havi 1-2x) szóval az is nagy segítség, hét első egy-két napján megoldott az ebéd.
Barátok jó fejek, értik hogy pici a gyerek (kb senkinek nincs a baráti körből), ezért legtöbbször ők jönnek fektetés után és lent bandázunk a férjem kanbarlangjában (babaőrrel nyilván). Ez nekem jólesik, hogy megteszik, pedig nem is a városban élünk, ahol ők, kocsiba vagy tömegközlekedésre kell szállni.
Hétvégén sok a közös program, de olyan is hogy egyikünk elviszi a gyereket, hogy a másik haladjon a dolgaival, vagy legyen énideje.
6 vagyok.
11fele fekszünk el aludni,fél 12, éjfél mire elalszok.
6.30kor kelek. A kicsi hiába 3, még 2-3x kel. Ilyenkor egy fél órát minimum fenn vagyok. Szóval 5.5-6.5 óra közt alszok nagyjából.
Hobbim kifejezetten nincs. Szeretek főzni, olvasni. A főzést hétvégén szoktam, olvasni meg altatás alatt.
Énidőm akkor van, ha férjemnek szólok és bevállalja a gyerekeket.
6:15-kor kelek, felöltözöm és keltem a gyerekeket is. Egy középsős ovis kislány és egy harmadikos fiú. Ők is felöltöznek, kis szöszmötölés és 7 után elindulunk autóval. Amúgy közel az ovi és a suli, de utána én azonnal megyek dolgozni, így muszáj. A nagytól elköszönünk a sulinál, a kicsivel bemegyek az oviba, átöltözés, stb, 8-ra általában sikerül beérnem dolgozni.
Logisztikában dolgozom, teljes állásban, 8-tól 16:30-ig. A férjem szintúgy, de ő 6:30-tól 15-ig. Így ő szedi össze délután a gyerekeket. Én nem is tudnám, mert az ovi és a suli is 16:30-ig van nyitva. HO nálunk nincs, férjemnél sem jöhet szóba sajnos, muszáj jelen lennünk.
Ha kell menni boltba, a férjem bemegy a gyerekekkel, de amúgy péntekenként ejt meg valamelyikünk munka után egy nagy(obb) bevásárlást, mert akkor a mama szokott a gyerekekért menni szinte mindig. Így hétköznap max apróságok kellenek, friss pékáru, esetleg zöldség/gyümölcs, ilyenek.
Az ebédet a céghez rendeljük, a gyerekek esznek a suliban/oviban. Csak hétvégén főzőcskézünk, hol én, hol ő, éppen akinek van valami kajaötlete. De van hogy áthív valamelyik mama ebédelni minket. Ezen felül van itthon robotporszívó, mosogatógép, szárítógép, megkönnyíteni a házimunkát. Amit kell, elvégzünk hét közben, pl mosunk-szárítunk két adagot, aztán együtt összehajtjuk, vagy gyors felporszívóz egyikünk ha kell, nyilván mosogatást is indítunk ha tele van, de a nagyobb takarításokat hétvégére hagyjuk.
Én esténként csinálom meg az iskolás fiam kajáját másnapra, szendvicset, gyümölcsöt és valami kis nasit. De van hogy bekészítek egy tortillát valamivel megtöltve, és reggel frissen megsütöm neki a kontakt grillben, úgy viszi el.
Hobbi, hát igen... arra nem nagyon találok időablakot egyelőre. Régen jártam edzeni, heti 3x, nagyon szerettem. Most is mehetnék, nem lenne akadálya, de csak 5 után tudnék elmenni, magyarán a gyerekektől venném el azt a közösen töltött időt, azt meg nem szeretném 😕 Sajnos meg is látszik, hogy abbahagytam.
Aludni alszom rendesen, a kicsi is kb másfél hónapos koráig kelt éjjel, azóta átalussza, jó alvók, ezzel sosem volt gond.
10-es kérdező:
Hobbi: én kórusban énekelek, heti egyszer (este) van próba, illetve félévente egy koncert, amit megelőz egy intenzívebb próbaidőszak (egy egész hétvége plusz több egymást követő este). A férjem zenekarban játszik, neki heti két este van próba. A többi estén felosztjuk, hogy melyikünk mikor megy sétálni, futni, én kéthetente egyszer fixen telefonálok a legjobb barátnőmmel (általában sétálok ilyenkor), de azokon az estéken, amikor a férjem itthon van, bármikor bárhova mehetek, ha kedvem tartja.
Alvás: nekem sajnos nem túl jó az éjszakai "alvókám", gyakran felébredek hajnalban, ilyen 5 körül, és nem tudok már visszaaludni. De ha csak a családomon múlna, este 9-től reggel 6-ig alhatnék mindennap.
#3 voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!